Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Delikatessen Bistro Bar

3,0 • 1 recension
Delikatessen Bistro Bar

"Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns". "Bistro när den är som bäst". "Väcker extas". Bara efter några månader efter öppningen under 2011 hade lovorden i det närmaste haglat in över den populära bistron med franska förtecken.

I en gammal brandstation på Krukmakargatan hittar du en av Söders verkliga gastronomiska pärlor. Delikatessen är ett verkligt välkommet nytillskott bland alla oss uteätare som hyser en förkärlek för det franska köket. Den rustika lokalen är inredd med största möjliga omsorg; ta tillexempel notis om kökshanddukarna som hänger från taket som en del av inredningen.

Och så maten. (För det är faktiskt därför vi är här, även om det är lätt att bli sittande som ett fån och bara stirra på allt det vackra som omger gästerna.) För gastronomiska frankofiler är Delikatessen vad Kafka är för litterärt passionerade individer; en ständigt närvarande referens. På menyn, som varierar över säsong, hittar du rätter som confit de canard med syrade morötter och anklever, eller grapecurd med rårörda hallon och mandel. Naturligtvis har restaurangen en crème brûlée att stoltsera med, men inte vilken som helst. Delikatessens version verkar vara gjord på vaniljstång från Eden och vispgrädde från Nirvana. Och missa för allt i världen inte sparrissoppan, som serveras med en ganska makalös avrugacaviar.

Sedan sommaren 2013 har Delikatessen också satsat på att erbjuda en sofistikerad hängvänlig bar. Här serveras goda cocktails, även de med franska förtecken.

Se även Bar Hommage

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Christina N.

Riktigt trevligt ställe med snygg boho-fransk inredning. Maten var bra och vällagat, dock lite för ‘tung, köttig’ mat för min smak, med inte så många alternativ - därav 3an. Efterrätten var dock helt amazing.

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2011-10-21

“Många ställen i Stockholm som kallar sig för bistro är alldeles för eleganta. Det här är bistro på allra bästa sätt med god, smakrik och rustik mat till rimliga priser i en trivsam miljö.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-09-30

“Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2011-09-02

“Menyn består av bistroklassiker som kalvlägg, råbiff och piggvar. Klanderfritt tillagat.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2011-08-05

“En opretentiös gourmetpärla”

4 av 5 · Metro · 2011-06-23

“Väcker extas vid Zinken (...) Äntligen har västra Södermalm fått en bra bistro”