Recension av 450 Gradi – av Selin S.

Det är få pizzerior, eller restauranger i allmänhet, där man kliver in och känner sig som en stammis redan vid första besöket. Personalen bakom kassan behandlar varje gäst med en sån vänlighet att det känns som om man varit en frekvent besökare de senaste 20 åren. Utöver den utomordentliga servicen serveras även magiska napolitanska pizzor. Typen av pizza innebär att det ska vara höga, fluffiga och leopardfläckiga kanter packade med smak och på 450 Gradi lyckas man verkligen med detta. Går man hit är det därför inte tillåtet att lämna kanterna. Listan med olika pizzor är lång och det finns allt ifrån urklassiska till lite mer experimentella modeller. Oavsett vilken man väljer är det bästa med detta ställe att de inte vågar snåla. Ska pizzan ha salami är den täckt av ett hav och inte bara fyra små sorgliga skivor. På menyn finns även en matchade dryck till samtliga för bästa upplevelse. Något för alla helt enkelt. Eller nästan. Glutenfritt går, men är precis så tråkigt som det låter (och är man superkänslig så är det ju oundkomligt med så mycket mjöl i lokalen) och på samma sätt går veganskt att få om man ber om något utan ost.

Ta en pizza, be om extra chiliolja att doppa kanterna i och för guds skull beställ en Nutella pizza. Jag garanterar, det är värt det och det finns alltid plats för den.