Recension av Taverna Averna – av Charlotte A.

Taverna Averna är en svajigt trevlig upplevelse... likt rysk roulette men med humöret på spel istället för livet. Många gånger är det väldigt bra men det dyker upp dom där kvällarna som är rejäla mood killers och gör att man aldrig vill besöka en restaurang igen. 3:an får därför symbolisera en vågskål där alla dåliga och bra kvällar möts någonstans på mitten.

En internationell bistro som huvudsakligen erbjuder pizza varierat på säsong (145kr), pasta, kött, chark, ost och andra smårätter (125-295kr). Men du kan räkna med att du hittar en och annan svensk klassiker i menyn också, såsom köttbullar och toast Skagen. Heads up: pizzan är knappast napolitansk utan liknar mer ett uppumpat Libabröd. Vad gäller drycken är den 100% ekologiskt och fint kategoriserad efter världens alla hörn.

Estetiskt är bara förnamnet och lokalen är våghalsigt skrytsam. Ett hundratal tavlor ritade av lokala konstnärer pryder de vita väggar inne i den lufta restaurangen som också är mycket kontinental och trevlig - lokalen lovar dock mer än vad som bjuds. Men... jag rådiggar atmosfären och man kan utan problem spendera en helkväll här. De är duktiga på drinkar och finns här en cocktail med fläder i som är magiskt god. En riktigt snygg och trevlig bar också!

Man vill så gärna gilla Taverna men servicen och väntetiden är inget skoj emellanåt. Ibland springer det runt okunnig, oengagerad och långsam personal som naturligtvis gör att servicen brister och att vänta närmare en timme på maten utan att bli erbjuden någon hungersläckare tycker jag är ytters oproffsigt. Detta är synonymt med cirka hälften av min besök och jag går därför aldrig riktigt hungrig hit. Men jag envisas med att gå tillbaka då maten smakar gott och är prisvärd. Har hittills smakat mig igenom deras torskrygg, löjromspizza, råraka, svamp gnocchi, crème brûlée, langos och potatis/svampstomp. Min absoluta favorit so far är deras vegetariska råraka - En frasig potatiskaka med svamp, örtkräm, rostad lök och lingon!

Om du ska hit och äta rekommenderar jag att boka ett bord med god framförhållning.
Må din tur vara med dig!