Marie Sester på Galleri Niklas Belenius

Med sin första utställning på Gallerie Niklas Belenius visar den högteknologiska multimedia konstnären Marie Sester delar av verken Exposure och Mirror. I Exposure röntgas lastbilar i en synkroniserad långsam video installation där vi upptäcker smuggelgods från cigaretter till en Rolls Royce i en häst vagn. Verket Mirror är en övervakande fåfäng spegel som upptäcker närvaro och följer personens närvaro.

Den New York baserade fransyskan Marie Sester började sin karriär som arkitekt och avtjänade hennes magisterexamen i arkitektur från Ecole d’Architecture Strasbourg i Frankrike 1980. Sester har sedan dess arbetat undersöka hur sociala former i samhället och främst inriktade sig på idéer om offentlig öppenhet, synlighet, kändisskap, och tillgänglighet. Hennes installationer är interaktiva, uppslukande, arkitektoniska och gör betraktaren delaktig. Bildspråket i Exposure utgör de sätt som beskriver hyperverksamheter, besattheter, penetration och kontroll som växer i vårt samhälle. I Mirror märker du att spegeln inte längre en statisk del av reflekterande glas där du kan se din bild, utan ett interaktivt öga som är efter dig.

Gallerie Niklas Belenius forsätter att representera intressanta konstnärer och det ska med stor förtjusning att gå och se verken från Marie Sester.