Recension av Grodan Grev Ture – av Anna L.

·

Det är vid Stureplan och östermalmtorgs som händer, det som gammalt😉! Här huserar många trogna meriterade restauranger med gamla anor. Grodan är inte ett undantag och det fina med just dessa trogna restauranger är att det serverar dessa svenska klassikern på menyn!

Raggmunk m. Stekt fläskt, Biff Rydberg och Wallenbergare i all ära. Det finns en självklarhet att rätterna finns på en svenskt restaurang men där emot är det är inte lika säker att man finner ”kalvlever” på menyn!

Det tycker jag är otroligt tråkigt för en väl lagad kalvlever och som på Grodan serveras med stekta söt/syrliga äpplen, stickiga sältan fr. kaprisbären, rökigheten fr. Baconen och allt binds ihop med en len portvinssås är otroligt gott (kan man äta leverpastej borde man kunna i alla fall testa rent lever?) Jag frågade om jag fick byta ut till raggmunk istället för potatispurén och den snälla servisen kunde fixa det ❤️ Snacka om hög service!

Glädjen över deras fantastiska kalvlevern på tallriken och sittande ute på deras uteservering under värmelamporna. Med en filt runt bena så fryser man verkligen inte.

Grodan går jag gärna tillbaka till. Jag kommer definitivt kunna gå enbart för kalvlevern😋