I en artikel i SvD sitter jag och läser att forskarna har kommit fram till att feta föräldrar ger feta barn. Nu skrev SvD att "Fetma ärvs från mor till dotter", vilket inte är riktigt så det fungerar.

De (forskarna) har alltså listat ut att det inte är så mycket genetiskt (8 av 10 feta var alltså normalviktiga som barn), utan att feta föräldrar alltså för över sin kost till sina barn... vilket gör barnen feta. Föräldrarnas kosthållning glider liksom över till ungen/ungarna och det säger ju sig självt att det där inte är smart.

Måste man vara forskare för att knäcka den nöten? Ring mig nästa gång så kan jag berätta. Klart som f-n att det är föräldrarna som gör det! Jag brukar inte se en grupp 4-åringar som är ute själv och tar en burgare på Mc Donalds. Eller en femåring som står vid kyldisken och plockar på sig micromatförpackningar.

Borde vara jämställt med barnmisshandel att göra sina ungar feta.

Skriv en kommentar

Helt rätt!! Det borde fan finnas körkort för föräldrar. Om man är för lat och saknar all sorts karaktär för att bry sig så ska man fan inte ha barn och låta det gå ut över dom.

Så är det faktiskt, FOLK SAKNAR KARAKTÄR och däri ligger problemet. idag är folk generellt inte mycket mer än en hög lallande dårar, en bunt mesiga fjollor som anser att allt är för jobbigt om... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tombosto

Hahaha... "stampas ut som en eldlåga i en torr skog"... Stilpoäng!

helt OT, men en annan myt är att tungan är uppdelad i olika smak områden som bitter,sött och salt, detta är total BS då hela tungan känner alla dessa smakar lika mkt över hela tungan:P
www.faktoider.nu/tungsmak.html

Tillbaka till det du skrev så tycker ja synd om barn som är feta för oftast är det inte deras fel att dom är just överviktiga..

Pezster 
· Svar till miranda

Precis.

Nu är det ju väldigt svårt att ändra sina vanor med ren vilja.
Även om vi som föräldrar är medvetna om att vi har vissa drag i våra livsstilar som inte är bra för barnen att kopiera så är det ändå väldigt svårt att ändra vår livsstil genom ren och skär disciplin.

Det knep som jag tror mest på är att istället arrangera sin omgivning så att det blir enklare a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Thomas de Ming

Mycket intressant. Bra kommentar!

Tack!

Mycket bra sagt Thomas, utom på en sak......

Det är inte så svårt att ändra sina vanor med ren vilja, utan vilja kommer man ingenstans och det gäller allt. Om du ska arrangera om ditt liv så behöver du även då ha VILJAN att göra det.

Det är jättebra om kan nå resultat genom att använda små knep som de du tar upp. Det sorgliga är att till och med dessa små knep är alldeles fö... Visa hela »

Kommentera