Recension av Gojo – av Anna L.

Wooow😍 Detta stället tog mig tillbaka när en familjväns dotter var ihop med en afrikan en gång i tiden! Fick äran att bekanta mamman och hennes kokkonsten. Ett helt nytt matkultur öppnade för mina smaklökar då som nu. Genuint rakt igenom❤️

Jag och ett par kolleger hamnade på Gojo tack vara att en är Eritreansk. Detta är något av mina erfarenheter att man får helt annat upplevelse när man går med en person som har sitt matkultur fr. Modersmjölken! Gojo har verkligen hemlagad mat som du får hemma hos någon och inte på ”restaurang” och det gillar jag. Tittar man in i köket så är det 2 äldre kvinnor som lagar denna genuina matkonst. Utbudet kanske inte är stort men smakerna satt där den skall.

Visst behövde stället lite kärleksfullt upp piff i lokalen men samtidigt är det charmigt, varför skall allting vara perfekt när det är genuint? Våran eritreanska vän rekommenderade att är man 5-6 st så bör man passa på och boka deras hydda för ännu mer känsla av Afrika. Starkt 3+ av 5!

När man anammar ett annat matkultur så skall man gå all in tycker jag! Jag citerar nu direkt fr. Deras egna text fr. hemsidan ” Ingen kniv, sked eller gaffel. Här får du äta med fingrarna och dela maten med dina nära och kära från en stor tallrik. Det visar och skapar vänskap, lojalitet och förtroende. Och ibland även mycket skratt!”….
Förutom att man skall äta med höger handen så har man deras bröd Injera till hjälp. Injera är helt unikt bröd, mer som syrligt pannkaka faktiskt, och traditionellt för just Etiopien. Den ersätter riset och potatisen. Injera äts i stort sett dagligen tillsammans med det andra som serveras/beställs. Till vårt injera så beställdes det in Gored Gored (Bit Rå kött blandad med starka kryddor) och Yebeg Tibbs (Tärnad lammkött stekt med röd lök och kryddor) + lite olika röror! 5++ av 5!

Efter detta vill jag utforska mer av denna matkultur😍 Detta blir en öppning för kommande matäventyr!!