Glassbarer i Stockholm

Kejsar Tang, Alexander den store, Marco Polo - tre kända män med en gemensam svaghet, nämligen välgjord glass. Inget ont om en gammal hederlig Magnum, men känslan av att äta en riktigt god italiensk chokladglass är något annat. Det är magi - inte minst i gassande solsken. Vill du bli lika exalterad är det bara att besöka någon av Stockholms små glassbarer. Här listar vi stans bästa glasställen med godaste glassen för riktiga glassälskare.

Se även:
- Uteserveringen: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier

Stockholms Glasshus: Ett måste i Vasastan
Stockholms Glasshus ligger i mysiga Birkastan och står för några av stans grymmaste glassorter. Här hittar du många spännande smaker, enbart naturliga råvaror och helt okej priser.
Mer information: Stockholms Glasshus, Birkagatan 8, Vasastan

Gelateria Italiana: Makalöst gott vid Fridhemsplan
Av många ansedd som stans bästa glassbar. Makalöst god chokladglass och sorbet som slår det mesta. Så är du i närheten av Fridhemsplan är detta bara ett måste!
Mer information: Gelateria Italiana, Drottningholmsvägen 22, Kungsholmen

Kungsholmens Glassfabrik: Massor av gräddglass och sorbet
Förmodligen Stockholms bredaste utbud av gräddglass och sorbet. Säljer sina alster både på fabriken och i ytterligare en glassbar på Bondegatan (under vår- och sommartid). Fabriken levererar både till restauranger och privatpersoner på beställning.
Mer information: Kungsholmens Glassfabrik, Pipersgatan 14, Kungsholmen

Ben & Jerry's: Stor glasskedja startad av två hippies
Ben & Jerry's må vara en stor kedja, men för er som inte visste så var det faktiskt två hippies som startade företaget på en bensinmack i USA. Man har sedan dess expanderat men bibehållit både kvalitet och miljötänk. Förutom 24 olika sorters glas kan man få våfflor, amerikanska bakverk och milkshakes.
Mer information: Ben & Jerry's, Västerlånggatan 41, Gamla Stan
Mer information: Ben & Jerry's, Lilla Allmännagränd 9, Gröna Lund
Mer information: Ben & Jerry's, Arenavägen 39, Globen

StikkiNikki Gelato: Grym glass utan tillsatser
StikkiNikki Gelato finns på olika ställen i Stockholm. Glassen är i absolut världsklass, gjord enbart på naturliga råvaror. Något för riktiga glassfanatiker, testa även deras hemgjorda ekologiska milkshakes och kaffedrinkar.
Mer information: StikkiNikki Gelato, Götgatan 46, Södermalm
Mer information: StikkiNikki Gelato, Mariatorget 1C, Södermalm
Mer information: StikkiNikki Gelato, Drottninggatan 90B, City
 

18 smaker: En av världens bästa glassbarer!
Ett litet glassparadis för alla glassälskare runt hörnet från Hornsgatan. All glass görs på plats efter säsong och enbart på naturliga ingredienser - helst ekologiska. Vill man inte ha glass i stora lass finns även minikulor att testa och dessutom finns laktosfria veganalternativ. 18 smaker är listad som en av världens bästa glassbarer - inklusive de italienska(!).
Mer information: 18 smaker, Hornsgatan 64, Södermalm

A.H. Glassbar: Omtalad glassveteran vid Nytorgsparken
Precis vid Nytorget hittar du ett av stans mest omtalade små glasställen, endast öppet under sommarhalvåret. Här serveras över 40 olika sorters hemlagad italiensk glass som under varma dagar skapar kö på gatan. Om uteserveringen är full är det bara att sätta sig i Nytorgs- eller Vitabergsparken.
Mer information: A.H. Glassbar, Skånegatan 83, Södermalm

Gelato Scarfó: För riktiga gelatoälskare
Ta en sväng till Bromma och testa finsmakarglassen på den här omtyckta gelaterian. Stället tillverkar exklusiv italiensk gelato dagligen och de använder enbart utvalda råvaror, så glöm allt vad tillsatser och färgämnen heter. Spännande smaker i bägaren kombineras dessutom med chokladfontän och espresso från Kalabrien.
Mer information: Gelato Scarfó, Ålstensgatan 12, Bromma

Våra caférelaterade guider
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Bagerier: Guiden till Stockholms bästa bagerier
- Espressobarer: Guiden till Stockholms bästa espressobarer
- Afternoon tea: Afternoon tea i Stockhol
- Glass: Guiden för ett glassigare Stockholm
- Korv: Korvguide utan ände
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Alla våra guider: Klicka här

Om guiden till bra glassbarer i Stockholm
Guiden till glassbarer i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet något bra glasställe som vi har glömt och borde lägga med i vår guide. Ni kan även maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får ett trevligt besök vart du än väljer att gå.

Visa på karta