Guiden till mysiga restauranger i Stockholm

Guiden till mysiga restauranger i Stockholm

Restaurang

Att hitta restauranger i Stockholm med rätt sorts mysfaktor kan vara knepigt. Mycket finns det att välja mellan, men alla har vi olika uppfattningar kring vad som faktiskt skapar riktigt mys. Därför frågade vi er läsare på vår Facebook vilka restauranger ni tyckte var mysiga i Stockholm. Vi fick in många bra tips och utifrån era svar och våra egna erfarenheter har vi satt ihop guiden till Stockholms mysigaste restauranger.

Se även:
- Bästa: Stockholms bästa restauranger
- Romantiska: Romantiska restauranger i Stockholm
- Dejt: Hit går du för en första dejt i Stockholm
- Matupplevelser: Matupplevelser i avslappnad förpackning
- Värda en resa: Restauranger värda en resa
- Lunch: Guiden till Stockholms bästa lunchrestauranger
- Catering: Stockholms bästa catering

Vår lista över mysiga restauranger i Stockholm:

Smak: Mysigt smakkoncept med smårätter
Att plocka ihop sina egna smakkombinationer i form av snillrika smårätter är så klart en hel upplevelse i sig. Addera dessutom en helt egen restaurangmiljö med både stil och hög mysfaktor och du har Smak. Sjunk ner i någon av de klädda stolarna eller små soffgrupperna och mys bland varm interiör med franska och asiatiska förtecken. Perfekt för alla sällskap som vill sätta lite guldkant på middagen.
Mer information: Smak, Oxtorgsgatan 14, City

 
Smak

39 Wäst & Restaurant Aubergine: Prisvärt mys med modern kvarterskrogskänsla
39 Wäst har förvandlat den stilrena lokalen som Resturang Jonas flyttade ut ur under 2014 till en mysig kvarterskrog. Bakom krogen står Magnus Bentzer, som även ligger bakom en annan mysig kvarterskrog på Östermalm, nämligen Aubergine. Stämningen på dessa favorithak är både avslappande och livfulla, med sällskapsanpassade bord och soft belysning. Aubergine erbjuder en säsongsbetonad medhavsinspirerad meny, medan Wäst 39 bjuder på husmansinfluenser som allra helst serveras på stora fat och delas med sällskappet.
Mer information: 39 Wäst, Fleminggatan 39, Kungsholmen
Mer information: Restaurant Aubergine, Linnegatan 38, Östermalm

 
39 Wäst & Aubergine

Beirut Café: Lockar världsstjärnor
De orientaliska vibbarna flödar på Beirut Café, vars loungeavdelning en trappa ned bjuder på extra hög mysfaktor med kuddar, dov belysning och allmänt mycket Tusen och en natt-känsla. Bortsett från familjer och kompisgäng har även superkändisar som Lady Gaga, Justin Timberlake och Jessica Biel hittat hit.
Mer information: Beirut Café, Engelbrektsgatan 37, Östermalm


Beirut Café

Knut: Uppdaterat Norrlandsmys
Vad är väl mysigare än de norrländska skogarna? Knut tar med sig en bit till stan och bjuder på allt från tunnbröd till drinkar med olika bär. Hit bör du absolut ta med dig folk som du tycker om - ni kommer få vildmark och storstad på samma gång.
Mer information: Restaurang Knut, Upplandsgatan 17, Vasastan


Knut

Kung Carls Bakficka: Inta salongen eller biblioteket
I sann sekelskifte-anda satsar Kung Carls bakficka på vällagade bistrorätter med inspiration från både Sverige och Frankrike. Restaurangen stolsterar med kök, salong, orangeri och bibliotek, komplett med soffor och mysiga vråer - det blir knappast hemtrevligare än så här.
Mer information: Kung Carls Bakficka, Norrlandsgatan 28, City

 
Kung Carls Bakficka

Fem Små Hus: Källarvalvsmiddag i 1600-talsbyggnad
Bland kullerstenar och karaktäristiska byggnader gömmer sig en underjordisk pärla. Fem Små Hus skvallrar om såväl svärmisk atmosfär som svensk historia. I någon av de nio källarvalven kan du och kvällens partner glömma bort tid och rum - och skymningen för den delen. Här är den murriga mysstämningen ett konstant faktum.
Mer information: Fem Små Hus, Nygränd 10, Gamla Stan


