Recension av Matkonsulatet – av Agnes L.

Matkonsulatet är bra på riktigt. Så bra att efter mitt första besök - en sen fredagskväll - var mitt nästa besök söndagsbrunch.
Jag är alltid rädd för ställen som alla säger är så bra, jag har tidigare blivit besviken av mina egna förväntningar och när det händer är det svårt att njuta.

Här är det tvärtom, jag vill skrika ut till hela världen att hit måste ni gå.

Första kvällen blev vi rekommenderade 5-6 rätter delat på två och med en tredje liten en i sällskapet tänkte vi 8. Tro det eller ej men vi beställde in 2 extra rätter eftersom den yngre i sällskapet åt upp hela portionen av Chorizo och Llonganissa...

Bäst var Xistorra - en fet kryddig korv - med palsternackspuré och Comté men hack i häl kom Lågtempat ägg med sobrassada, Bjärekyckling, Sallad med rostade päron och Pa de cristal. Eller med andra ord, allt var bra och allt höll jämn och bra kvalitet och jämnt i konsistens det vill säga där det behövdes krisp var det krisp och där det behövde sötma fanns det sötma.

Dag två lyckades vi pricka in invigningen av uteserveringen och fick Vermut och frukostvin, härligt på en söndag. Vi testade oss fram med perfekt syrliga boquerones, Pintxos med lax och friterad sparris. Laxen med krämig yoghurt, honung och tryffel på bröd var helt enkelt magisk!

Lägg till kall bubblande cava, Estrella, sol och härliga samtal så förstår du att hit kommer jag återvända till. Det är tufft att bli stammis på ställen på andra sidan stan men jag ska göra ett tappert försök.