Recension av Kitchen & Table Kungsholmen – av Agnes L.

Charmig personal gör Kitchen & Table till ett angenämt ställe att få sina amerikanska "cravings"dämpade på!

Hotellkedja + känd svensk kock = sant. Låter inte alls särskilt spännande och jag hade inga som helst förväntningar. Kul när det blir bra då.

När vi rullar in - med barnvagn - så blir vi direkt mottagna av den underbara servicemanagern som utbrister "Vi älskar barn". Det var kärlek direkt och när personalen inom fem minuter trollar fram kritor och papper förstärker det bara intrycket. Jag applåderar den som lyckades med konststycket att få så många fantastiska människor på samma restaurang. WOW, det är det som gör att jag vill komma tillbaka igen och igen.

Vi hänger i baren innan vi sätter oss och jag dricker en trevlig Moscow Mule, cool bartender som verkligen är rätt person på rätt plats.
Dryckesmässigt är jag inte så imponerad men den Riesling jag drack till maten fungerade okej.

Vi får plats vid ett stort Community table i mitten av lokalen och vi rekommenderas att välja så lika mat som möjligt för att underlätta eftersom vi är ett större sällskap.
Jag förstår sånt men försök få nio personer att enas när menyn är så bred med massor av härliga förrätter och snacks. Jag skulle säga att det är omöjligt.

Jag tycker att de lyckats med att skapa en frestande meny om man bortser från huvudrätterna, så tråkiga!

Menyn är skriven med engelska överskrifter eftersom inriktningen är en fusion mellan Manhattans rika matkultur med svenska lokala råvaror, kul idé och vissa saker når fram, andra inte.

Jag väljer Chicken & Waffles och sedan Roti Canai som varmrätt.

Chicken & Waffles var riktigt god med bra kryddning, konsistens och härlig kombination med kycklinglevermousse. Stor portion så går bra att dela.

Fick även prova Korea Town Tartar och den hade sting i sig. Anmärkningsvärt är att den verkade innehålla Koriander och det stod inte på menyn, mitt sällskap surade lite över det.

Jag gjorde ett misstag och det var att beställa Roti Canai som varmrätt. Min senaste upplevelse var den bästa i världen på en restaurang i Kuala Lumpur och jag skulle kunna flyga dit bara för att äta där.
Det blev inte bra här och jag borde ha vetat det. Brödet var sprött och lite segt och Curryn inte ens i närheten av det jag var ute efter. Stor eloge till vår härliga servis som bytte ut min kalla till en varm när hon förstod att jag hade tänkt äta den som varmrätt.

Mitt sällskap beställde in Mac&cheese och Falafel och båda dessa rätter var klart godkända och något jag gärna äter igen.

Den yngre i sällskapet fick glass med kaksmulor och jordgubbar som dessert. Himmelskt gott men det föll inte den lilla i smaken. Min rekommendation är att alltid ha en enkel vaniljglass, älskar man barn är barnvänlig glass bra. Tar inte många minuter i en Pacojet.

Slutsatsen är att hit går du för att äta fett och semi-amerikanskt och för att njuta av service som är charmigt personlig och proffsig. Bara personalen är värd ett besök.