Melanders Söder återuppstår på ny adress

Stora renoveringar väntar Söderhallarna och en efter en flyttar verksamheterna ut. En av dem är restaurangen och fiskbutiken Melanders, som funnits på adressen i över 30 år. De flyttar till en ny lokal på Åsögatan, där de planerar för en modern svensk tapasbar, restaurang och fiskbutik.

Efter över 30 år på samma adress har Melanders blivit något av en institution i Söderhallarna. Men nu väntar nya äventyr på ny adress. I december invigs nya Melanders Söder med bar, restaurang och fiskbutik i korsningen Åsögatan/Götgatan.

Den nya lokalen är cirka 400 kvadratmeter stor och delas upp i tre avdelningar. Tapasbar, en klassisk Melanders-restaurang och fisk- och skaldjursbutik. Tillsammans kan de husera 150 sittande gäster.

– Söderhallarna har spelat en viktig roll i Melanders historia men nu är vi glada över att äntligen få satsa framåt. I den nya lokalen kan vi bygga en helt ny och modern Melanders från grunden. Tack vare det centrala läget vid Götgatan blir det nu även ännu lättare att besöka oss, säger Stefan Söderman, vd på Melanders Group, i ett pressmeddelande. 

Melanders på Åsögatan 111 planerar att öppna i december.