Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Le Rouge

4,2 • 9 recensioner
Le Rouge

På anrika Le Rouge i Gamla Stan möts man av klassisk Moulin Rouge-miljö. Menyn fokuserar på lax och entrecote, två råvaror som kombineras med en mängd såser och tillbehör. Också vinet står i centrum. Med en human prisnivå vill man göra bra etiketter tillgängliga för fler.

Le Rouge har länge varit känt för såväl den romantiska källarlokalen som för maten. Idag är stället mötesplatsen för alla som vill äta lax och entrecote och dricka prisvärda viner. Lite speciellt för själva menyn är även det stora utbudet av såser och tillbehör, däribland många ordentliga grönsakstillbehör, som gästerna kan kombinera fisken eller köttet med. Tanken är att erbjuda många olika och valfria smaker, även för den som vill äta mer grönt.

Råvarorna har man valt ut med hänsyn till både djur och natur. Laxen som serveras är Krav-märkt och odlad, och nötköttet präglas av både eko-tänk och medvetenhet kring djurhållning. Enligt matkreatören på Le Rouge, Mathias Pilblad, ska ingenting på menyn komma från något som inte är bra. Själv vill han även slå ett slag för de många tillbehören som nästan är rätter i sig, men också för vinutbudet. Här hålls prisnivån så lågt som möjligt för att fler ska kunna dricka schyssta viner.

Le Rouge har tidigare drivits i regi av bland andra F12-gruppen. Idag är det Bockholmengruppen som står bakom Le Rouge och syskonet Österlånggatan 17 runt hörnet (gamla Le Bar).

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Christian W.

Mysigt, väldigt gott och supertrevligt.

Adam L.
Kristoffer R.

Lokalen är helt fantastisk och maten från alla delar av menyn följde förväntningarna som följde. Rolig nisch och finfint att mixa de olika tillbehören, speciellt om sällskapet är större.

Camilla A.

Det var ett par år sedan jag var här nu men skulle absolut kunna tänka mig att besöka inom kort igen. Häftig miljö och har du inte varit här så skulle jag säga att bara miljön är värd ett besök. Ska jag vara ärlig så minns... Visa hela »

Magnus Å.

Har testat Le Rouge några gånger med olika sällskap, men har inte fastnat vare sig för stället eller maten.

Rikard N.

Mysigt och gott. Trevlig och kunnig personal.

Tommy O.

Högt ställda förväntningar slutade i en ganska tung tom känsla. Förrätt röding filé med tillbehör. Smakerna var spretiga och föll inte ihop till någon behaglig smakupplevelse. Entrecon var välstekt men serverades på kalla tall... Visa hela »

Fredrik J.
Malin S.

Jag älskar Le Rouge med dess Moulin Rouge feeling!

Nere i valvet är det dov belysning, mycket röd sammet och härlig stämning. Maten är fransk fast med en modernare tvist. Alltid god och vällagad. Vad du än väljer på menyn är det gott... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2016-01-19

“Nu mer kvarterskrog än någonsin tidigare. ”

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-01

“Det var en gång en gravid, en matallergiker och en "normal", som skulle gå ut och äta en kväll. Resultatet från köket var oklanderligt. De välstekta lammkotletterna var fortfarande möra, femrättersmenyn förlorade inte på visst bortfall så som chokladen till de lövtunna mangobitarna till dessert.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2010-06-11

“Bensprattel och strumpeband i all ära. Men maten i sig ger KK skäl nog att redan längta tillbaka.”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2007-12-28

“Le Rouge är en upplevelse snarare än ett stamhak. Men som sådan är den innerlig och kan definitivt återbesökas.”