"Stoppa utvisningen!" står det på varje löp jag ser. En 91 år gammal kvinna som är dement ska utvisas och det finns inte en nyhetsredaktion i landet som inte tagit fram de stora kanonerna till kampen om att hon ska få ett uppehållstillstånd. Det hör till saken att nämna att Ganna redan 2003 sökte uppehållstillstånd och fick även då avslag.

Nu talas det, tack vare medias snyftkampanj att vi ska återinföra "sista länken" lagen. En lag som faktiskt sossarna tog bort eftersom det blev för dyrt. Vi har för många asylsökande för att det ska gå ihop. Det kostar nämligen att återinföra den lagen. Mycket. Förstår alla det? Vår sjukvård och äldreomsorg är dessutom redan under hårt tryck.

En annan orsak som har nämnts i fallet med Ganna är att hon är ensam kvar. Hur många ensamma pensionärer finns inte i Sverige? Ensamhet kan inte vara en giltig anledning till att få uppehållstillstånd i ett land. Skärp er.

Krasst sett är det ett förlustprojekt att ta in åldringar. De kan inte bidra på arbetsmarknaden utan de blir bara post på utgiftssidan. Detta är tyvärr relevant i det vi realister kallar för verkligheten.

Är det något vi kan vara rörande överens om så är det givetvis att det är synd om Ganna och hennes familj. Självklart är det så men nu har vi ett regelsystem och det har även nu sett till att hon fått 6 månaders dispens av Europadomstolen. Fallet ska granskas och prövas så att allting går rätt till. Så med andra ord fungerar allting hur bra som helst.

Men om regelverket i slutändan ändå säger nej så är det så. Punkt. Det är alltid någon som är missnöjd med reglers utfall. Så har det alltid varit och så kommer det alltid vara. Att dessutom använda historien om Ganna att eventuellt återinföra "sista länken"-lagen är oansvarigt mot skattebetalarna. Det blir som sagt för dyrt och vi måste självklart prioritera vad fan vi lägger pengar på.


Jag själv GÖR skillnad på folk och folk. Jag sätter saker och ting i perspektiv och en del av mig blir faktiskt lite irriterad över att vissa kräver att vi ska spendera pengar på en dement 91-åring som dessutom redan fått avslag en gång tidigare. Än mer irriterad blir jag när jag inser vidden av medias ansträngningar. Det är fan mediatid och pengar som istället borde satsas på att hjälpa någon i verklig nöd och inte på någon vars största problem är ensamhet, dålig syn och demens.

Ta er i kragen, inse vad fan det är ni gapar efter och hur extremt dyrt det där kan bli. 



1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 -

Skriv en kommentar

Nu kommer folk att kalla dig rasistisk.

Pezster 
· Svar till Karl C

Va? Varför? Detta har inget att göra med ras, religion eller något sådant.

Jag ifrågasätter hela cirkusen. För hur mycket man än vill att världen ska vara rosafluffig och mysig så handlar det om pengar i slutändan.

Och pratar vi om att spendera pengar drar jag in konceptet "prioriteringar". På vilket sätt kan vi få ut mest av stålarna.

Enligt mig är pengarna bättre spe... Visa hela »

"Du är ett troll,röstar SD och förtjänar ett nackskott"...
Det är reaktionerna folk får av pöbeln på facebook-sidan om de överhuvud taget vågar pipa nåt om att det kanske inte är jättebra att återinföra "sista länken"

Visst jag tycker jättesynd om tanten..det gör jag även om jag tycker att lagen ska följas..Men då är jag oempatisk osv osv.. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cian

Man brukar få på fan om man använder hjärnan i det här landet.

Sanslöst.

Pezster 
· Svar till Cian

Hahahaha Cian... jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. De kramar varandra i den där gruppen och håller det riktigt gosigt och enkelriktat genom att ta bort alla kritiker. Hittade några kommentarer där:

"skönt att blocka negativa personer, rekommendera alla att göra likadant, svara inte ens på deras inlägg. De stjäl dyrbar energi som vi behöver till annat"

En annan:

"Ta bort alla negativa k... Visa hela »

Det där skriver du knappast för att få kompisar har jag en liten vag känsla av...:)

Pezster 
· Svar till Mikael

Jag tog faktiskt tid på mig att tänka efter lite innan jag skrev något.

