Stockholms stad vill nu att fler ska välja cykel enligt SvD.

Det är väl ok... om det inte vore för den här trenden att vanliga människor köper sporthojar, spandexbyxor, droppformade hjälmar och ger sig ut i trafiken. Där vinglar de runt, håller sig inte på cykelbägarna med motiveringen "de är byggda för 25 km/h" och är allmänt ivägen. En gång skrev jag ett inlägg om dessa spandexdårar (jag blev jagad av en kille i tights!) på cykel som upprörde detta tightsbärande folk.

Jag ser dem många gånger ute på vägarna istället för cykelvägarna. Vissa av idioterna cyklar mitt i vägbanan eftersom de tycker bilarna kör om obehagligt nära... Använd för helvete cykelbanorna då! Det är det de är till för. Och vet ni vad? Ska ni ÄNDÅ ut på gatorna så håll till höger så man kan köra om er! Att sitta bakom era upp och ned guppande spandexrövar mitt i vägen tillhör inte min favoritsysselsättning.

Jag ska erkänna att jag tutar på er, jag ska erkänna att jag kör om er även om ni kör mitt i vägen så att man inte ska kunna det... för det stör mig att jag ska ligga bakom er i 30-40... Ni är några jävla idioter. Hör ni det! IDIOOOOOTER! Hoppas er sadel lossnar, att ni sedan sätter er på pinnen och blir påsatta av er egen cykel.

SvD - SvD - SvD -

Skriv en kommentar

Har också lagt märke till ofoget. "...ligga bakom er i 30-40" är dock helt fel. De tror de ligger i den hastigheten men det orkar de inte länge! Det är fartvinden som gör att de tror de är Tour de France-cyklister.

Pezster 
· Svar till ipse Cogita!

Precis... det är nog ingen som ens är i närheten av "proffsen". De - proffsen alltså - har jag ALL respekt för.

Det sista säger rätt mkt om dig själv, hårda ord så får man hårt tillbaka. Jag ska dock försöka vara ödmjuk och inte provoceras att skriva dumt tillbaka.
Håller med om att det är trixigt att hojja omkring i stan och att många saknar lite vett. Själv försöker jag alltid ha 110% uppmärksamhet i stadstrafik, ofta fungerar det bra. Visar man bara respekt för bilister så visar de respekt tillbak... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Armstrong

Jag har inget emot cyklister i allmänhet... bara de där "hobby"-cyklisterna som faktiskt hindrar trafiken och INTE cyklar på cykelbanorna.

Skulle tro att du är en av de idioter som ställer sig rakt över cykelbanan när du ska svänga ut på en större väg, bara måste köra om även om det innebär att du måste köra 40 på en 30 väg och tycker det är kul att skrämma cyklister.

Jag hoppas vi möts en gång. Jag är beredd... ;-)

Pezster 
· Svar till B

Kan jag göra livet surt för en spandexcyklist kan du ge dig fan på att jag gör det.
Och vaddå beredd? Ska du preja min BIL med din CYKEL?
Vänta medan jag intar fosterställning av skräck.

Om du stör dig på cyklister föreslår jag att du åker t-bana istället. En cyklist som kör mot rött riskerar sitt eget liv medan du som tränger dig förbi cyklister riskerar andras liv. Det är en jävla skillnad som inga bilister verkar fatta. Att dessutom gnälla på att cyklister tar sig ut i gatorna när cykelbanorna är blockerade var 50:e meter inne i stan är också vansinnigt...

Pezster 
· Svar till Andreas

Jag åker bil. Alltid bil. Och cyklister som INTE använder cykelbanan utan envisas med att cykla på vägen riskerar sitt eget liv. En bil är hårdare än en cykel... SÅ HÅLL FÖR FAN ER PÅ CYKELBANORNA!

Svaret var lika onyanserat som allt annat du sagt... Kan du inte berätta vad du kör för bil och vilket reg.nr. du har? Jag kör alltid med bygellåset i bakfickan och har använt det tidigare.

