Jag har alltid haft lätt för datorer. Det kan bero på att när jag växte upp så hade jag tillgång till dem och på den tiden så fungerade de ännu sämre och man var liksom tvungen att lära sig att tänka lite... att förstå vad fan det var som gjorde att datorn fungerade. Eller inte fungerade mestadels.

Nu satt jag i lugn och ro med mitt kaffe när en viss person kom in på kontoret. Han - vi kallar honom för Arne - hade lite strul med sin dator.

"Alltså... det här fungerar inte. Jävla pissinternet skit."

"Lugn. Vad är det som inte fungerar?"

"Jag kan inte se vissa artiklar, vissa sidor går inte alls. Helt sjukt knäppt."

"Jag får kolla."

Jag upptäcker att Arne - med bristade kunskaper - glatt installerat en reklamblockerare (AdBlockPlus) - och själv lagt in regler som stoppar det mesta. Jag förklarar för honom att inte är så smart att lägga in "aftonbladet.se" som filter eftersom det då givetvis blockerar hela jävla siten.

"ÅÅåh, FAN vad korkat. Vilket skitprogram!"

"Programmet fungerar. Det är du som lagt in regeln."

"Men det borde ju varna mig när jag gör något korkat."

"Erhm... va?"

"Jävla helvetes PISSINTERNET!"

"Men Arne, det är ju som om du skulle skylla på vägverket att du suger hårt som bilförare."

"Du... jag kan fan Internet."

"Mmmm, visst... var det inte du som ett tag skrev domänadresserna in i sökfältet på Google och klagade över att alla sidor ser likadana ut?"

"Far åt helvete!"


Skriv en kommentar

Kan du inte ta en screen shot av hans desktop och lägg in som ett upp och ner vänt wall paper, brukar vara rätt kul och förvillande för de som inte kan datorer så bra.

Pezster 
· Svar till Madde

Hahahaha... roooligt. Men allvar... går folk på det?
Det fanns en gång ett program som inverterade musens rörelser. Jag installerade det på en kollegas dator. Han sa inget... bara anpassade sig.

Några av mina kollegor har ringt IT-avdelningen för hjälp, skitkul men elakt he he he! Värt att pröva om du vågar...

Pezster 
· Svar till Madde

Hahaha... vilka nötter det finns. Ska prova!

Haha. I min yngre ungdom satt jag på ett callcenter. Där blev jag en gång utskälld av en kund, för att försäljaren hade lovat henne att hon skulle få internet på svenska, men hon fick bara upp engelska resultat på Yahoo.

Pezster 
· Svar till Antropos

HAHAHAHAHA... Dagens LOL!

Kommentera