Jag brukar iofs få på tafsen när man säger det som ingen vågar säga högt.

swedes på "skotska" betyder kålrötter..
Börjar få en aning om varför :)

Jag har själv funderat lite på det här. Att, i solklara fall som det nu aktuella, använda hjärnan och ta hänsyn på ett humanistiskt sätt kan aldrig bli fel. Men att sen dra det till att lagar m.m. skall ändras är att gå för långt.
Men nu är det en gång så att för att detta skall fungera, att ha ett regelsystem som man kan avvika från i speciella fall, kräver att folk kan tänka själ... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

*host*

Jag håller inte med dig om att detta är ett solklart fall.

Hon blev prövad 2003, blev nekad och nu är det igång igen. Fast med medias fulla kraft till hjälp.

Ett nej är ett nej och säkert inte taget ur luften.

Vi har även en regel för specialla medicinska omständigheter vilket demens, dålig syn och förvirring INTE är. Jobbigt, visst men inte farligt.

För en gångs skull håller jag inte med dig här. Det må kosta pengar, men hon lär inte hemfalla åt kriminalitet e dyl och därmed kosta samhället betydligt mindre, de få år hon har kvar, än åtskilliga andra av våra importer. Det känns som jag skäms nästan oavsett vad våra myndigheter hittar på...

Pezster 
· Svar till Mike

Jag hör dig, Mike. Och håller med om att hon har få år kvar och de bör hon få leva i lugn och ro. Men jag ser det inte som vare sig mitt eller Sveriges ansvar att se till att det blir så.

Det får hon och hennes anhöriga lösa.

Så damen är inte i verklig nöd när hon inte kan klara sig själv och ska skickas till ett land som inte kan ta hand om henne och när dessutom alla hennes släktingar finns här??????? Du har inte koll på vad demens är va? Skulle inte tro det eftersom du uttalar sig som du gör. Vad menar du med riktig nöd egentligen???

Pezster 
· Svar till Jane

Nej, jag anser inte henne vara i "nöd" i det mening det brukar handla om när folk flyr från sina länder.

Varför lämnade hennes släktingar kvar henne där från början? Det hade jag aldrig gjort.

Jag anser inte hennes fall speciellt högprioriterat och det förtjänar definitivt inte denna massiva mediahype.

Det är klart det är synd om henne. Men samtidigt är det jävligt må... Visa hela »

Märker du är påläst. 2003? Varför har hon lyckats hålla sig kvar så länge, 8 år, kan man ju då undra.

Ja,ja, jag är inte alltid på banan tycks det!

Men nu är hon gammal och skröplig och att man hamnat där måste ju vara samma klantiga myndighetspersoners och politikers skull.

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Hon ansökte om uppehållstillstånd ifrån Ukraina och fick avslag 2003. Därefter har hon fram till i dag bott i Sverige lite till och från (Svt). Nästa grej man hittar är att hon i oktober 2011 gick till en läkare och fick konstaterat att demensen blivit värre. Och sedan var cirkusen igång.

Men herregud, ärligt talat, vem bryr sig. Jag kan förstå när man argumenterar för att barn ska få stanna för att resten av deras familjer bor här eller för att de kommer från ett rent helvete. De barnen kan växa upp här, utbilda sig och betala tillbaka till samhället genom att jobba - som vi alla andra gör. Det kanske är kallt och hårt, men vi kan inte sitta och ta hand om varenda "stray dog" som valsar... Visa hela »

Just i detta fall hade väl dottern i Sverige stått för alla
kostnader och boende och skulle även fortsätta med det
så att det inga kostnader skulle falla på statskassan, behöver inte vara sant men det var iallafall vad som sagts :)

Pezster 
· Svar till Per

Ja. Men räcker det för uppehållstillstånd? Att någon erbjuder sig att betala mat och boende? Jag förstår vad du menar men det blir ju ändå galet.

Håller med i vissa delar av det du skriver men inte i alla. Jag tycker att man i särskilda fall bör kunna kringgå lagen - som i det här fallet. Det spelar ingen roll att hon har ansökt 2003 och fått avslag. Det spelar ingen roll varför och hur hon kom hit. Nu är det som det är och jag tycker att hon bör få stanna. Vi är väl alla människor och så krass tycker inte jag att man ska vara så att man säge... Visa hela »

Kanske lite offtopic, men jag tror att vad som är jävligt "svenskt" är att oja sig om vad som är "svenskt" som någon terökande batikhäxa som fortsätter tjata om och skylla alla sina tilkortakommanden på sitt stjärntecken.