Pezster 
· Svar till Andreas

Hur fan får du plats med ett bygellås i bakfickan?! Exakt hur stor röv har du?! Förresten... håll god ton ditt mongo. ALLA: Jag anmäler allting med IP-nummer, tid etc till polis om det blir hot i det... det gäller även mellan er som kommenterar varandra. Idioter försöker alltid vara stöddiga. Men här är det nolltolerans. Idioten från Uppsala (DGC) ovan har jag alltså anmält. Mest på skojs skull, men också... Visa hela »

Det är tillåtet att cykla i de vanliga körfälten, och så är det med det. Gilla läget, eller flytta ut på landet.

Pezster 
· Svar till Magnus Orest

MEN SUCK! Läs inlägget... det är de som cyklar MITT I GATAN jag har problem med. Jisses... surt folk ni cyklister.

Nu var jag visst sådär otydlig igen. Att det är tillåtet att cykla i de vanliga körfälten innebär att det är tillåtet att disponera hela fältets bredd. Någonting som många cyklister gör för att få lite marginal till de parkerade bilar vars dörrar har en otrevlig tendens att flyga upp mitt framför den intet ont anande cyklisten. Vill du köra om får du köra om som om det vore fråga om a... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Magnus Orest

I stan... är det som du skriver. Håller jag med om. Jag menar på landsvägar (INTE ovanligt med en guppande spandexröv i 30 km/h på en 70-väg) och öppna vägar utan parkerade bilar.
I stan gäller smidighetsprincipen!
Förresten gillar jag och sura.

Det var naturligvis lika lite hot som det du säger om att göra livet surt för "spandexdårar". Jag tillät mig att bli uppretad på samma sätt som du som bilist blir uppretad av att en cyklist kör mot rött. Helt i onödan alltså. Jag får acceptera att bilister kör som svin och gångtrafikanter går som om de vore blinda. Om bilister också accepterar att cyklister kör mot rött eller svänger d... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Andreas

Nej du. Det är INTE samma sak. Läs mitt inlägg och sedan din kommentar en gång till.
Men jag hör dig... inte så lätt när vi sitter bakom skärmar och kommunicerar.
Förresten säger jag bara att jag tutar och kör om... inte att jag tutar och kör PÅ.
Skönt att röven var liten dock. :D
Ha en skön helg!

Jag och min spandexröv cyklar ofta på 70-vägar på landet. Är du en av idioterna som tutar och försöker preja ner mig i diket trots att det inte ens finns någon cykelbana att förpassa mig till?

Pezster 
· Svar till David

Så det är DIN röv?!
Kan du inte köra mountainbike och cykla i diket då?
Gratistips.

Jaha, vi har olika trafikregler i stan och på landsväg? Och trafikreglerna gäller bara så länge du "håller med om" dom? Jag tycker du ska spendera lite tid med dig själv och fundera på varför du är så respektlös mot andra människor. Boka tid hos en psykoterapeut och försök bli lite mer ödmjuk. Vi är alla medmänniskor och det är dumt att se folk som motmänniskor.

Ta hand om... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tobias

Ärligt talat... tycker DU det är ok med en cyklist i 30-40 km/h på en 70-väg? Lagligt kanske, det vet jag inte... men de som gör det måste förstå att det inte är rätt.
Jag är inte respektlös. Jag anser bara att det inte är lönt att förpacka mina åsikter i små rosa fluffiga paket.
Ta hand om dig med och ha en skön helg!

Det märks...

Snubblade precis över din blogg av en ren tillfällighet, den är ju helt jävla underbar och rolig. Tack!

Pezster 
· Svar till Madde

Det där låter helt jävla underbart! :D
Tack för läsning och njuuuut av helgen!

