Recension av Café Nizza – av Adam L.

Nizza är speciellt och unikt, framför allt när det kommer till maten, men sen hur gott det faktiskt är, är en annan femma. Man kan välja från en liten à la carte, alternativt en set menu, där de har plockat ut favoriterna. Vi tog den, en femrätters, för 595 kr, vilket jag tycker är prisvärt.

Stenbitsrom, rökt mozzarella (tror vi fick ricotta dock?!), tortellini, vårlammssadel och en dessert på det. Samtliga rätter mycket innovativa och speciella smaker, vilket inte föll mig, och de flesta i sällskapet, i smaken. De känns som de försöker för mycket. Man känner, och ser, att det är extremt kompetenta kockar som förmodligen hur enkelt som helst skulle kunna laga en mer normal rätt som skulle vara dödsgod. Men det tycker de förmodligen inte är särskilt kul. Ska man laga innovativa rätter så måste de också vara väldigt goda enligt mig. Bäst var hur som helst lammsadeln, den var 4 av 5. Resten var 2-3 av 5. Servicen bra rakt igenom.

Stället i sig är egentligen extremt tråkigt, men eftersom det var proppfullt och ett högt sorl så tyckte jag ändå om det. Det finns dock inget annat än folk att se här. Tur då att det är populärt.