Fotograf Paul Sundvik fångar utomjordiska former under havsytan

Fotografen och formgivaren Paul Sundvik är nu aktuell med utställningen - A Surreal Journey Into The Blue - på Hotel Diplomat från den 20 mars till den 20 april.

Fotografierna i serien har tagits under vatten på platser runt om i världen. Fridykning i kombination med fotografering kräver kunskap, uthållighet och precision - inom sin speciella nisch har Paul utvecklat en unik förmåga att fånga ögonblick som aldrig kommer åter. Det Paul fångar på bild är hans egen utandningsluft och han gör endast en exponering per dyk, något som är tidskrävande och kräver ett enormt tålamod.


- Det är otroligt inspirerande för mig att skapa bilder som trots att de i högsta grad är naturliga fenomen ger abstrakta, utomjordiska uttryck, berättar Paul.

Utställningen består av 25 st fotografiska C-printar som silikonmonterats på plexiglas med polerade kanter. Fotografierna visas upp t o m 20 april i hotellets lounge som är öppen 06.00 - 23.00 dagligen.

Om utställningen

A surreal journey into the blue

Paul Sundvik på Hotel Diplomat Stockholm

20 mars - 20 april 2014

Vernissage hålls torsdag 20 mars, 17.00 - 20.00

Mer information: T/BAR (Diplomat)


Om Paul
Paul Sundvik är senast aktuell med glasskulpturen Encapsulated Sound, ett exklusivt pris som delas ut till vinnarna av Denniz Pop Awards varav ett finns att se på ABBA the museum/Swedish Music Hall of Fame. Paul arbetar med en stor bredd inom sitt konstnärliga skapande och har ställt ut sina verk på platser som Super Studio Più i Milano, 100% design i London, Form/designcenter Malmö och på ICFF i New York.