Recension av Duck & Crab – av Adam L.

Efter en trevlig middag på Duck & Crab kan jag enkelt konstatera att det både inträffade och slog mina relativt höga förväntningar. Förmodligen den minsta restaurang jag ätit på. Två långbord, ca 14 platser. Påminner om Speceriet, fast ännu mindre.

Vi fick toppenservice rakt igenom. Och maten var fantastisk. Vi började med ett gäng ostron. Sen tog vi en "toast frutti di mare", där man fick ett par skaldjur (king crab, hummer, friterade ostron och gambas) som man satte ihop en egen toast av. Grymt bröd och vansinnigt god majonnäs. Tror nästan det var kvällens höjdpunkt.

Till huvudrätt tog vi en ankrätt och en hummerpasta. Ankan var perfekt stekt och serverades med sidfläsk, hummerbearnaise och sån där grön kål (inte säker på vad det heter). Otroligt gott. I hummerbearnaisen låg en stor bit hummerstjärt. Överlag var det väldigt generöst med skaldjur, aldrig fått så mycket hummer i en pasta (som också var mycket god).

Betyget är svårt att sätta, för det är verkligen snudd på full pott, men eftersom det var första besöket får det räcka med en stark fyra tills vidare!