Tegelbacken

4,1
12 betyg
$$$-$$$$
Restaurang
Bar
Tegelbacken
4,1
12 betyg

I Seikoens gamla lokaler driver numera kändiskocken Markus Aujalay europeisk krog med smårätter på menyn. Restaurangen, som ligger på Tegelbacken mitt i stan, är inredd med sammetsmöbler i varma färger för extra mycket gemyt. Här finns även en vin- och cocktailbar samt en rosa lounge med drop-in-platser.

På Tegelbacken står det trevliga i centrum för upplevelsen; mottot är att gästerna ska skämmas bort med lite vardagslyx – utan att det blir för fint i kanten. Krögaren Markus Aujalay är bland annat känd som TV-kock och står bakom Café Winterviken och Fjällpuben (i Åre) tillsammans med Erika Michael. På Tegelbacken har de utgått från vad de själva gillar istället för att hålla sig till ett strikt koncept, något som bland annat resulterat i klassiska mellanrätter och avslappnat gemyt. Menyn inkluderar kallt, varmt och sött med europeiska influenser och tanken är att man ska kunna få lite av varje (ca 3-4 rätter per person brukar rekommenderas).

Också interiören anspelar på det varma och klassiska. Lokalen ligger med utsikt över riksdagshuset och är inredd med klädda möbler och blommönstrade tapeter i loungen. Matsalen har ungefär 45 sittplatser, och för spontangäster finns platser avsatta endast för drop-in. Vill man inleda (eller avsluta) kvällen med ett glas är det bara att slå sig ner i den intima vin- och cocktailbaren innanför entrén. Restaurangen har även ett chambre separée med 16 platser (och ännu bättre utsikt) på övervåningen, samt handikappanpassad toalett.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,1
12

Recensioner av Tegelbacken

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Riktigt imponerad över servicen, kunniga och serviceinriktad. Mysig lokal. Maten är välbalanserad och riktigt god. Portioner är ganska små så jag behövde fyra mellanrätter för bli mätt. Mellanrätterna har lite högre pris, runt 230 kr per...

Trevlig restaurang med fin inredning. Började kvällen med ett glas champagne och beställde 5 rättersmenyn. Maten kom in i ett rasande tempo, hann knappt ta en klunk av champagnen innan mat och vin serverades. Så var det med alla rätter. Det blev tyvärr en väl...

Hade en del förväntningar på restaurangen då jag har sett upp till Markus som äger restaurangen. Blev missnöjd efter besöket där tyvärr.

Vi tog Markus val av meny, snacks och 5 rätter. Det mesta var gott och bra men 2 av rätterna var...

Har absolut ingenting att kritisera. Lokalen är supermysig, maten är riktigt god, rätterna välkomponerade och genomtänkta, servicen oklanderlig. Priset rimligt för vad man får. En SOLKLAR femma!

Åt: Kammussla, abborre, tortellini, chokladmousse.

Listad i: Hall of Fame

Högklassig restaurang med goda och annorlunda maträtter och smaker. Mycket trevlig och uppmärksam personal!

Ot-eroligt god mat här! Mellanrätter där en väljer 3-5 per skaft, min favvo var sparrisförrätten från prinsbröllopet. Fin service, bra kom ihåg på allergier och så goda drinkar. Det är dyrt nåt så gudförbannat här,...

God och vällagad mat. Mellanrättsmeny där man blir rekommenderad att äta 3-4 rätter. Dem rätterna som stack ut var carpaccio av hälleflundra, Tortellini med Karljohansvamp/tryffel och Grillad oxrygg med lök, pimientos.

Texten har översatts automatiskt.

Mycket trevlig och hjälpsam personal. Första gången vi var här var superbra! Andra en gång var nästan alla rätter översaltad, tradde...

Till att börja med en otroligt trevlig miljö och oklanderlig service, inredningen föll mig verkligen i smaken. De flesta av rätterna var supergoda även om inte alla höll samma kvalitet. Två favoriter var råbiffen med ostronmajonäs och tortellini med par...

Var där till sammans men min sambo. Vi hade en fantastisk upplevelse! allt från maten till servisen var otroligt bra. Man kände sig väll omhändertagen. Kan starkt rekommendera.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,1
12

Representerar du Tegelbacken?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Tegelbacken?

Vi har klassificerat Tegelbacken som:

  • Cocktailbar
  • Vinbar

Vad kostar det att äta på Tegelbacken?

Tegelbacken ligger i prisklassen Hög ($$$$)/Mellanklass ($$$).

Vilken typ av mat serveras på Tegelbacken?

På Tegelbacken serveras bland annat:

  • Europeiskt
  • Smårätter

Vilken typ av stämning är det på Tegelbacken?

Vi skulle beskriva stämningen på Tegelbacken som mysig och lite lugnare.

Är det dyrt att äta på Tegelbacken?

Tegelbacken ligger i den högsta prisklassen, så som besökare kan förvänta sig att betala mer än på de flesta andra restauranger.

Var ligger Tegelbacken?

Tegelbacken ligger på Tegelbacken 2, 111 52, City, Norrmalm. I närheten ligger T-Centralen. Närmsta tunnelbana är T-centralen (ca 250m).