Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Speceriet

4,0 • 3 recensioner
Speceriet

Hög kvalitet till humana priser kombinerat med opretentiös och avslappnad miljö. Finkrogen Gastrologiks bakficka Speceriet gör det vällagade lite mer tillgängligt och spontant där man inte behöver boka en månad i förväg.

På bakfickan Specieriet behålls kvaliteten från finrestaurangen Gastrologik men till mer budgetanpassade priser och med fläckfritt opretentiös atmosfär. I den avskalade lilla restaurangen hittar du långbord, enkla pallar och en griffeltavla där du kan läsa vad menyn har att erbjuda. Glöm planering månader i förväg; Speceriet tar emot bokningar men håller några platser öppna och bjuder in till spontant häng med vänner och kollegor.

Liksom resten av konceptet är menyn enkel med vällagat och innovativt på skönt vis. Till lunch hittar du tre rustika rätter och väljer du take away kryper notan dessutom till strax över hundringen. Speceriet satsar på lokala råvaror från små leverantörer och den levande menyn ändras efter utbud. Med samma kvalitetsvaror som på Gastrologi vägg i vägg serveras en selektiv mellanrättsmeny med spännande smakkombinationer såsom gös med miso, ren med lingon och grädde eller skrei med ostron, citron och grönkål. Prisnivån ligger mellan ca 95 kr och 145 per rätt. Maten komplimenteras med hantverksöl, vin eller annan dryck. Oavsett vad är det spännande smaker och avslappnad stil som gäller på Speceriet.

Se även Gastrologik

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Jacob H.
Adam L.

Fantastisk mat till bra priser får man på Speceriet. Det som är negativt är att man måste vänta på bord, eftersom det inte går att boka. Sen är jag nog lite för svensk för att sitta så tight på långbord med andra säll... Visa hela »

Fredrik J.

Så tycker pressen

20 av 25 · Dagens Industri · 2013-02-09

“Sveriges bästa adress för exklusiv snabbmat.”

6 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-11-03

“Finkrogen Gastrologiks nya bakficka Speceriet prickar in alla rätt. Schysta priser, vällagad mat och trevlig stämning får oss att jubla.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-10-19

“När Gastrologik, som belönades med DN:s krogpris Gulddraken förra året, öppnar en enklare bakficka rusar naturligtvis Krogkommissionen dit. Och det gör den rätt i. Köket sopar banan med konkurrenterna.”

4 av 5 · Metro · 2012-09-06

“Speceriet - högklassig gastronomi på språng”