Jag har haft huvudvärk hela dagen. Sådan där malande envis huvudvärk som vägrar att ge med sig hur mycket jag än öser in piller i munnen och sväljer. Irriterande. Nu är det sen kväll och bankandet i skallen håller i sig.

Det märks när man inte är på topp, humöret är kasst och jag inser plötsligt att jag sitter här och tycker synd om mig själv. Jag upptäcker att jag är nere helt enkelt.
Då sätter hjärnan igång... varför? Det finns inget svar. Jag sitter en stund och grubblar och ger sedan upp. Jag reser mig från soffan för att gå och ta en öl. På vägen till köket får jag ett infall och går in till sonen för att se till honom. Så att han mår bra.

Han ligger där i sin säng. Han har kastat av sig täcket för det är för varmt och han ligger där med sin lilla rygg mot mig. Jag ser hur han sakta andas och jag fylls av ro. Jag går runt hans säng, lyfter täcket från honom, luftar det lite och lägger det över honom.

Och jag lägger märke till hans ansikte. En strimma ljus från fönstret träffar hans huvud och jag ser att min lille grabb ligger där och ler i sömnen. Jag blir som förtrollad och fryser liksom till för några minuter. Det är så obeskrivligt vackert. Jag kan bara tänka mig vilka drömmar han har som får honom att le så, men han har dem - och det gör mig lycklig.

Jag står där ett bra tag, upptäcker jag får tårar i ögonen och huvudvärken känns med ens lite bättre. Titta där bara! Där ligger en liten människa som jag har hand om och han ler. Livet måste te sig bra med tanke på det där leendet. Ett enda litet leende vänder hela min blueskväll till en fantastisk kväll. Jag skäms nästan för att jag var låg innan.

För där i sovrummet, ligger en liten pojke och ler i sömnen. Det är stort!

Jag går ut i vardagsrummet, sätter mig ned i soffan, öppnar min öl och sätter på en ny låt. Den här gången lyssnar jag på musiken på ett annat sätt. Jag upptäcker att jag sitter och njuter av mitt hjärtas sång. Ren jävla kärlek helt enkelt.

Jag älskar den där lille pojken så fruktansvärt mycket. Han är mitt lyckopiller i en trasig värld. Jag ska lära honom allt jag kan och vara med honom på varje steg genom livet. När han tvivlar på saker och ting ska jag berätta om den här kvällen för honom. Så att han vet hur otroligt mycket små saker kan göra.

Jag lyssnar just nu på "Someone else´s life" av Joshua Radin. Lyssna på den här nedan... det är en vacker sång.

"When I´m lost I look at my picture of you"


Skriv en kommentar

Lyssnade på radion idag. Enkvinnlig läkare pratade om huvudvärk idag. hon menade på att för många huvudvärkstabletter ibland orsakar huvudvärk eller mer huvudvärk. Vilken paradox va?

Pezster 
· Svar till Jonathan

*swoooooosh*

Även tigrar får ibland taggar i tassen!

Kloka tigrar drar sig då undan och kopplar på läget – flow.

Tigrar skäms aldrig, de kollar in avkomman och ser: jag behövs, jag betyder något, jag gör skillnad.

Skadade tigrar kan synas svaga men de vilar sig bara.

Sårade tigrar är vaksamma och deras uppmärksamhet är på topp.

Det är därför tigerungen ler i sömne... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Jag gillar tigerliknelsen. Den snor jag ;)

Förresten... swoosh i kommentarsfälten betyder alltså... att jag - Pezster - anser att ni liksom missat hela grejjen. Swoosh!
Fast det här med tigern... fan... det är bra!

Drick mycket vatten. Huvudvärk kan även bero på vätskebrist och nu speciellt när det är sommar värme. Drick vatten i stället för öl, kaffe, te vin och läsk som är vätskedrivande.

Pezster 
· Svar till Anna

*swoooooosh*

Ibland när jag tittar på min lille skrutt (han är 20 år nu) så känns det kärlek så hjärtat nästan gör ont.
Som jag alltid sagt till honom: Jag älskar dig runt solen, runt månen, runt alla stjärnorna och tillbaka igen<3

Bra skrivet

Pezster 
· Svar till Anonym

Danke :D

Vackert skrivet. Gillar även tigerliknelsen. jag vill vara en tigermamma! :-)

Ville bara säga att du skriver fantastskt målande och vackert, man liksom "sugs" in i texten! Mycket skickligt!/Carro

Pezster 
· Svar till http://gummigumman.blogspot.com

:D Sådana här kommentarer gör min dag såååå mycket bättre!

Kommentera