Recension av Restaurant Aubergine – av Adam L.

·

Aubergine återkommer jag ofta till. Jag har ofta vägarna förbi och det är en riktigt bra kvarterskrog. Tryffelveckorna i november varje år är dock värda att resa över hela stan för. Den vanliga menyn är enkel med hyfsade priser. Det är mörkt i lokalen, vilket jag allt som oftast tycker skapar bra stämning när man går ut och äter. Servicen är välkomnande och gör oftast ett grymt bra jobb. Betyget blir en extremt stark trea, för att jag tycker allt är bra rakt igenom, men samtidigt är det ingenting som får mig att välta av stolen (förutom tryffelveckorna).

Edit: Idag höjer jag betyget till en fyra! Sportlovsveckan innebär ett obligatoriskt besök på Aubergine, eftersom det är halva priset på hela menyn. Vi hade ett felfritt besök från start till mål. Min laxtartar var lite men otroligt god och den perfekta flanksteken till huvudrätt serverades med ett gudomligt tryffelsmör, tyvärr trista pommes som är lite för tjocka. Favoritosten Brillat Savarin toppade middagen och servicen gjorde ett oklanderligt jobb rakt igenom.