Pezster: Vi kan diskutera frågan från två olika håll. Det ena är om det är lagligt och det andra är om det är rätt ur en mer moralisk synvikel. Om man tittar på hur trafikförordningen ser ut så säger den för det första att man får cykla på den vanliga vägen om det är lämpligare med tanke på färdmålets läge. Vidare står det i förordningen att cykel och andra... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tobias

Oj... långt.
Så här... om en cyklist medvetet hindrar trafiken på sin jävla sporthoj drar jag om honom. Ibland har de synpunkter på även om man håller avstånd... då stannar jag fan bilen och skäller på idioten.
Cykla till kanten så är det lättare för mig att hålla avstånd när jag kör om.
Jag tycker dessa spandex-hobby-cyklister är till övergripande del trafikidiot... Visa hela »

Det är väldigt vad bloggaren hakar upp sig på spandex. Kommenterar du gångtrafikanters fula tröjor, jackor, skor, handväskor etc också?

Pezster 
· Svar till Cyklist

Spandex, haremsbyxor, persiennglasögon och midjeväskor.
Ja, och feta människor så klart. Sådana blobbar du vet.
Annars är jag rätt nöjd.
Men OJ!!! vad spandex är fult.

Hahahahaha.... så det är HÄR ni kommer ifrån!!!
www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=517091

Det kallas för Lycra och inte Spandex, det kanske iofs är samma sak, men det förra är det som är allmänt vedertaget ;). Och anledningen till att man ibland hojjar omkring i l-y-c-r-a är för att det är mer funktionellt och praktiskt än t ex jeans då det inte är så trevligt att svettas omkring i det samtidigt som det inte fladdrar i vind osv.

Pezster 
· Svar till Armstrong igen

Lycra, schmycra... spelar roll. Det är sjukt fult. Fladdrar i vind etc spelar roll på elitnivå typ... som amatör är det bara fjantigt.

Pezster: MTB i diket funkar inte heller. Där finns ilskna hundägare som gnäller på att jag skrämmer deras husdjur när jag cyklar utanför vägarna. De bits. Hårt. Både ägarna och hundarna.

Pezster 
· Svar till David

Fanken. Jag trodde jag var något på spåret där...
Hmm... hundägare... tror du precis gav mig en idé till ett nytt inlägg. :D

ja och även du är fjantig
ha en sjukt tråkig helg o må din bil aldrig starta igen
för har man den iställningen till övriga trafikanter är man verkligen inte en person som bör ha körkort

Pezster 
· Svar till kalle abrahamsson

Buhuuuu.... är jag fjantig?
Hahaha... från en cyklist är det liksom en komplinmang. Jag tackar dig och skickar dig ett par stödhjul som bonus.

Det finns gradskillnader i h-t, du sitter i alla fall skyddad bakom plåt. Vi stackars gångtrafikanter får våra kyssar oskyddat, och då pratar jag inte om att gå cykelbanor.

Pezster 
· Svar till Stupido

Tänk bara om en asteroid träffar oss... då spelar det ingen roll :D

Pezster 
· Svar till Stupido

Fast frigolithjälmen kanske räddar cyklisterna. :)

Fy fan jag håller med dig. Om jag står inför valet att cykla på en bilväg (oavsett hastighetgräns), eller trottoar, väljer jag givetvis trottoaren så slipper jag ser ut som en dåre.

Pezster har egentligen roliga kommentarer som "hobby"-cyklisterna med mera. Menar du att cykla dagligen från hemmet till jobbet, kompisar, gymmet, affären som en hobby cyklist?

Pezster menar du allvar att du inte kan trafikförordningen?
Var hittade du ditt körkort på postorder eller?
Det blir bakläxa och gå tillbaka till trafikskolan för att plugga på igen.

Många gånger känns det som dagligen c... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realistisk cyklist

Hobbycyklister är alltså de som klär sig som värsta "tour de france" cyklisterna men i själva verket bara motionscyklar lite.
All annan cykling är ok så klart.
Trafikregler?
Körkort?
Ekokörning?
Miljön?
Vad fan har detta med idioter på hoj att göra?

Till "Fonz - idag 04:46"
Det är de verkliga dårarna som cyklar på trottoarer! Där skall man leda cykeln!

