Unik glasutställning på NK

NK Glas, Porslin och Kök pågår just nu en glasutställning med alster som framtagits av några av Sveriges främsta glasdesigners. Utställningen är ett samarbete mellan NK, Kosta Boda och Orrefors och visas fram till den 7 augusti. Under perioden ges även guidade turer på svenska och engelska. Se ett varuhus förvandlas till ett drömskt showroom i vattnets tecken. Utställningens stjärnor är formgivarna Kjell Engman, Bertil Vallien, Åsa Jungnelius, Ludvig Löfgren, Ingegerd Råman, och Lena Bergström.

Redan utanför, i de legendariska skyltfönstren, mer än hintas det om både utställningens böljande tema och tillhörande glasarbeten. Bara skyltningen är värd ett besök. Här syns även hänförande fotografier, med vattentema, tagna av Pedro Ferreira. Huvudsakligen hittas konstverken på Glas & Porslin-avdelningen men utställningsmontrar och Ferreiras fotografier finns utplacerade runt om i varuhuset.

- I år har vi förmånen att samla Sveriges främsta glaskonstnärer från både Kosta Boda och Orrefors och visa något av det mest klassiska och svenska vi har. Detta gör vi på ett inspirerande och annorlunda sätt, för både svenska och utländska kunder, säger Jörgen Eriksson VD NK Glas, Porslin & Kök.