Fem Små Hus

Styrelsen: Fransk hyllning till det opretentiösa
Att Styrelsen är döpt efter kvarterets många direktörsnamn märks knappast på bistrons atmosfär. Här är det kontinentalt, avslappnat och lämpat för både mat och barhäng. Extra mysigt blir det såklart med vita dukar, förgyllda spegelramar och kristallkronor i taket.
Mer information: Styrelsen Bar & Bistro, Hantverkargatan 31, Kungsholmen


Styrelsen

19 Glas: Litet, vällagat och bäst i stan på vin
På 19 Glas är ambitionerna höga. Och trots att maten håller hög standard och vinutbudet är imponerande är priserna överkomliga. Ta med din käresta och njut av mat och några glas i personlig och intim miljö.
Mer information: 19 Glas, Stora Nygatan 19, Gamla Stan

 
19 Glas

Naturligtvis: Gott för mage och hjärta
Med hållbarhetsaspekten i fokus blev Naturligtvis snabbt ett populärt kroginslag på Östermalm. Den vitkaklade restaurangen har öppet kök och ett öppet sinne till det naturliga, och atmosfären är varm. Här ska det smaka gott både för mage och hjärta, och den vinintresserade har en hel vinbar att dricka naturnära viner från.
Mer information: Restaurang Naturligtvis, Kommendörsgatan 23, Östermalm


Restaurang Naturligtvis

Mornington: Hemtrevlig hotellkrog
Den hemtrevliga hotellkrogen har länge varit en populär Östermalm-spot, bland annat känd för sin brunch. Här omges du av välfyllda bokhyllor och internationell, sober hotellmiljö som lockar både turister och inbitna stockholmare. Sommartid är det bara att bänka sig på gården under bar himmel.
Mer information: Mornington Restaurang & Bar, Nybrogatan 53, Östermalm


Mornington

Delikatessen: Vacker miljö och fransk förnimmelse
Delikatessen, som huserar i en gammal brandstation på Södermalm, är ett relativt nytt tillskott i Stockholm men har redan blivit en populär klassiker. Och här inne möts du av vacker inredning med typiskt franska förtecken. Enkla linjer och öppna ytor gör atmosfären ljus och lättsam. Ta med dejten på en matresa till Paris.
Mer information: Delikatessen Bistro Bar, Krukmakargatan 22, Södermalm

 
Delikatessen Bistro Bar

Strandvägen 1 & Milles: Poppis lyxmys på stans finaste adress
Här får du mycket mys i lyxig tappning. Populära Strandvägen 1 har en lite mer klassisk och ståtlig profil medan bakfickan Milles är mysigt inredd med konst på väggarna och serverar experimentella rätter för matintresserade. Stans tjusigaste adress till trots är båda krogarna skönt stimmiga och avslappnade.
Mer information: Strandvägen 1, Strandvägen 1, Östermalm
Mer information: Milles, Strandvägen 1, Östermalm


Strandvägen 1 & Milles

Vin Valvet 1644: Sydinfluenser i historiskt stenvalv
Vin- och tapasbaren Vin Valvet 1644 döljer sig i ett av Söders äldsta hus - i ett historiskt stenvalv från 1600-talet. Här får spanska smårätter och en generös vinlista sällskap av välvda tegelväggar, uppdaterade läderstolar och levande ljus. Ett givet alternativ för första dejten.
Mer information: Vin Valvet 1644, Södermalmstorg 8, Södermalm


Vin Valvet

Bistro Ruby: Mogen rendezvous på Österlånggatan
Mörkröda väggar, dämpad belysning och omtyckta Paris-influenser mitt på Österlånggatan. Bistro Ruby är en av de där restaurangerna som bevisar att Gamla Stan är mer än bara turistmagnet. Hit har krogintresserade stockholmare kommit sedan 80-talet för att äta plat du jour och sippa på vin. Perfekt för en lugn rendezvous.
Mer information: Bistro Ruby, Österlånggatan 14, Gamla Stan


