Sverige 2009. Ett land där vi tydligen enligt lag får lov att karva i små barns könsorgan. Skälet till det? Jo, tydligen är det ett problem att folk gör det där ändå. Så då tyckte regeringen att så kan vi inte ha det, det är ju farligt... bättre vi gör det lagligt så ingreppet går rätt till.

Så... om jag har intentionen att begå ett brott, vi säger bankrån, så finns det ju en risk att någon blir skadad, så då är det bättre att staten går in och ger mig pengarna istället. Låter det riktigt dumt? Tja, det beror på att det ÄR riktigt dumt.

Ursäkta mig nu, men sist jag kollade var det 2009, vi har varit på månen, vi bygger datorer, vi har satelliter uppe i rymden som gör fan vet vad och så där fortsätter det. Hur kan vi tillåta att omskärelse (utom av medicinska skäl, vilket är ganska ovanligt) får ske? Jo, för det ska daltas med de religiösa grupperna och det har jag problem med.

Tro på era låtsasgudar, be era böner, bär roliga hattar, tro att påven är guds supportsnubbe på de här planeten, sitt på mattor, odla polisonger.... ja, vad ni vill. Det är er rätt. Men kom för fan inte med några idiotiska argument om att ni har rätten att omskära ert barn, för det har ni inte. Ni ska låta barnet bestämma själv när det fyller 18 år. Jag tror inte den där guden ni tror på skulle ha några som helst invändningar mot det.

Har er gud en förhud? Skulle tro det eftersom ni tror att vi är skapade till hans avbild. Eller sjabblade gud till det?

Och skulle ni göra det ändå, så ska ni straffas enligt lagen. Om en läkare ser ett barn under 18 som är omskuret ska myndigheterna kontaktas och straff delas ut. På det sättet kommer vi på sikt åt de som gör det själva hemma på köksbordet. Barbariska seder har inget att göra i ett modernt land.

För övrigt vill jag bara säga TACK till de landsting som vägrar! All heder till er! Det gör att min tilltro till människor ökar!

Sedan kan vi gott ta tag i frågan ifall det är ok att döpa barn in i kyrkan. Samma sak där... det ska vara ett aktivt beslut vid 18 års ålder.

Läs även Ipse Cogitas lysande inlägg.

DN - SvD -


Skriv en kommentar

Håller helt med dig i det du skriver utom en liten detalj;

det är en enorm skillnad mellan dop och omskärelse. Vilket förstås du vet om. Men att ta upp diskussionen om dop är i min mening "onödig" då det är orelevant för barnets hälsa och välbefinnande. Dock ska förstås inte barnet tvingas med i kyrkan mot sin vilja (om den är gammal nog att välja, t.ex. ska ju kyrkskatt inte kunna föreko... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jocce Hedberg

Du har rätt... men jag blev bara förbannad. Dessa jävla religioner är överallt och jag får SPEL på dem. Men tack för din kommentar! Jag tar det till mig.

önskar att landstingen vägrade den dagen som mina föräldrar lät mig stympas utan medicinsk grund.
det värsta är att mina föräldrar inte ens ö
är religösa

Pezster 
· Svar till spelar ingen roll.

Usch... känner med dig.

Är utsikten fin från ditt elfenbenstorn?

Pezster 
· Svar till Thomas

Inte bara det. Jag kan kasta saker på idioterna härifrån.

Tack för ett inlägg med vett. Landstingen ska inte behöva ta ställning till kirugriska ingrepp baserade på traidition och religion eftersom de inte har något slags plats i modern sjukvård.

Pezster 
· Svar till Kim

Exakt. Det tragiska är att detta inte är självklart för vissa. Jag menar... att låta det vara lagligt är skandal.

det är faktist väldigt många idag som har omskärelse endast pga att det är hygeniskt. Då det samlas mycket skit under förhyn.

Pezster 
· Svar till rent

Jag har inget emot omskärelse. Det kan man göra när man vill... men det är ett beslut som ska tas av en vuxen individ. Inte religiösa föräldrar.

Givetvis handlar det om individens självbestämmanderätt och hur i hela världen kan ett spädbarn veta vilken religion han/hon eventuellt kommer att tillhöra?

Pezster 
· Svar till Lasse

Eller hur! Sådant här trams måste stoppas.

Tack för länkning! Och visst tusan är det fel.

Pezster 
· Svar till ipse Cogita!

:) Det är fel så in i helvete!

Fan, du har rätt (igen) skrev nyss på Nakna Sanningen om det där med att färre kanske blir skadade nu, men man måste ju kämpa för att få bort det, inte förenkla det. Bankrånsliknelsen var bra. Tack för att du skakade om mig.

Pezster 
· Svar till asiktskanonen.se

:) Ingen orsak. Tack för kommentaren!

