Mannen bakom spikmattorna kryper nu till korset. Han har erkänt att det inte finns några bevis för att mattan fungerar. Hahahaha... Se där! Det fanns en hjärna under allt det där flummet ändå... fast en liten en... Läs bara här:

"Företaget har tidigare påstått att grundaren av företaget, Om Mokshananda, född Jonathan Hellbom, fått idén till mattan 2007 när han mediterat i Himalayas berg."

Om Moksibashiashiiahsdoa?! What? Har Jonathan bytt namn? Varför?!?! 

Han fick idén när han mediterade i bergen... Plötsligt förstår jag allting. Jag hade alltså rätt från början. Det är bara flummare som köper en flummares påtända idéer.

Förresten heter det plastmatta... hade jag köpt en SPIKmatta och fått plastpiggar på en plastmatta hade jag känt mig grymt besviken.

Så... alla vilsna människor som sitter där med er lilla plastbit. Nu känner ni er allt bra korkade eller hur? Hör ni i bakgrunden? Det är jag som skrattar åt er.


DN - AB - SVD -

Skriv en kommentar

Jag vet massor som använder mattorna och tycker att dem funkar!
Så länge man tror så funkar allt..
Ha en fin dag :)

Pezster 
· Svar till Alessandra http://alessandra.se

Hmmm... har du allså kontakt med dessa människor fortfarande?

"Hmmm... har du allså kontakt med dessa människor fortfarande?"
Hahahahahaha Pezster

Pezster 
· Svar till Anonym

:D
Man undrar ju!

Runt 5-6 miljarder människor på denna planet tror på någon form av "gud".

Spikiga plastmattor är ingenting i jämförelse. Vår art är absurd.

Pezster 
· Svar till Illwill

Precis... vi är en rätt knäpp art. Snart börjar vi tro på broccoli med.

Jag tror på broccoli ;)

Pezster 
· Svar till diana

Uj! :D

Haha klockrent.

Ja, marknadsföringen kan ha varit rätt korkad, vet inte så mycket om den biten. Men konceptet med "spikmatta" är inte nytt, är minst 1000-1500 år gammal. Fakirer, jogis och yoginer har använt dessa i olika former. Vitsen är att frigöra endorfiner och andra lyckohormoner som kroppen själv tillverkar, uppnår då att man mår gott och känner sig tillfreds. Inget hokus pokus, fråga vilken läkare som helst o... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tjohej

För flera tusen år sedan fattade man noll om mycket. Typiskt oss att släpa fram gammalt skit och förpacka det som nytt.
Spikmattor är för idioter.

Självklart är det viktigt att osanning ska fram i ljuset och att den som far med den får stå till svars. Men sen tycker jag också att folk som nedvärderar och dömmer andra till att vara idioter utan att tänka längre än näsan räcker är lika "låga" som osann marknadsföring. Självklart måste man ta allt här i världen med en nypa sallt och använda sitt kritiska tänkande och det tro... Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://gummigumman.blogspot.com

Jag lever rätt bekymmerslöst antar jag. MEN en spikmatta fungerar ju på kort sikt med endorfiner etc... men det finns ju bättre sätt. Fungerar det för dig är det ju toppen. Min inställning är färgad av alla ljugerier det har varit.

Man kan frigöra olika hormoner som endorfiner och endorfiner och andra lyckohormoner som kroppen själv utsöndrar genom fysisk aktivitet. Så varför köpa en dyr matta som gör ont på grund av spikar när man kan med bekväma skor ut o promenera i solen en sommar dag?!

Hej Smartiz och Pezster,

Självklart hjälper spikmattan bara på kort sikt och är ingen långvarig lösning. För den har ALDRIG botat något och KOMMER aldrig att bota något, den bara underlättar tillvaron. NATURLIGTVIS är det mer hälsosamt om man kan fixa loss sina endorfiner genom att promenera i skogen eller motionera på annat sätt eftersom det gör så mycket mer nytta än att bara frigöra endorf... Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://gummigumman.blogspot.com

Jag vill vara stängd och inte lyssna så mycket :D
Men det är toppen att det fungerar för dig!
NU har ju företaget krupit till korset och sagt att det bara var ljug. Så jag är rätt nöjd faktiskt.

Jag kan tro det! :D/Carro

Kommentera