Stjärnkrögare gästspelar hos sig själva

Krögarna bakom Michelinrestaurangen Gastrologik och bakfickan Speceriet på Östermalm har gästspelat världen över, men under våren bjuder de istället på tre temakvällar på hemmaplan.

En annorlunda - och exklusiv - gastronomisk upplevelse väntar när stjärnkrögarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr gästspelar på Speceriet under våren. Med plats för endast tolv gäster kommer varje sittning att bjuda på ett eget tema där krögarna ska överraska både varandra och gästerna.

- Jag har alltid drömt om det här, tänk att kunna göra ett helt nytt koncept, att under en enda gång kunna dra det hur långt som helst, säger Jacob.

- Här kommer vi kunna ta ut svängarna på ett helt annat sätt än tidigare. Vi kommer kunna göra riktigt hårdragna kvällar som att till exempel laga en hel meny med bara en ingrediens eller kanske en hel meny bestående av bara söta rätter. Det blir som vår kontemporära scen, fyller Anton i.

Speceriets sommelier Elin Hillgren Mattsson kommer att sätta ihop ett skräddarsytt dryckespaket för varje kväll. Det kan innehålla allt från enbart grand cru-viner till en blandning av bubbel, vin, öl, sprit och fortifierade viner.

Under hösten väntar ytterligare tre gästspel.

Vårens temakvällar

26 april: "Kalla hav" - Jacob lagar en rejäl meny bestående av det bästa som våra kalla hav har att erbjuda.

31 maj: "Sött" - Anton viger en kväll åt det söta, med Jacob i köket och hela världen som inspiration.

14 juni: "Hjältar och idoler" - Anton och Jacob tolkar sina största gastronomiska förebilder.

Bokning till kvällarna sker via speceriet.se.