Vi svenskar äter allt mer kött. Detta är goda nyheter. Kött är bra för oss. Artikeln som tog upp detta fokuserade på att svenska köttproducenter har problem att klara av utländsk konkurrens. Vi äter nämligen mer och mer kött från utlandet.

Lönt och gnälla. Svenskt kött brukar enligt min erfarenhet vara dyrare och sämre. Jag skulle vara en riktigt korkad konsument om jag spenderade mina pengar utifrån var köttet kommer ifrån. Jag är intresserad av en enda sak och det är jämn kvalité. Speciellt eftersom kött har blivit relativt dyrt.


"Det är inte bra när företag slås ut, det tyder på att de inte kan hävda sig i konkurrensen, säger Åsa Lannhard Öberg, handläggare på Jordbruksverket."


Precis. Klarar man inte konkurrensen är det dags att byta strategi eller lägga ned. Det är väl inget att gnälla om? Jag upprepar... svenskt kött har blivit dyrt och undermåligt. Att det enbart är ideologiska nötter som vill betala för det är väl ingen nyhet.

"Kolla här! Dansk oxfilé! Vilken jävla bit! Den tar vi!"

"Men hur vet du att djuret har haft det bra?"

"Det vet jag inte. Men köttet brukar vara kanon!"

"Hur kan du köpa när du inte vet hur djuret har haft det."

"Vad menar du? Ska jag läsa en slags morbid dagbok om djurets liv tills det hamnar här i köttdisken? Det är en bit kött för helvete! Jag vill äta det, inte ha en relation till det."

SR -

Skriv en kommentar

Word!

Här måste jag säga att jag inte till fullo håller med dig. En stor anledning till att svenskt kött är dyrare är att den svenska bonden har fler regler att förehålla sig till jämfört med tex den danska. Dessa regler har drivits igenom av de företrädare som det svenska folket har valt, detta gör att det inte är helt orimlig åsikt att det svenska folket ska betala lite mer för det svenska köttet.

Pezster 
· Svar till Erik Holmberg

Precis. Köttet blir dyrare och därför sviker kunderna. Det är inte mitt ansvar att föda bonden om han inte kan hålla priser som kan konkurrera.

Vi är tydligen ganska usla på att ansöka om EU-medel för bland annat agrikultur. Jag begriper inte riktigt hur det skulle gå om vi nu var "duktigare" på att söka igen det vi betalar till Bryssel, skulle inte fiskalt irreguljära länder typ Grekland, Storbritannien och Portugal få det ännu mer knapert?

Spårade ur en smula, men jag håller med Pezster här, lika illa att köpa "svenska jordgubbar"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till paqe

Jag köper saker som är bra, smakar gott och har bra pris. Sedan bryr jag mig mindre om vem som gjort dem och var.

Om anledningen till att köttet är billigt är att djuret har haft ett kasst liv är det väl en mycket bättre idé att döda det djuret än ett som är lyckligt?

Pezster 
· Svar till Lemmart

Hahahaha... din ordvrängare! Du ska vara politiker! :D

Paqe - fast gällande jordgubbar finns det en poäng med att köpa svenska - ju nordligare ju bättre. ju jävligare klimat, ju sötare blir de nämligen. så visst, de blir dyrare, men så fan mycket godare. dåligt exempel, män.

köttet däremot----- yes. svenskt är fan bara dyrare, inte bättre.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahahaha... what?

Så du säger att desto mer man plågar jordgubbarna desto godare blir dem? Hmmm... intressant ;)

japp, funkar faktiskt så. de växer saktare när vädret är svinigt men blir smakfullare.

Pezster 
· Svar till Tinky

Undrar om det fungerar på kor?

ta fram piskan och testa

Pezster 
· Svar till Tinky

*swooosh*

Nej... allvarligt talat. Det går ju inte. Jag har ju koskräck.

Kommentera