Israel trappar upp "konflikten" med Sverige. Tydligen förstår inte demokratin Israel vad yttrandefrihet innebär.

Ibland håller man med kontroversiella tyckare, ibland tycker man de är dumma i huvudet men det sköna är att alla får komma till tals oavsett om man håller med eller inte. Jag kan inte nog betona hur viktigt detta är.

Artikeln ifråga som startade allt, demoniserar inte judar mer än rapporter om misshandel och våldtäkter i Guantanamo demoniserade USA och amerikaner. Dessa rapporter om förhållandena i Guantanamo - när de kom fram - ledde till utredningar och fängelsedomar för INDIVIDER som agerat fel. Hela världen insåg utan större ansträngning att ALLA amerikaner givetvis inte var inblandade.

Israel vill att Sverige ska fördöma Aftonbladets artikel pga av detta och Bildt gör klart att det inte kommer att hända. De kontrar med att den här krisen inte kan lösas utan att detta sker. Trist. Vad ska Israel göra nu då? Fruktbojkotta oss?

Bildt påpekade dessutom att när det kommer till antisemitism så är riksdagen helt överens. Det ska (alltså, det handlar självklart om ALL rasism) absolut inte tolereras.

Vi hade dessutom en händelse med avbildningar med profeten Muhammed för inte så länge sedan. Samma sak där med yttrandefriheten... kanske inte helt bekvämt... men det får man tåla i en sann demokrati.

Verkligen... har ni inget bättre för er än att tjabba om sådana här saker? Jag har faktiskt ingen större insikt i hur det fungerar i Israel men jag vet om att när man kräver att en regering ska gå in och fördöma saker som skrivs i landets press... så är man jävligt fel på det.

Brukar inte gilla Bildt måste jag erkänna. Men idag glänste han lite i mina ögon. Helt rätt.

SvD - SvD - SvD - SvD - DN - DN - DN - AB - AB - AB - Exp - Exp - DN -

Skriv en kommentar

Helt rätt och tack. Nu slipper jag blogga om den här idiotdiskussionen. Jag har också lusläst originalartikeln och det vara väl inget konstigt med den?

Sen har vi galenpannan och utrikesministern Lieberman som klämde till med: "Det påminner oss om Sveriges handlande under andra världskriget när det heller inte ingrep." Och???? Utveckla gärna den Lieberman så skall du få se på fan!

Hela debatten har... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Jo... jag har redan blivit anklagad för det i ett tidigare inlägg. Sanslöst.
Lieberman är totalt sjuk i huvudet. Vilket gör att min hjärna filtrerar bort det han säger. Vilket är skönt.
Ha en trevlig helg!

kan inte annat än att hålla med. jag blir galen på dessa diskussioner. hade för inte så länge sedan en diskussion med om just detta med en kille från israel - bosatt där.
han ställde en öppen fråga i ett forum om varför svenskar var så antisemitiska - just grundat på att man inte alltid gillar vad staten israel gör. jag blev ganska omedelbart trött i hela ansiktet och utvecklade närainpå utslag. Visa hela »

Pezster 
· Svar till tinky

Jag håller med dig. Sakfrågan försvinner liksom när förmågan till debatt helt enkelt... tja... uteblir?

Israel borde be svenska staten, svenska folket och Aftonbladet om ursäkt!

konspirationer-och-sanningar.blogspot.com/2009/08/israel-borde-be-sverige-och-aftonbladet.html

Ingen borde be någon om ursäkt.

Pezster 
· Svar till Martin

Hmmm, nej. Men Israel borde tagga ned lite.

Rent? Israels mjöl är blandat med blod.

Håller med. Märk dock att det stora problemet i Israel är att detta ser ut som ett färskt exempel på gamla nidbilder som använts som ursäkt för pogromer. Din jämförelse med Muhammed-bilderna är korrekt fast underdriven.

Eh... att overhuvutaget lasa aftonbladet ar ju ganska korkat i sig. Oavsett vem som gor det.

Pezster 
· Svar till Polaris

Tja... det ligger något i det du säger.

Men vad är det för tidning som skriver påhittat skit!? Det är fanimej ingen journalistik, inget seriöst arbete bakom. Endast några jävla rykten från hatiska araber som vill kasta skit på judarna, och det väljer man att skriva om som om det vore bekräftat och bevisat att så är fallet. Vilken jävla skittidning. Detta är inte yttrandefrihet alls, detta är en tidning som far med osanningar och dålig journalistik.

Pezster 
· Svar till nizze

Tagga ned lite va? Det ligger lite sanning bakom, obduktioner utfördes...
Israel kan gott svara på kritiken och sluta bitchgnälla om förr i tiden.

Kommentera