Pezster 
· Svar till Fotgängare

Om man inte cyklar på trottoaren missar man ju fotgängarna?

Underbart att du orkar hålla så seriös dialog med folk. As for me I am a biker. Och det som irriterar mig allra mest är när cyklister kommer MOT enkelriktat på Skanstullsbrons cykelbanor. för mig är det obegripligt hur man tänker då. Den relativa farten kan vara 60 km/h.

Jag tror det är enda gången jag ibland önskar nån en punka i trafiken. Men det är du helt frikopplan från så länge du kö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Hahaha... enligt cyklister gäller INGA regler för dem.
En cyklist körde nästan in i mig... jag sa: "Hallååå, du vet högerreglen?"
Han svarade: "Den gäller aldrig för cyklister. Motorfordon ska alltid väja."
Vad fan svarar man på det?

Tycker det är RUGGIGT dålig kännedom av cykelregler i Sthlm. Framförallt bland cyklisterna. Jag har några kontrollfrågor jag brukar sprida ut vid rödljusen. De flesta har ingen aning. Trots att det är livsviktigt.

En sak har du grymt rätt i:
Dr. Phil sa till nån snubbe en gång "Do You want to be right - Or do You want to stay married?"
Översatt till Il Cyclissimo blir det: "Do You want to be right... Visa hela »

Trafikregler? Körkort? Ekokörning? Miljön? Vad fan har detta med idioter på hoj att göra?
Det har med idioterna i sina bilar att göra!

”Enligt cyklister gäller INGA regler för dem.” Pezster - där har du fel igen! Enligt min körkortsbok är en cykel likvärdig som ett fordon därmed ska vi också följa trafikreglerna. Konstigt egentligen när det inte krävs körkort att köra cykel... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realistisk cyklist

Nehej. Bättre att jag kör enligt mina egna regler. Anpassa er för fan. Det är "Pezster Law time".

Fotgängare: Självfallet väljer jag att leda cykeln på trottoaren förutsatt att det finns några fotgängare i närheten.

Pezster 
· Svar till Fonz

:D Så var det utrett.

Dessa fotgängare borde sluta gå på cykelbanorna och sluta gnälla att cyklister cyklar på gångbanan. Man blir ju så illa tvungen att cykla på gångbanan för att folk går ju på cykelbanan!

Realistisk cyklist - idag 16:04:
Ta hellre strid med fotgängare på cykelbanan. Först o främst genom att ringa på klockan. Men måste du ta gångbanan, då får du hoppa av och leda cykeln förbi hindret!

De flyttar ju inte på sig trots ring klocka och ska inte behöva hoppa av cykeln när folk kan veta hyfs och sunt bond förnuft!

Fordon skall inte framföras på trottoaren! Skall vi som går där straffas för att andra fotgängare uppför sig idiotiskt?

Det har hänt att man som cyklist blir tvingad upp på trottoaren på grund av vissa bilister d.v.s. man måste rädda livet på sig själv. Om bilisterna sänkte farten och visade betydligt mer hänsyn till Fotgängare och cyklister då hade det varit mycket bättre. Sedan kan Fotgängarna se sig för innan du kliver ut på gatan. Det är allt för många som kliver rakt ut på gatan och verkar ha en psykologisk... Visa hela »

Posta ditt reg.nr. på din töntiga blogg. Jag har utlyst en liten tävling på min lika töntiga blogg.

Pezster 
· Svar till Sigge

Hahahaha... av alla förlorare i hela världen så vinner du. Jävla mes.
Stick och lek med din cykel. Stör inte oss vuxna.

oj då, verkar som om de flesta cyklister verkar vara en aning snarstuckna... sanningen svider va, ;) hehe, undrar om dom klämmer in sig i sina elastiska kroppsstrumpor (ignorerande fettvalkarna som blir smärtsamt framträdande) för att få tillfälle att åka ut och bråka...

Pezster 
· Svar till Jaeger

Hahahahaha.... ett pedalbikergäng i tights... LOL!

Kommentera