Bistro Ruby

Bockholmen: Bland kakelugnar, skärgård och mormors recept
På Skärgårdens lilla Bockholmen (5 minuter från stan) hittar man endast en byggnad - en villa från 1800-talet. Här inne huserar Bockholmen Hav & Restaurang. Under sommarmånaderna syns många par på restaurangens veranda med ett glas i handen. Och under vintertid flyttar man in i den mysiga matsalen för att värma sig framför en kakelugn och njuta av husmanskost.
Mer information: Bockholmen Hav & Restaurang, Bockholmen, Skärgården

 
Bockholmen Hav & Restaurang

Esperanza: Gediget från Italien
Den italienska mysfaktorn på Esperanza funkar lika bra för affärspartners som för romantiska par. Här flödar passionen kring både mat och vin, och att Drottninggatan ligger precis utanför gör ingen skillnad för atmosfären.
Mer information: Esperanza, Drottninggatan 77, City


Esperanza

Bar Nombre: Spanien möter Sverige på populär krog
Med den avslappnade känslan hos en spansk cerveceria har Bar Nombre lockat såväl afterworkare som hungriga middagsgäster sedan starten 2011. Här möts spanska influenser och svenska råvaror bland levande ljus och varma färger. Välj mellan chef's table eller den intima lilla restaurangen en trappa ner.
Mer information: Bar Nombre, Odengatan 36, Vasastan


Bar Nombre

Mister French: Franskt brasserie med toppläge
Det franska brasseriet har ett av stans härligaste lägen mitt på Skeppsbron, vilket inte minst bäddar för riktigt myshäng på uteserveringen under sommaren. Lite grillat eller en drink slinker lätt ner både på tu man hand eller som större sällskap året runt. Räkna dock med att atmosfären kan vara stimmig och ljudnivån ganska hög.
Mer information: Mister French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla Stan


Mister French

Fredriksborg: Lokala råvaror i mysig skärgårdsmiljö nära stan
Längst ut på Norra Värmdö serverar Fredriksborg Hotell & Restaurang fika, lunch och middag i historisk och mysig skärgårdsmiljö. Den gamla fästningen är den perfekta dagsutflykten för dig som är sugen på svårslagbar sjöutsikt och allt från à la carte med lokala råvaror och hemodlade örter till en fikastund i solen på bryggan.
Mer information: Fredriksborg Hotell & Restaurang, Fredriksborgsvägen 17, Värmdö


Fredriksborg Hotell & Restaurang

Den Gyldene Freden: Anrikt i Bellmans fotspår
Den Gyldene Freden torde vara det perfekta receptet på en mysig kväll ute. Den anrika restaurangen är en av Stockholms äldsta och har varit stammishak för kulturpersonligheter som Bellman, Zorn och Taube. Avnjut samma traditionella smaker i deras miljö men i ny tappning. Tänk på att be om att få sitta i källarvalven när du bokar, om du är ute efter den där mörka myskänslan.
Mer information: Den Gyldene Freden, Österlånggatan 51


Den Gyldene Freden

Le Rouge: Som i Moulin Rouge
Draperade väggar, sammet och "syndiga" fransar ramar in det här anrika brasseriet som ligger på källarplan i Gamla Stan. Perfekt för den som vill fly storstadshetsen för en liten stund och försvinna in i en fransk-burlesk 1800-talsvärld.
Mer information: Le Rouge, Brunnsgränd 2-4, Gamla Stan


Le Rouge

Andra guider du kanske är intresserad av
- Italienska restauranger: Den stora guiden till Stockholms bästa italienska restauranger
- Franska restauranger: Guiden till Stockholms bästa franska restauranger
- Hamburgare: Här hittar du Stockholms bästa hamburgare
- Libanesiska restauranger: Guide till Stockholms libanesiska restauranger
- Nya restauranger: Nya restauranger i Stockholm
- Köttrestauranger: Stockholms bästa köttrestauranger
- Vegetariska restauranger: Vegetariska restauranger i Stockholm
- Uteserveringar: Stora guiden till Stockholms bästa uteserveringar
- Brunch: Den kompletta guiden till Stockholms bästa brunch
- Samtliga guider: Klicka här

Om guiden till mysiga restauranger i Stockholm
Guiden till Stockholms bästa mysiga restauranger uppdateras löpande. Har du tips på en mysig restaurang i Stockholm, feedback på guiden, undrar något eller vad som helst egentligen, skriv i kommentarsfältet nedan eller maila oss på hello@thatsup.se

0 kommentarer