Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Tegelbacken

4,0 • 1 recension
Tegelbacken

I Seikoens gamla lokaler driver numera kändiskocken Markus Aujalay europeisk krog med smårätter på menyn. Restaurangen, som ligger på Tegelbacken mitt i stan, är inredd med sammetsmöbler i varma färger för extra mycket gemyt. Här finns även en vin- och cocktailbar samt en rosa lounge med drop-in-platser.

På Tegelbacken står det trevliga i centrum för upplevelsen; mottot är att gästerna ska skämmas bort med lite vardagslyx – utan att det blir för fint i kanten. Krögaren Markus Aujalay är bland annat känd som TV-kock och står bakom Café Winterviken och Fjällpuben (i Åre) tillsammans med Erika Michael. På Tegelbacken har de utgått från vad de själva gillar istället för att hålla sig till ett strikt koncept, något som bland annat resulterat i klassiska mellanrätter och avslappnat gemyt. Menyn inkluderar kallt, varmt och sött med europeiska influenser och tanken är att man ska kunna få lite av varje (ca 3-4 rätter per person brukar rekommenderas).

Också interiören anspelar på det varma och klassiska. Lokalen ligger med utsikt över riksdagshuset och är inredd med klädda möbler och blommönstrade tapeter i loungen. Matsalen har ungefär 45 sittplatser, och för spontangäster finns platser avsatta endast för drop-in. Vill man inleda (eller avsluta) kvällen med ett glas är det bara att slå sig ner i den intima vin- och cocktailbaren innanför entrén. Restaurangen har även ett chambre separée med 16 platser (och ännu bättre utsikt) på övervåningen, samt handikappanpassad toalett.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredric E.

God och vällagad mat. Mellanrättsmeny där man blir rekommenderad att äta 3-4 rätter. Dem rätterna som stack ut var carpaccio av hälleflundra, Tortellini med Karljohansvamp/tryffel och Grillad oxrygg med lök, pimientos.

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2017-01-19

“En riktig smaksensation möter den som beställer kammusslor med shiitakesvamp (195 kr) där de perfekt stekta blötdjuren ackompanjeras förträffligt av ett brynt sojasmör och frisk citrusmajonnäs.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2016-12-28

“Hälleflundran med fransk chilipeppar har en underbar hetta och dessutom väldigt trevligt serverad rent estetiskt.”