Remember remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason why gunpowder, treason
Should ever be forgot...

Det finns en sjukt bra film som heter "V for Vendetta". En mörk framtidsfilm baserad på en serietidning och den tar upp det här med övervakning och om en befolkning som gett upp all sin frihet för lite trygghet. Har ni inte sett den, så se den nu direkt eller kolla in klippet här nedan. Fredrik här på Whatsupsthlm.se kom med en grym idé häromdagen.

Med tanke på FRA, Ipred och allt det där. Samt en regering som envisas med att hela tiden göra det värre. Nu sist med Stockholmsprogrammet i EU. Så börjar det bli dags med lite andra tag. Bara bloggar, skribenter och vanliga demonstrationer fungerar tydligen inte. Fredriks idé var väldigt enkel. Så enkel att det är lite genialiskt.

Den 5 november klär man sig svart, en slängkappa, mask och en hatt. Sedan går man fram till stadshuset och där står vi bara. Som Fredrik skrev i en kommentar...

"Vi står utanför stadshuset måndagen den 5:e november. Tyst ska det vara. Solklar medial uppmärksamhet. Försöker de intervjua är man bara tyst. Där har du en demonstration av klass ;)"

Kanske man till och med borde investera i en "Guy Fawkes"-mask, svarta kläder, svart kappa och en svart hatt dessutom.

Tänk er bara. Hundratals (tusentals? :)) människor bara står där. Tysta och svartklädda. Budskapet i filmen är redan där så ord är överflödiga. Bara närvaron räknas. Det hade varit så mäktigt. Sedan filmas hela jippot, läggs ut på ALLA sociala medier och vips - så har vi även internationell press här.

Vad säger ni? Är inte Fredriks idé helt enkelt genialisk? Jag tycker det! Så markera den 5 november i er kalender och var med på den starkaste, mäktigaste markeringen vi kan göra!

UPPDATERAT:

Masker finns att köpa här. Kommer ni på andra saker, billigare etc posta bums länkarna nere i kommentarsfältet!

PP - SvD - DN - DN -


Skriv en kommentar

Jag är på. Låter lite mer diskret än mina idéer med heltäckande banderoller o så.

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu

Fredrik är farligt nära att bli kung just nu. :) Sjukt bra idé.

Inte så dum ide, även om jag tycker det finns saker från den svenska historien att anamma istället. Givetvis vore det svartklädda helt okay, men för att det ska få någon effekt måste det vara bra många människor. Försök få med dig Piratpartiet etc, kan ju funka.

Pezster 
· Svar till apocalypse nowish

Blir inte samma effekt. Filmen innehåller liksom allting. Det är bara att gå dit och vara tysta... och alla som sett filmen kommer att fatta.

Låter som en grym idé. Förutsatt att det kommer många människor. Ett tiotal skulle bara se fånigt ut.
Sen tycker jag att det borde hållas i andra städer samtidigt (Umeå låter trevligt) så att jag också får vara med ;)

Pezster 
· Svar till Marie

Borde vara hela Sverige på en gång!

Den köper jag. Nu gäller det att hitta masker och andra doningar.

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Jag är på. Håll mig uppdaterad. Det här är allvarliga saker.

Pezster 
· Svar till Selma

Mycket allvarliga saker... will keep you posted ;)

Det finns EN här som skriver under olika signaturer och tycker det är jätteroligt. Du publiceras inte. Tänk att jag jämför ipnummer och tar bort dessa inlägg. Du gnäller om censur och annat trams... vilket jävla snack. Jag är trött på dig och dina kommentarer... och jag är inte den enda. Förresten... min blogg, mina regler.

"There's no flesh or blood within this cloak to kill, there's only an idea and ideas are bullet proof"
/V4V

Kommentera