Voisine Voisine

Guiden till Stockholms bästa desserter

Är du på jakt efter god dessert i Stockholm? Du kanske helt enkelt vill skippa middagen, eller hitta ett ställe du vet avrundar middagen på bästa sätt. I Stockholm finns såväl konditorier och caféer som barer och restauranger som gjort bra desserter till sin grej. Kanske tar man en tårtbit till sitt glas mousserande, en god glassbomb till sitt kaffe eller vill avrunda middagen med något i linje med en tiramisu. Här är guiden till dig som letar god dessert i Stockholm.

Innehållsförteckning
  1. Stockholms bästa desserter
    1. DoMa – Prisbelönt konditor
    2. Matateljén – Utöver det vanliga
    3. Linnea's – Kondis-dessert
    4. Bonnie's – Världens mest kända spargris
    5. Voisine – Kreativitet och nytänkande
    6. PA & Co – Signatur-snackis
    7. Mr Cake – Bakverk, sötsaker och tårtor
    8. Omaka – Säsongsbaserade sötsaker
    9. L'Avventura – Italienska delikatesser
    10. Schmaltz – Fotogeniska uppläggningar

Stockholms bästa desserter

DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa
DoMa – Desserter
DoMa

DoMa

Prisbelönt konditor

Bakom DoMa står en av Sveriges bästa konditorer, Dorotea Malmegård, tillsammans med hennes partner Viktor Lejon. Inte är det därför konstigt att deras dessertmeny levererar. Persika med fryst buffelyoghurt, körbärsbakelse och glasstårta är sådant du hittar där just nu – inte fy skam.

Matateljén

Utöver det vanliga

På den mysiga kvarterkrogen Matatején i Enskede syns såväl lokalbor som andra stockholmare som vet att det är värt en resa hit. Maten här är äkta, säsongsbaserad och tillagad på vackra, fint upplagda, råvaror. Smakerna är enkla men genuina, såväl i varmrätterna som efterrätterna – inte minst är de alla vackra.

Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori – Desserter
Linnea's Pâtisserie, Café & Konditori

Linnea's

Kondis-dessert

Vill man avvancera på middagsbjudningen utan att vända upp och ner på hela köket kan man svänga förbi Linnea's i Tyresö. Denna konditor står nämligen för ett ambitiöst utbud av vackra desserter och efterrätter i form av små munsbitar och tårtor. Eller, varför inte bara titta in för en söt stund för dig själv?

Bonnie's

Världens mest kända spargris

När Bonnies på Bank Hotel entrade staden blev det välkänt för en sak – och det var en dessert. En spargris i choklad, serverad med kolasås och annat gott, som gästerna belönades med att slå sönder vid bordet. Detta blev inte minst en succé på sociala medier, och fortsätter än idag att ge hotellrestaurangen ett namn.

Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine
Voisine – Desserter
Voisine

Voisine

Kreativitet och nytänkande

Bakom denna hyllade kvarterskrog står Beatrice Becher och Jonas Sandberg från lika hyllade vinbaren vägg i vägg, Folii. Här serveras vällagad och genuin mat med inspiration från Frankrike och Sverige, vilken skapar en omtyckt smakkombination både vad gäller varmrätter och efterrätter. Ett exempel från menyn är deras Clafoutis med bär och frukt efter säsong.

PA & Co

Signatur-snackis

PA & Co är och förblir ett av stadens mest välbesökta vattenhål. Här finns några rätter som står ut som deras signum, däribland en efterrätt många återkommer till; deras gino (som de är kända för att ha kommit på själva en gång i tiden). Frukt och bär under ett täcke av ugnsgratinerad vit choklad toppat med en kula vaniljglass - en icke sällsynt beställning på denna kvarterskrog.

Mr Cake

Bakverk, sötsaker och tårtor

Namnet avslöjar en hel del om detta ställe – men inte allt. Bakom står tv-profilen Roy Fares och med detta café har han gjort en dröm till verklighet, nämligen att baka tårtor och söta bakelser i amerikansk stil. Tänk dig glasyr, topping och kreativa smakkombinationer. Här kan man äta lunch, men många går rakt på dessert- och fikamenyn – den är helt enkelt för god för att missa.

 

Omaka

Säsongsbaserade sötsaker

På bryggeripuben Omaka tillägnar man lika mycket kärlek åt de omsorgsfullt framtagna för- och varmrätterna som efterrätterna. Och förutom smakerna siktar man högt när de gäller uppläggningarna. På menyn hittas ett säsongsbaserat utbud, ofta med svenska smaker, vilket kan ta sig form som mjölksorbet med vindruvor från Vreta Kloster, nyslungad honung och havssalt.

L'Avventura

Italienska delikatesser

Till denna italienska pärla i Vasastan kommer stockholmarna såväl för vodka- eller tryffelpastan och det goda vinet som för de italienska desserterna. De är grandiosa, smakrika och traditionella; panacotta, gelato, sorbet, citron- och ricottakaka, tiramisu, semifredo med mera.

Schmaltz

Fotogeniska uppläggningar

Till Schmaltz spatserar stammisar för att få sig ett gott glas vin eller en kall öl med något litet – men högkvalitivt – att äta till. Vissa siktar in sig på att bli mätta, andra tar något att tugga på medans övriga går rakt på det söta. Utbudet av desserter går bra att kombinera med något gott i glaset, som deras polska ostkaka med körsbär eller inlagda persika med vaniljglass.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;