Att de inte förstår någonting alls. Företaget bakom spikmattan har varit väldigt kreativa i sin marknadsföring och typ tokljugit ihop följande "fakta":

Den ger ökad blodcirkulation, syreupptagning och motverkar låg energinivå, hög stressnivå och depressioner.
Alla kroppsliga och själsliga problem beror på blockeringar i kroppen. Genom att använda mattan löses dessa blockeringar upp.

Likt religiösa sekters argumentationstrategier så är man enligt spikmattans troende skara blockerad innan man provat. Kroppens energier kan vi inget om påstår de. Eller min favorit... "bara för att man inte kan konstatera att den inte fungerar innebär inte att den inte gör det." VA?! Exakt hur logiskt låter det?! Bara för att jag ätit upp kakan innebär det inte att den inte finns kvar... Ska jag tolka det som om en spikmatta fungerar men på ett mystiskt och konstigt sätt som inte vetenskapen kan förklara än... hahaha... era nötter... DET ÄR EN SPIKMATTA! Som ni går på så kan man tro att det är en bit högteknologi.

Ligg ni på era spikmattor och njut av era "ruuuuus". Spikmattor är ungefär den teknologinivå som jag är bekväm med att ni använder. Som grottmänniskor som pular med ett hjul utanför sin grotta. Det är lite sött, lite "naaaaw"-känsla över det och faktiskt... totalt harmlöst.

Kör hårt bara! Men när professorer i klinisk neurologi och Konsumentverket säger att ni inte får påstå saker som inte är sanna så borde ni sköta er lite bättre. Fast jag förstår att ni måste ljuga ihop saker... annars hade ett säljsamtal nog blivit så här:

"Och vad är detta?" Undrar kunden.

"DETTA min vän! DET är en spikmatta!" Säger försäljaren glatt.

"Erhm... jaha... vad ska jag med den?"

"Du ska ligga på den!"

"Är inte det obekvämt?"

"Jo."

"Varför ska jag ligga på den då?"

"Äsch... det vet jag inte. Vill du ha en? 500 spänn bara!"

"Tror inte det."

SvD - AB - DN - Mitt tidigare inlägg om tramset -

Skriv en kommentar

Jag kommer aldrig införskaffa mig en spikmatta!
junitjejen.se

Pezster 
· Svar till Junitjej

Hahaha... bra! Tror inte många tänkande personer skulle ge någon pengar för en spikmatta.

haha vad rätt du har ;D

Pezster 
· Svar till annebertelsen.blogg.se

:) haha... man blir faktiskt nervös när man inser hur många det är som faktiskt har en spikmatta!!!

Jag skulle gärna vilja ha en matta! Jag tror dels att endorfinerna är bra för kroppen, dels att blodcirklationen ökar i musklerna om man plågar dom litegrann. Som migränpatient är man beredd att pröva det mesta, inklusive alternativmedicin.

Nu är det ingen spikmatta, utan en plastmatta med plastpiggar på. Att betala 500 kronor för det är svammel. Att tro att plastpiggarna botar depressioner, minskar övervikt och ger dig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Andreas

Att det KAN ge en temporär lindring av smärta pga att man överbelastar nervsystemet är klart... dock kan man enkelt göra en själv. Mitt problem är dock att de ljuger ihop att den ska ha en långsiktig verkan.
Se den som en Iprentablett... den hjälper ett kort tag... sedan försvinner effekten.

Kul det här. Hett ämne. Och håller med dig:

"...bara för att man inte kan konstatera att den inte fungerar innebär inte att den inte gör det."

Kul argumentationsteknik! Kan dras hur långt som helst.

Får för mig jag hört det förr när argumenten tryter. Och självklart finns det en placeboeffekt.

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Placeboeffekten ska man räkna med... men dårarna bakom detta vill ju få en att tro att man kan möta gud genom att ligga på den. :D

Jag tycker spikmattorna är dåliga, alla vet ju att det även måste vara spikar över också(täcke)(tänk våffeljärn) Och sen är det ju bara att koppla direkt till vägguttaget så får man energier så det räcker ett helt år.

Pezster 
· Svar till Lars

SCCHHH!!! Inte så högt! Då gör ju dårarna som du säger!

Självsuggestion...
Köp en träspade och slå dig, tror du på det fungerar det.
(snart kommer mina hemtillverkade spadar till en nätbutik nära dig)

Pezster 
· Svar till Honeylicious

500 spänn va? Minst!

Kommentera