Antipiratbyrån drar vidare på sitt korståg. Snart ledsnar väl polisen, klagar lite och - hepp! - så har väl APB en egen liten polisstyrka med mandat att jaga stackarna. Från spårning till domstolen. I dagsläget skulle jag inte bli speciellt förvånad om det blev så.

Jag har postat den innan... och här kommer den igen. Polismannen från Antipiratbyrån!

SvD - DN - AB - GP - SDS -

Skriv en kommentar

Häxjakten? Ja, det är bedrövligt att folk vill ha betalt för det de lägger in pengar i satsning i, men du kanske skulle nöja dig med "Blair withc project"-kvalitet på filmer resten av livet?

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahahaha... du... det är bara för dem att vara innovativa. Ta 3D tekniken nu till exempel. Tänk dig en actionrulle... eller en skräckfilm i den. Det hade till och med JAG betalat för att se.
Idiotiskt är vad detta är. Någon som GÅR att kopiera kommer alltid att kopieras. Hitta nya modeller istället för att tvinga kvar det gamla.
SUCK! SOM FAN!

10 000 rullar, fan grabben kan ju inte ha haft ett liv. Det tar ju fem år att se på allt, 24/7. För det var väl därför rullarna låg på diskarna, "personligt bruk", va?

Allt som är skapat digitalt går alltid att klona.

Och du - det spelar ingan roll om man kör 3D med luktfilm. Den som är van att snylta kommer aldrig att betala =)

Pezster 
· Svar till Krylbo

Precis... så varför inte fokusera på de som faktiskt vill betala?
Till exempel en VÄL FUNGERANDE filmtjänst på nätet. Det finns inte än... tro mig... jag har kollat.
När de olagliga alternativen sparkar häcken på de lagliga så fattar jag inte varför ska man betala för skit?
Nope... dags att komma ikapp nu.

Att gå på bio utan biljett är ju mycket smidigare, man får välja plats själv, man kan tom ta med egen stol och sitta framför bänkarna. Billigare är det också, konstigt att biograferna kan konkurrera med det.

Pezster 
· Svar till Jonas

Kan man? Erhm... WTF?

Själv är så förbannad att jag inte ens orkar skriva om det. Och hon, Wasted, är just det!
All denna energi för att leka porslinskonstaplar och ingen energi alls för att fixa fram fungerande alternativ.

Min bojkott fortsätter. Och till de som säger att det inte spelar någon roll säger jag bara som jag säger till min spegelbild varje morgon:
"Köp inget av idiotiska bolag idag heller! Gör mig stolt."... Visa hela »

Anonym #1:

Vad gäller svenska filmer så blir det konstigt. ALLA dessa har fått pengar av mig via skattsedeln! D.v.s. fri nedladdning, tack.

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Jag har för mig att de har rätt feta bidrag... just det.

Pontén säger här "du är gripen". Får han säga det? Det är ju att agera polis, mycket allvarligt.

Pezster 
· Svar till piraten

Just det. Det är inte det enda som är olagligt med den mannens alla framfarter. Sjukt.

Jag vill härmed deklarera att jag har tagit patent på AND, OR, NOT, XOR etc.. och ROR o ROL.. försök bygga en film nu då..

Alltså.. propaganda är ju viktigt, så klart de inte vill bli av med all produktplacering som finns i filmer.

Dom ska fan betala mig för att behöva se alla dessa jävla loggor med all skit dom vill pracka på en.

"Hej, jag har en story om en snubbe och en tjej som blir kära. Visa hela »

Tja, det positiva är ju att Pontén nu försagt sig genom att säga att fildelningen är att "likna vid ett bibliotek och den anhållne mannen vid bibliotekarien".

Fildelningen, med miljontals datorer över hela världen, är ju världens största bibliotek med mänsklighetens samlade kunskap.

fina böter den snubben med 10000 filmer kommer få om dom gör som dom brukar när det gäller fildelare, dvs sätter skyhöga böter för varje enskild film.

Klart som fan att upphovsmännen ska ha betalt! Problemet är att dagens intäktsmodeller är förlegade. Rättighetsinnehavarna måste komma på nya sätt att tjäna pengar - det är den enda utvägen. Fildelning är här för att stanna, så det gäller för rättighetshavarna att erbjuda attraktivare betaltjänster och bättre produkter (t.ex. genom mer avancerad teknik). Men faktum kvarstår, få... Visa hela »

Hörde Pontén påstå att killen hade 10.000 filmer på en hårddisk .. EN hårddisk?? Var har han köpt den .. en så stor hårddisk vill jag också ha...kunde jag också dela ut mer än jag redan gör . Betala för skit film...nej tack..bojkottar sedan länge .. filmer laddar jag mest hem numera för att dela med mig av ..för jag ha r bra bandbredd ... jag har inte tid eller intresse att se skiten.

Pezster 
· Svar till JudaZ

Sedan NÄR har Pontén & Co koll på någonting alls? Ja, mer än hur man våldför sig på människors privatliv?

Jag skulle vara lite mer orolig över vad APB _inte_ talar om. Från en annan källa har jag hört att det handlar om en FTP-server (igen). Undrar om APB begått intrång igen, alternativt mutat nån på insidan...

Pezster 
· Svar till Teufel

Självklart har lille Pontén inte följt lagarna. Det behöver vi inte ens fundera över. De använder lagen när det passar dem bara.

"Markus G.A. Olsson" kom med några väl valda ord där. Jag håller helt med.

Jag betalar gärna upphovsmännen. Både för musik, film och annan kultur. Men som sagt, under andra former.
Visst, jag köper någon DVD-film, går på bio och köper något spel då och då. Men det är fortfarande dåligt... Sen köper jag ju iofs låtar och sånt på itunes, det funkar rikt... Visa hela »

Kommentera