"Så... om jag har intentionen att begå ett brott, vi säger bankrån, så finns det ju en risk att någon blir skadad, så då är det bättre att staten går in och ger mig pengarna istället. Låter det riktigt dumt? Tja, det beror på att det ÄR riktigt dumt. "Inte bara det. Jag kan kasta saker på idioterna härifrån." hahahahha

Hahahahaha, tack för en grym blogg. Kul att du s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

:) Jag blir ruskigt glad av sådana här kommentarer. Det är det som är hela grejjen med att blogga faktiskt. Och ibland är kommentarerna bäst!
Tack för kommentaren och ha en skön helg!!!

Det finns ingen medicins orsak till omkärelse och dom som påstår det vet inte vad dom snackar om. Jag håller med vi ska bara bekosta besvär som har medicinska skäl. Sjukvården är redan ekonomiskt belastade som dom är därför borde det prioteras till endast medicinska skäl och regering och riksdag kunde väl lagstifta att det borde vara förbjudet och finnas straff föreläggande.

Om nån kommer trollandes med HIV skyddet så:

www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%252809%252960998-3/abstract

Snälla kan jag få kasta det från ditt torn? ;)

Pezster 
· Svar till Michael Martin

Kör hårt :) Mitt torn är helt klart perfekt att kasta saker ifrån!!!

att omskurna få mindre herpes klamydia mm beror på kultur & livstil snarare än omskärelse!
en traditionell muslimsk brud lever generellt monogamt med sin monogama muslimska man,då upptsår knappast kondylom! medan svenska tjejer me sina MÅNGA relationer "föräktenskapliga" såsom "skilsmässorelationer" & "nya män" kanske Sex and the CityLife leder till mer varierat,roligt sexliv men äve... Visa hela »

omskärelsen visar tydligt att religion skapas med kniven o våldets terror mot små o maktlösa.en fri man avstår omskärelse & religon!
Feminismen som är SÅÅÅ STARK I SVERIGE borde kritisera denna könsrollsoperation

Jag har svårt att förstå mig på religion, fattar fortfarande inte poängen trots att jag börjar bli "lite äldre"
kan någon förklara ?


Det är inte vi Europeer som plötsligt börjat vara kritiska till Islam/Muslimer.
Dom är inte offer, eller ens utsatta av oss fria människor.

Det är Islams totala kompromisslöshet och vilja att alla
skall fullständigt anpassa sig intill döden efter
minsta lilla löjliga påstående av Islam/Muslimer.

Sossarna och Batikhäxorna snackar om Integrering av den som varken kan,
vill eller har först... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Nizze

Precis så... "människan skapade gud" ... DEN snor jag ;)

Vilken sorts "renhet" pratar omskärelselobbyn om?
Den som typ jungfru Maria vart aktiv i?
I Saudiarabien går unga tjejer på stranden i 30 graders hetta med svarta klumpiga skynken över hela kroppen,det leder snarare till motsatsen än vad renhet betyder för mig!
På gym finns det muslimska tjejer som tränar i stor obekväm varm slöja på huvet,den dräkten gör ju att dem rör sig stelt.
Bland alla relig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Caisar Nero

Pezsters plan för världen:
1. Avskaffa religion.
2. Deportera rasister till månen.
3. Gratis glass.
4. erhm... jobbar på det.

Det är en farligt utveckling att en religiös fundamentalistisk Lag har röstats in i det svenska samhället av den svenska riksdagen.
Skall inte vårt samhälle år 2010 bygga på demokratisk etisk Lagstiftning som belyser vår tid. En Lag som bygger på 3000 åriga
gamla grottmålningar och texter i mosebok i gamla testamente kan inte ha den legitimiteten att den åtsidosätter
våra demokratiska rättighete... Visa hela »

Jag har fått diagnosen Ollon Cancer och det är ett helvete!
Orsaken var allt solande, läkaren som är en vän sa att vi dyrkar solen för mkt! men även att just jag var omskuren,skyddslös och extra känslig men inte han!
Innan Cancerns utbrott var jag med i den gemensamma nudistföreningen där vi solade, umgicks och bada nakna.
Den religiösa lobbyn som promotar omskärelser styrs av bittra trista Rabbiner och Imamer som inte... Visa hela »

Detta förskräckliga förtryck måste upphöra! Barnagan kriminalserades tidigt, vi måste fördöma all form av sexuellt och religiöst utnyttjande av barn, i alla delar av världen!Mäktiga semiters övergrepp är ondskan på vår planet, det ser vi dagligen i Amerikas, Arabers och Israels måttlösa vansinne. Den harmoniska och sexuellt tillåtande befolkningen i San Fransisco lade in en motion om omskärelse f... Visa hela »

Kommentera