Picknicktider på Le Rouge

Picknicksugna kan just nu hämta med sig både mat och dryck från F12-restaurangen Brasserie Le Rouge i Gamla Stan. Tillsammans med whiskeymärket Tullamore DEW har de satt ihop en hel "picknickkorg" med matchande svenska sommarsmaker.

Take Out DEW, som picknicken kallas, innehåller somrig plockmack och tillhörande drinkbas som mixas med whiskeyn till matchande drinkar ute i det fria. Barchefen Jonas Hansson har skapat drinkarna med inspiration från svenska sommarsmaker som hallon, fläder och vinbär, och de går även att beställa i baren.

- För mig är svensk sommar solmogna bär och fruktträd, vilket har varit min utgångspunkt när jag skapat drinkarna. Den klassiska sommarkänslan i hallon som får möta ett sting av lakrits utgör basen i drinken Salty Berry DEW, min personliga favorit. Det har även varit viktigt att alla drinkarna ser lika goda ut som de är, man smakar lika mycket med ögonen, säger Jonas Hansson.

För maten står köksmästaren Marco Baudone som satt ihop ett greppvänligt paket med baguette med gårdskyckling, tomatsalsa, saltrostade mandlar, marinerade oliver och uppfriskande melon- och myntasallad. Plockmaten kommer i små paket och är tänkt att delas på picknickfilten.

- Jag och Jonas jobbar väldigt nära varandra till vardags och har strävat efter att låta både mat och dryck få en somrig känsla samtidigt som de kompletterar varandras smaker, säger Marco Baudone, köksmästare och delägare av Le Rouge.

Allting beställs en dag i förväg och hämtas upp på Le Rouge i Gamla Stan, sedan är det bara att inta något av stans alla picknickställen. Den som har brist på fantasi kan vara lugn; paketet innehåller även tips på citynära picknickplatser i Stockholm såsom Skeppsholmen och Vitabergsparken. Se bara till att inte glömma filten - resten är fixat.

När: Från och med den 23 maj 2014

Pris: 295 kr för picknick för två pers

Bokas före kl 14 dagen innan!

Mer information: Brasserie Le Rouge