"Så jälva jantelag" eller "Typiskt gnälliga svenskar" är ju dubbelmotsägelser, då båda, underförstått, inte gäller den som... Visa hela »

Hur kom hon hit från början egentligen?? Känns relevant ifrågan.

Candy: Problemet blir; vem bestämmer när det är okej att kringgå lagen? Lagar är lagar och bör gälla alla, utan undantag. Annars hamnar vi i definitionslimbo där några tycker att 1 är okej att göra undantag för, medan andra tycker 2.

Bra att du tar upp detta med lite sunt förnuft och verklighetsförankring. Är så förbannat trött på att media blivit högsta instans i rättsväsendet och populistiska politker som kastar kappan till höger och vänster utan en enda kalkyl.

Sjukvårdskostnaderna för denna grupp är astronomiska och eftersom att kärringen inte kan varken svenska eller engelska så ska det bekostas tolk i alla sammanhang. Int... Visa hela »

För det första sá är hon 91 ár gammal!!! Självklart att man inte bara kan hiva ut en människa hur som helst till ett annat land där hon inte har nágon hjälp alls pá nát sätt. Javisst det finns ensamma pensionärer boende i Sverige men de är ju iallafall i sitt land med hjälp pá nátt sätt. Jag tycker ocksá att regler ska följas men man má ju faktiskt värdera varje fa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Simone

Och för det andra?...

Äsch. Att hon är gammal är ju ett argument MOT att hon ska få stanna.

Om det varit min mor hade det inte varit någon annans problem. Jag hade sett till att hon hade det bra. Jag har inte förväntat sig att något annat land skulle ta notan för det. Som vissa andra loosers verkar förvänta sig.

Skönt att se att det finns fler som inte bara tänker med hjärtat utan även med hjärnan.

@Therese: Jo jag vet. Det är inte helt lätt det där. Fingertoppskänsla är väl det man får köra på. Och att pröva varje enskilt fall utifrån just det fallets premisser.

Eriks fråga #13 är relevant: Hur kom hon hit från början? Och varför avvisades hos inte fysiskt när hon fick avslag? Hade det maskineriet fungerat hade dagens situation inte uppstått. Det är mycket enklare för alla om det görs rätt från början. Nu har det gått så långt att det är pinsamt att inte låta henne stanna. Mitt stalltips är att man hittar någon ny information som gör att hon... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mike

Hon har åkt fram och tillbaks som en vanlig besökare.

Och nej, det kan inte vara så att om någon bara segar sig kvar tillräckligt länge i ett land så är det skäl till att få uppehållstillstånd.

Varför kan hon då inte fortsätta att komma hit och besöka sina släktingar när hon vill träffa dem? Eller better yet, de kan åka och hälsa på henne? (Om de inte tycker att hon ska flyga vid sin ålder, eller något liknande.)

Släpp sargen och kom med i matchen. Hon har fått sitt mål prövat precis som flera innan henne. Hon fick avslag. Då är det bara att utvisa henne. Det är inte svå... Visa hela »

Personligen så skall hon få stanna om det innebär att hennes familj betalar för allt. Däremot tycker jag att lagarna är bra när det gäller anhöriginvandringen. Alltså behövs det ingen ändring där. Vi pratar om medmänsklighet men hur många skall utförsäkras, och hur mycket skall vi ta från äldrevården t;ex för att 50 somaliefamiljer skall få komma till Sverige. Vi kan inte räd... Visa hela »

"Humanism", "Ansvar", "Medmänsklighet"......Prova att läsa lite verklighet i stället.

Här.

www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

Mina Pengar. Till infrastruktur. Inte Batiktanters att ges bort till vad de anser "goda" saker.

CG

Kunde inte hålla med dig mer.

att familjen skulle betala för allt fungerar lika bra på ett ukrainskt vårdhem. Det finns utmärkta vårdhem där för alla som har nog med pengar! De flesta verkar tro att Ukraina är rena vildmarken och att det skulle vara som att sätta ut gumman i skogen att skicka dit henne, men så illa är det faktiskt inte alls. Det är dessutom så att om gumman blir svensk medborgare har vi inte rätt att förvägra henne svindyr d... Visa hela »

Kommentera