Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Hommage

3,7
10 recensioner
Hommage

"Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns". "Bistro när den är som bäst". "Väcker extas". Bara några månader efter öppningen 2011 hade lovorden i det närmaste haglat in över den populära Söderbistron med franska förtecken.

Inhyst i en gammal brandstation på Krukmakargatan bjuder Hommage, tidigare kallad Delikatessen, på en romantiskt inredd bistro med vita dukar, mönstrade golv och franska stolar i Thonet-stil. De karaktäristiska, bågformade gamla dörrarna är kvar och kan under sommaren öppnas upp så att det blir fritt rum mellan matsalen och uteserveringen på trottoaren.

Menyn varierar över säsong och rymmer à la carte-rätter och desserter vid sidan om ett brett urval av franska viner. Här står mat, dryck och atmosfär högt i kurs. För den som är sugen på en drink finns även en sofistikerad och hängvänlig bar i direkt anslutning, där man kan hoppa upp på en barstol och sippa på cocktails, även de med franska förtecken. Bland annat serveras pastis och starkvinsdrinkar.

Se även Bar Hommage

Användarbilder på Hommage Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Hommage av Linn W.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
28 sep 2015

Riktigt trevligt ställe med snygg boho-fransk inredning. Maten var bra och vällagat, dock lite för ‘tung, köttig’ mat för min smak, med inte så många alternativ - därav 3an. Efterrätten var dock helt amazing.

14 dec 2017

Har bara varit här en gång men blev förälskad i stället! Vi satt vid små runda bord på deras uteservering som känns väldigt sydeuropeisk. Delade på olika mellanrätter som ingick i deras sommarmeny, drack champagne och rödvin - allt reko... Visa hela »

19 feb 2020

Ibland behöver jag bara kliva in här för en lunch eller middag för att påminnas om livets goda. Den vackra inredningen är säkert inspirerad från Frankrike men platsen utstrålar mest av allt värme, egensinnighet och charm. Maten är alltid ö... Visa hela »

16 feb 2020

Översätt till svenska »

Save money and time, don't go here!
Let's start with the positive things with this place, that's goes fast because I can only think of one thing... the location. Apart from that the visit was terrible, in lack of better words.
Service was like a joke. The staff was really rude... Visa hela »

4 jul 2019

Små dyra portioner, hyfsad avslappnad, inte så kvick service. Väldigt goda ostron-Men varning för kranvatten som de tar 65:- flaskan för (ja du läste rätt) att köra i soda streamer och servera i begagnade vinflaskor, utan att informera om innan.

5 apr 2019

Fina lokaler. Maten lyfter inte. Trevligt klientel i baren men galet otrevliga stressade bartenders som försöker bossa runt med var i baren man går stå och var man inte får vara. Absolut inga dubbla rader tillåtna i baren. Efter att vi blivit flyttade 3 ggr i en må... Visa hela »

6 jun 2018

Var här med vännerna, men skulle lika gärna passa för en dejt! Supergott och mysigt, bra söderpärla

28 maj 2018

Grisrätten är att dö för. Får ni möjligheten testa det, ni kommer inte bli besvikna.

28 maj 2018

Helt fantastiskt ställe med sjukt trevlig personal. Åk dit!!!

28 maj 2018

Om ni hittar mat som smakar bättre för det priset, hör av er.
5/5

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2011-10-21

“Många ställen i Stockholm som kallar sig för bistro är alldeles för eleganta. Det här är bistro på allra bästa sätt med god, smakrik och rustik mat till rimliga priser i en trivsam miljö.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-09-30

“Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2011-09-02

“Menyn består av bistroklassiker som kalvlägg, råbiff och piggvar. Klanderfritt tillagat.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2011-08-05

“En opretentiös gourmetpärla”

4 av 5 · Metro · 2011-06-23

“Väcker extas vid Zinken (...) Äntligen har västra Södermalm fått en bra bistro”