Melanders Söder återuppstår på ny adress

Stora renoveringar väntar Söderhallarna och en efter en flyttar verksamheterna ut. En av dem är restaurangen och fiskbutiken Melanders, som funnits på adressen i över 30 år. De flyttar till en ny lokal på Åsögatan, där de öppnar fisk- och skaldjursrestaurang, en bar med smårätter och en fiskdisk.

Efter över 30 år på samma adress har Melanders blivit något av en institution i Söderhallarna. Men nu väntar nya äventyr på ny adress. I slutet av november invigs nya Melanders Söder med bar, restaurang och fiskbutik i korsningen Åsögatan/Götgatan.

Den nya lokalen är cirka 400 kvadratmeter stor och delas upp i tre avdelningar. En klassisk Melanders-restaurang, en bar med smårätter och en fisk- och skaldjursdisk. I matbaren serveras smårätter som ostron, störkaviar och småassietter med allt från matjessill och Västerbottenskroketter till ceviche. Restaurangmenyn bygger främst på klassiska fisk- och skaldjursrätter, men med alternativ för både köttätare och veganer. Tillsammans kan restaurangen och matbaren husera 150 sittande gäster.

– Vår kunskap om fisk och skaldjur har byggts upp under trettiofem år i branschen. Genom nysatsningen hoppas vi både behålla våra tidigare gäster från Söderhallarna och samtidigt nå ut till en helt ny målgrupp. Till Melanders Söder kan man lika väl komma förbi för ett spontant glas och smårätter i baren till en helkväll i restaurangen, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group, i ett pressmeddelande.

Melanders på Åsögatan 111 öppnar den 30 november.