Nu är det Pridefestival i Stockholm. Tidningarna svämmar över av artiklar och folk som uttalar sig. Alla är helt till sig över det här med årets Pridefestival... och jag sitter här och fattar som vanligt ingenting känns det som. Jag har skummat igenom artiklarna nu och...

Vad är grejjen? Egentligen?

"Heteronormen stinker" läser jag i en artikel? Vad betyder det? Är gaynormer bättre? Har gayrörelsen mer koll på normer? Som sagt... jag fattar inget. Det här med att ständigt provocera är - enligt mig - lite tjatigt.

Jag läser i en artikel att man ska fråga om någon har en partner istället för om de har en man/maka? Skojjar ni med mig? Är det något jag aktivt ska tänka på? Ska jag, om jag frågar om en snubbe har en fru, få en arg blick, en suck och en menande blick bara för att jag inte tagit med i ekvationen att mannen ifråga kanske är gay? Skärp er för fan.

Att folk ska få heta de vill? Självklart! Det är idiotiskt att det inte redan är så. Om jag vill heta Lisa ska jag få lov att göra det. Jag ska inte ens behöva byta kön för att ha den rättigheten.

Är det någon som ens reagerar på om någon är gay (eller något av de där trehundrafyrtiofem, trehundrafyrtiosex andra uttrycken som existerar) längre? Utöver red-neckbönder och inavlade människor i små pyttesamhällen där man samlar sockerbetor som valuta och gifter sig med sina syskon? ... och vissa religiösa människor såklart. De viftar med sin bibel och protesterar vilt... men ärligt talat... vem bryr sig om dem?

Jag får lära mig ett nytt ord i en artikel dessutom: "heteronormativitet" - suck... än en gång... JAG FATTAR INTE. Jag har inte en aning om det begreppet. Kan någon förklara, tack?


Det är jättekul att man kör Pridefestivalen. Verkligen. Tjohoo liksom. Men den mediabevakningen som är på detta just nu är liiiite väl mycket. Det är en festival för helvete! Men det är svårt att se den för alla politiker/viktigpettrar etc som vill synas och stå och babbla ur sig nonsens.

Kanske jag är för "heteromumbidumbiduttedutt". Ett nytt ord som jag just uppfann som betyder "en-heterokille som-är-väldigt-för-att-alla-ska-få-vara-som-de-vill-men-som-inte-fattar-grejjen-med-allting."

PS... det är ok om ni frågar mig om jag har en POJKVÄN. Jag blir inte arg eller upprörd. Trots att jag är heterosexuell.



SvD - DN - AB - AB - SvD - SvD -


Skriv en kommentar

Tänk dig den typiska svensken (gå utanför ditt eventuella öppna storstadssinne). Volvo, knäckebröd, sommarstuga, socialdemokrat, det är hemskt med diskriminering mot invandrare "men de för skylla sig själva när de begår så många brott". Hur många av dessa (vet att de) har kontakt med en homosexuell?

Eftersom Sverige inte har en enda storstad (jo, Stockholm är lika lite storstad som att småsta... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mary

Först... vi gillar långa kommentarer. Du har rätt i mycket av det du skriver.
Det är därför jag undviker små samhällen.
Jag tycker dock det är synd att det är så... det spelar ingen roll för min del... och det är så självklart för mig att jag - faktiskt - har problem att förstå de som har det.

"Tänk dig den typiska svensken (gå utanför ditt eventuella öppna storstadssinne). Volvo, knäckebröd, sommarstuga, socialdemokrat, det är hemskt med diskriminering mot invandrare "men de för skylla sig själva när de begår så många brott"."

Grymt bra Mary!

JA för era jävla normer är så mycket bättre än den typiske svenskens va? Dra åt helvete era jävla rasister!

Pezster 
· Svar till Sillen

VA?! Va FAN pratar du om ditt jädra mongo? Är du ens frisk?

Tyvärr finns det ju fortf. en del inskränkta dönickar men de försvinner snart - bara att ha tålamod och betrakta dem som ekon av en tid som varit.

Men jag håller med om att det är ett djävla väsen på bögar, lebbor och FI för den delen - kan de inte bara fatta att slaget är vunnet - det är numera legalt att vara homosexuell resp. att göra karriär som kvinna. Vad gäller kvinnliga karriärer kan det... Visa hela »

Det intressanta är väl att Pridefestivalens tema i år är "heteronormen stinker". För trots att heteronormen tydligen stinker så kämpar hbt-personer just för rättigheterna till många så kallade heteronormer; äktenskap, rätt att gifta sig i kyrkan, adoption osv. Och det är bra, det är rätt, heja heja, säger jag. Go boys and girls (eller girls and boys för feministerna ;-) )
Det är sjä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Mycket bra kommentar! Tack för den! Har inget att tillägga :)

Erhm... Peter Ingestad, Solna... exakt vad tror du att du försökte säga med länkar till folk som äter bajs? Du är ju lite sjuk som suttit och letat upp de där länkarna.

Det skulle vara underbart att få se pridefestivalen genomföras i Rosengård eller Rinkeby.
Tänk Er Muhammed som " gayikon"
Samtidigt skulle Rosengårds innevånare ha möjligheten att visa att islam är världens mest toleranta religion.

Uppfriskande perspektiv måste jag säga. Jag kan i viss mån tycka att den politiska korrektheten kan bli lite påklistrad, men jag håller inte med om att den saknar relevans. Visst, jag tycker att det är bättre om man frågar om någon har en partner istället för att förutsätta ett visst kön etc. men det är ju inte riktigt poängen. Det är ju snarare den allmänna inställningen hos den som frågar... Visa hela »

Oj, den här har jag missat. Väldigt intressant och jag tycker Pezster har helt rätt. Mary har också mycket rätt förutom med "Om någon frågar mig om jag har pojkvän, då blir det pang! i min hjärna". Det där förstår inte jag.
Heteronormativiteten är ingrodd i Sverige idag, ja, men att det pangar till i hjärnan när, håll i dig nu, en person ställer en fråga som kan appliceras på... Visa hela »

Kommentera