I Aftonbladet kan man läsa att Microsoft bytt ut en människa mot en annan i en bild. Detta under rubriken "Finn ETT fel!". Detta är faktiskt inte så underligt. Det händer varje dag, jag gör det säkert två, tre gånger om året. Min anledning är att ibland är en människa helt enkelt i min smak för "ful" eller liknande för att vara med på ett album eller liknande material. Ibland utformar man dessutom samma material olika för olika länder för att det mer ska passa in.

Nej, detta ser jag inget konstigt med. För övrigt tycker jag att personen de "tog bort" är för gammal för att vara säljande i en IT annons.

Det största felet är att de skriver "Empower your people" i annonsen... Hallå, där liksom! Vi snackar Microsoft nu... Det hade varit mer rätt med "Cripple your people... and help them fuck up your company".

UPPDATERAT:

Nu kröp de till korset minsann och sa att det var ett misstag. Jisses... mycket liv för... tja? Ingenting?

SvD - SvD -

Skriv en kommentar

Tyvärr verkar det som om det förekommer också i det verkliga livet på Microsoft. T ex så verkar det som om det finns väldigt få med invandrarbakgrund på svenska Microsoft.

Pezster 
· Svar till Konsult

DET är inte bra om det skulle vara sant. Vad har du för källor på det?

Å andra sidan förstår man ju varför folk tjafsar om det här, det var ju liksom en SVART man som byttes ut och ersattes av en VIT man. Det är ju inte okej, eller hur? Det är lite lustigt att företag inte får tänka i den bana du tänker i, att han förmodligen bara var för gammal för att sälja IT-företaget till "rätt" publik, utan att det dras till rasism. Även om det säkerligen kan ha med sak... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Hahahaha... precis.

Intryck, har inga siffror.
Kanske man ska fråga Bill Gates och varför aktien inte stiger.

Pezster 
· Svar till Konsult

Det där är nog mest på grund av... tja... Microsoft... sedan jag gick över till Mac fattar jag inte varför de ens har kunder längre.

Håller med om att Mac är bättre :)

I USA finns många svarta. I Polen finns få. Vill man att annonsen överhuvud taget skall verka polsk är bytet av person på bilden helt legitim!

Pezster 
· Svar till Mats

Det kanske det kan bero på med. Demografiskt tänkande.
Jag suckar över sådant här.

Klart Microsoft är rasistiska. De släppte enbart reklamen för att kunna ta bort en neger senare. Det faktum att vita lättare identifierar sig med vita (de som påstår något annat har krupit för långt ner under PK-täcket) och att Polen har främst vita, det kan ju inte ha något med det hela att göra? Microsoft är ett företag som vill sälja sina produkter, de har inte ansvar för att göra hela världen... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Illwill

Som sagt... jag ser inget underligt med det. Alls.

Håller med Pezter ocg Illwill,
Hade man riktat sig till muslimer så hade kvinnan på bilden bytts ut mot en man i stället, det vore otänkbart att ha en kvinna i denna denna presentationssituation för dem.

Pezster 
· Svar till Medel Svensson

Antagligen. Företag vill ju ha mesta möjliga ut av sin dyra reklam.

hahah, såg den igår, och de största ironin i det hela är ju ändå att den gamla mannen har en mac! haha titta noga så märker ni.. istället för att MS photoshoppar bort macen så shoppar de bort mörkhyade gubben!
btw gillar min pc:P

Sen kan det vara så att polacker inte kommit lika långt när det gäller jämställdhet..

Pezster 
· Svar till miranda

Hahahaha... De blev alltså ÄGDA av sin egen reklambyrå. NIIICE!

Finn ett fel? Det finns fler än det. T.ex. så undrar jag vart den där tjejens skärm är inkopplad...

Pezster 
· Svar till Mattias

LOL... vi är alltså uppe i TRE fel nu.
1. Budskapet
2. Macdator närvarande (fast det ser inte jag faktiskt...)
3. Icke inkopplad skärm.
4. Utbytt ansikte men inte hand på färgad person.
:D

Vaddå dyr reklarm... Det är ju inte så att Microsoft går på knäna ekonomiskt sett.

Pezster 
· Svar till Juice

spelar roll... det är politik. Microsoft är ett företag. Som sagt... detta är inte konstigt.

Det är väl självklart det inte ska finnas negrer på Microsoftreklam i Europa. Vad är problemet, förstår inte vad ni diskuterar? Jag tror polackerna är mycket smartare än svenskarna, som är lite kommunistiskt hjärntvättade. Polackerna är mer ett fritt folk.

Pezster 
· Svar till Arbetarsson

erhm? Självklart? Är du på riktigt?
LOL! Vilket svamlande!

Arbetarson... med tanke på din imbecilla åsikt är det självklart att du inte förstår nåt.. vem är hjärntvättad egentligen?

Pezster 
· Svar till Juice

hahaha... rakt på sak. nice.

>Konsult - idag 13:20
>Tyvärr verkar det som om det förekommer också i det >verkliga livet på Microsoft. T ex så verkar det som om >det finns väldigt få med invandrarbakgrund på svenska >Microsoft.

Det stämmer inte alls. Kolla gärna tex här innan du hittar på saker.

www.microsoft.com/about/diversity/default.mspx

Pezster 
· Svar till Diversity and Inclusion

och DÄR kom faktalänk! Tackar för den!

Att ha en amerikansk diversity sida på hemsidan säger tyvärr ingenting om hur den fungerar i andra länder. Det var ju precis det som hände, i USA hade man den svarte mannen medan i Polen byttes han ut.

Kommentera