Från Ynet i dag. Sanslöst korkat. Skärp er nu.

Nu får de fan ge sig i Israels regering angående Aftonbladets artikel.

Nu hänger israelisk press på dessutom. De agerar som små arga barn i en sandlåda.

Jag tänkte först kommentera det hela på djupet men efter deras utspel med artiklar om norsk fotsvamp, att Aftonbladets journalister skulle kollas för organdonation innan de fick pressackreditering, bojkott mot svenska företag och att vi inte har någon pressfrihet i det här landet så pallar jag inte.

Man argumenterar nämligen inte med idioter. För att lyckas med det måste man ta sig ned till deras nivå... och det är - enligt mig - ett slöseri med både min och idioternas tid.

För min del är alltså nu den här s.k. "krisen" över. Det finns väldigt mycket viktigare saker att bry sig om. T.ex vad jag ska äta till middag ikväll. En sak är säker... jag ska kolla var frukten till efterrätten kommer ifrån.

UPPDATERAT:

Det finns - givetvis - andra ståndpunkter i Israel även om deras representanter försöker få det hela till att låta som om HELA Israel är enat i den här frågan. Den här artikeln var bra (av Avi Dvir, Ynetnews) och är exakt vad jag själv tycker.

SvD - SvD - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Men snälla nån håll isär sakerna litet, Israels regering är en sak och israelisk press är en annan eller rättare sagt många andra saker. Laxartikeln är en ploj men den har inget alls med Israels regering att göra.
Oavsett vad man tycker i sakfrågorna: ska man sprida åsikter om saker så bör man försöka vara litet mer klar med vad det egentligen är man kommenterar, och vad som emanerar från vem.

Pezster 
· Svar till Mattias J

Äsch... regeringen och pressen är ju hysteriska där båda två. Den ena eldar upp den andra. Har spenderat lite tid på nyhetssidor där och både pressen och regeringen flippar ju ut. Klart som fan jag drämmer till båda.

Det är till 99% spel för hemmapubliken så det bör inte leda till några problem våra länder emellan. De svenska politiker som hoppar på vagnen borde däremot få avgå, i min enkla mening.

Pezster 
· Svar till Mikael

Självklart inte. Sverige är ju enormt tydliga med att all form av rasism är helt intolerabelt.

Var det regering i Sverige israelerna valde när de gick till val? Nej just det, de valde regering i Israel! Den regeringens ansvarsområde innefattat ICKE att styra över svenska politiker eller svenska folket.

Nu fundererar jag på allvar att bojkotta israeliska varor, Eu borde även se över handelsavtal.

Vad är det Israelerna Döljer? Varför vill de inte att man rör i grytan?

Ni är roliga. För första gången någon i Israel sätter sin fot och säger emot. Artikeln i AB var kanske en liten grej som skulle kunna hoppas över men det var en för mycket. Svenskar vill inte erkänna hur de ser ut och gömmer sig bakom fina ord men som en israel i Sv ser jag denna anitsemism var enda dag. Och ja man får kritisera Israel men när kritiken kommer ensidig och när sanningen skrivs delvis och när hemska hä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eyal

Du bevisar en sak i din kommentar... Den där känsligheten. Kanske ibland omvärlden bara tycker ni är töntiga ibland? Och inte alls har något emot er? Som jag... jag tycker det är direkt löjligt men har absolut inte något emot judar. Jag har sagt det innan... en jord... ett folk.
Jag tycker inte Aftonbladets artikel var speciellt bra... men eftersom det HAR obducerats hej vilt kanske Israel borde svara på några av frågorna. Visa hela »

Tack för den länken. Israeliska journalisten är helt klart en skön snubbe. Härligt avväpnande satir. Mer sådant.

Pezster 
· Svar till Magnus

Den är helt klart läsvärd faktiskt.

Yes jag har den känsligheten, först för jag är jude och sen för jag är en israel. Och som israel har jag inget problem att nån ska kolla upp dessa anklagelser. Och varför är jag så säkert...för att vi alla israeler är de soldater. Det finns inga hemligheter som ni vill tro hela tiden men vill ni kolla upp det så VARSÅGOD!!!

Kritik saken: du påstår att men kan inte skrika "antisemitism" o... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eyal

Jag håller i stort med dig.
JAG själv skiljer inte på folk beroende på var de kommer ifrån... vad andra i Sverige eller på andra platser gör kan aldrig jag ansvara för.
Det är så dumt att dra alla över en kam... eller att straffa ett helt land pga av vad några individer håller på med.
I alla länder finns det idioter... men det finns även sköna typer. Jag tänker fokusera på dem... Visa hela »

Artikeln må vara provocerande och kanske (jag vet inte?) dåligt underbyggd.
Och visst kan man kritisera AB för den om man vill det- men hur kan man få för sig att kräva av regeringen att komma med en ursäkt ?!
Är det inte bättre att bemöta argumenten i sak
Att skrika "antisemitism" varenda gång ngn kritiserar ngt som avlägset ens kan ha med Israel att göra är ju rent kontraproduktivt.
Det var samm... Visa hela »

Pezster - "Alla bör få leva i lugn och ro utan krig och konflikter" - Amen!!!

Klas - "...men om judar har jag aldrig hört ngt sånt - det är ju tom så att ämnet fortfarande är väldigt känsligt." Här får du några exempel:
-Pizzeria i Surte - jag satt och väntade på min pizza. Då kom det en kund som visade sig var en kompis med ägaren. Ägaren har sagt att vi är gra... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eyal

Intressant att läsa. Det är som sagt två sidor... ibland fler. Som utomstående (jag) kan det vara enormt svårt att förstå. Jag försöker...
Det är bara att fortsätta prata om det... jag menar... jag hoppas... VERKLIGEN hoppas... att det finns en dag i framtiden då konflikten är slut.
Tack för dina kommentarer!

Hittade bloggen idag och gillar den skarpt!

Bra diskuterat här också från alla inblandade!

Pezster 
· Svar till Gabbe

Det har faktiskt varit en bra nivå här. Jag har till och med lärt mig något! :D
Välkommen!

OFF topic
Men Piratebay ligger nere WTFD!?!?
Tips på andra lika bra siter???
/H

Pezster 
· Svar till Henrke

Äsch... den kommer snart igen. Just nu tankar jag via ett darknet.

Kommentera