Den 13 februari firas Mardi Gras på Luzette. Foto: Pressbild Den 13 februari firas Mardi Gras på Luzette. Foto: Pressbild

Kreolsk mat, cocktails och livejazz när Luzette firar Mardi Gras

Franska brasseriet Luzette, beläget i Stockholms Centralstation, ställer den 13 februari till med fest då man firar Mardi Gras. Klassiska sydstatsrätter, färgglada cocktails och svängig New Orleans-jazz är vad gästerna kan vänta sig.

Högtiden Mardi Gras har sitt ursprung i amerikanska New Orleans och kan till viss del jämföras med den svenska fettisdagen, som också infaller samma dag. Istället för semlor är det dock rejäla maträtter med influenser från både Frankrike och Karibien som serveras på faten. På Luzette kommer menyn bland annat erbjuda friterade grodlår, den klassiska sydstatsrätten ”shrimp and grits” och rôtisseriegrillad brisket med mac n cheese à la Louisiana BBQ. Därtill får drinklistan tillökning av cocktails såsom en twist på Ramos Gin Fizz samt milkshakes spetsade med gin.

 – På Luzette vill vi bjuda på alla delar av det franska köket, även dem som sträcker sig utanför Frankrike. Matkulturen i New Orleans är starkt influerad av det franska köket, i kombination med kryddiga influenser från Karibien. Vi ger oss på rätter både från creole- och cajunköket, så många spännande smaker utlovas!, säger Johan Wilhelmsson, kökschef på Luzette, i ett pressmeddelande.

Som kronan på verket tonsätts Mardi Gras-firandet av jazzorkestern Spicy Advice Ragtime Band. 

Firandet går av stapeln den 13 februari från klockan 17.

Information
Visa på karta
  • Datum
    13 feb.