Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Speceriet

4,0
7 recensioner
Speceriet

Hög kvalitet till humana priser kombinerat med opretentiös och avslappnad miljö. Finkrogen Gastrologiks bakficka Speceriet gör det vällagade lite mer tillgängligt och spontant där man inte behöver boka en månad i förväg.

På bakfickan Specieriet behålls kvaliteten från finrestaurangen Gastrologik men till mer budgetanpassade priser och med fläckfritt opretentiös atmosfär. I den avskalade lilla restaurangen hittar du långbord, enkla pallar och en griffeltavla där du kan läsa vad menyn har att erbjuda. Glöm planering månader i förväg; Speceriet tar emot bokningar men håller några platser öppna och bjuder in till spontant häng med vänner och kollegor.

Liksom resten av konceptet är menyn enkel med vällagat och innovativt på skönt vis. Till lunch hittar du tre rustika rätter och väljer du take away kryper notan dessutom till strax över hundringen. Speceriet satsar på lokala råvaror från små leverantörer och den levande menyn ändras efter utbud. Med samma kvalitetsvaror som på Gastrologi vägg i vägg serveras en selektiv mellanrättsmeny med spännande smakkombinationer såsom gös med miso, ren med lingon och grädde eller skrei med ostron, citron och grönkål. Prisnivån ligger mellan ca 95 kr och 145 per rätt. Maten komplimenteras med hantverksöl, vin eller annan dryck. Oavsett vad är det spännande smaker och avslappnad stil som gäller på Speceriet.

Se även Gastrologik

Användarbilder på Speceriet Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Speceriet av Katrine L.
  • Bild från Speceriet av Katrine L.
  • Bild från Speceriet av Katrine L.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
30 jul 2019

En härlig liten bakficka! Här sitter man vi olika långbord som du förväntas dela med andra!

Var här på en parmiddag, rekommenderas starkt!

En av hos hade bokat bord och vi mötes av en supertrevlig servitris som verkligen hade koll! Kunde f... Visa hela »

21 sep 2015 · Uppdaterad

Opretentiös bakficka om levererar mat i samma kvalité som storebror Gastrologik. Jag har varit här tre gånger och fått väldigt bra upplevelser varje gång och mycket god mat.

Uppdatering:
Nu har de Ostron på meny också, de serveras med... Visa hela »

22 dec 2014 · Uppdaterad

Fantastisk mat till bra priser får man på Speceriet. Det som är negativt är att man måste vänta på bord, eftersom det inte går att boka. Sen är jag nog lite för svensk för att sitta så tight på långbord med andra säll... Visa hela »

14 sep 2019

Ledig en fredag, såklart man tar en lunchdejt med sambon på stan.
Vi gled in på Speceriet och det var nästintill fullt men vi fick två platser mitt i det längsta långbordet.
Kan ha sin charm att sitta vid långbord att äta, säkert en h... Visa hela »

10 sep 2019

Helt okej! Men om jag varit du hade jag sparat slantarna till Gastrologik istället.

12 mar 2015

Var här igår och blev väldigt imponerad. Fantastisk mat och service. Åt en piggvar-"fish & chips" för 220 kr och lämnade otroligt nöjd. Det enda som drar ned betyget till en fyra är det faktum att det inte går att boka bord, och att man f... Visa hela »

Listad i: Favoriter
15 sep 2017

Åt för ett par veckor sedan lunch bestående av Njurtapp. Kollegan åt Gös.
Efterrätt en färskostkaka med björnbär och lingon.
Mycket sympatisk och kunnig servering. Maten förstklassig!

Så tycker pressen

20 av 25 · Dagens Industri · 2013-02-09

“Sveriges bästa adress för exklusiv snabbmat.”

6 av 6 · SvD Krogguiden · 2012-11-03

“Finkrogen Gastrologiks nya bakficka Speceriet prickar in alla rätt. Schysta priser, vällagad mat och trevlig stämning får oss att jubla.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-10-19

“När Gastrologik, som belönades med DN:s krogpris Gulddraken förra året, öppnar en enklare bakficka rusar naturligtvis Krogkommissionen dit. Och det gör den rätt i. Köket sopar banan med konkurrenterna.”

4 av 5 · Metro · 2012-09-06

“Speceriet - högklassig gastronomi på språng”