Läste i DN om det som man vetat länge. Att filmindustrin inte betalar ut ersättningar, att de ljuger i sin kostnadsredovisning när det ska delas ut procent på intäkter och allmänt beter sig illa. Inte förrän de blir stämda förlikar de och betalar. 

Sedan stämmer de folk som laddar hem deras filmer på nätet.

"Tolkiens familj har fortfarande inte sett skymten av de 7,5 procent av intäkterna som ett fyrtio år gammalt kontrakt säger att de har rätt till."

Någonstans luktar det väldigt illa i den där branschen. När de efterlevande till mannen som skrev hela skiten från början inte får pröjs. WTF? Fast ska vi kanske tolka detta som om att filmbolagen inte egentligen vill ha kvar upphovsrätten? ELLER är det så att det vi ser här är lite dubbelmoral?!

Ladda hem allt ni kan i helgen! Jag laddar hem kanske ett 30-tal filmer just nu. Bara för att jag kan. För att jag vill... för att varje film som når 100% i Utorrent är ett litet knytnävsslag mot den där branschen. Smack! Poff! Tjong! Så låter det här när trilogin landar i min nätverksdisk. Sakta men säkert närmar vi oss KO...



Skriv en kommentar

Jag har inga källor, men jag vet att både film- och skivbolagen tidigare lobbade för att upphovsmännens efterlevande inte skulle ha någon del av upphovsrätten. Men dom ville naturligtvis inte att den skulle släppas fri, nej det var DOM som skulle få upphovsrätten!

Pezster 
· Svar till Johan Bakke

Rätt sjukt om det är så.

Upphovsrätten ska tydligen bara gälla i vissa fall :P

Kommentera