Nu får det fan räcka. Detta ständiga käbbel om religioner och folkgrupper får mig att bli arg. Jag är helt ointresserad av att lyssna på alla religiösa som tycker synd om sig själva hela tiden.

"Buhuu... vi blir diskriminerade" eller annat trams. Bra! Självklart blir ni det! Ni tror på gud för helvete! Man kan inte ta er på allvar då. Det är helt omöjligt för mig att lyssna på någon som är troende. Det är så jävla primitivt att jag blir förbannad... speciellt när de religiösa idioterna förväntar sig att samhället ska blidka deras behov.

Tro kan ni göra i hemmet... Där bakom era väggar kan ni dyrka Jesus, Muhammed, lille gud, det heliga spöket eller vad ni vill... men kom inte dragades med era värderingar och måsten ut i samhället. I mina ögon är ni några fullständiga idioter... jag menar det... jag ser er som vildar i djurhudar som springer omkring och tycker att hjulet borde vara fyrkantigt. Jag tycker dessutom att det är en riktigt dålig idé att folk som är öppet religiösa ens ska få lov att rösta i ett modernt samhälle.

När religioner och annat ideologiskt trams får för mycket plats reagerar folk till slut negativt mot det. Den mindre smarta delen av befolkningen röstar då snabbt på partier som SD. Hallåååå?! Titta för fan på partiet och dess representanter!!! Jag hade inte ens låtit SD leda ett gäng tama hamstrar i en sluten miljö! Religiös ointelligens föder politisk ointelligens.

Det ÄR pinsamt att tro på en gud.

Det ÄR pinsamt att rösta på SD.

Jag tycker synd om er som tror... jag gör verkligen det. Jag tycker synd om er som röstar på SD med... ni är lika lost som de religiösa. Men passa er som fan för att komma dragandes med era ideologier och förvänta er att jag ens ska anpassa mig det minsta till era hjärnspöken. Jag bryr mig inte om din hudfärg, var du är född, din politiska inriktning... men är du religiös... eller röstar på SD... tja... då är det illa.

Religion hör inte hemma i ett modernt samhälle och dess utövare ska behandlas därefter. Så vare sig muslimer, kristna, hinduer etc kan inte säga något alls om att de blir sågade i media. Att det "har blivit ok att kritisera religion" som några muslimer gnällde om i DN. Ja! Självklart! Islam ska kritiseras! Precis som alla andra religioner ska kritiseras! Hur i helvete kom det sig att ni blev så korkade att ni tror på sagor?! Va?!

SD hör heller inte hemma i ett modernt samhälle. Ett gäng hillbillies som tagit på sig en kostym och försöker låta mycket smartare än vad de är. Sanslöst att någon lyssnar på dem.

Både religiösa och SD-sympatisörer är kända för att reagera häftigt, ibland med våld när folk inte håller med dem. Klart man inte kan ta dem seriöst då. Klart man måste skratta åt dem. Kom igen nu... vi pekar på dem och skrattar tillsammans! Hahahhahahaaaaaaa... HAHAHA!

Inlägget i korthet:

Religion = Korkat.

SD = Korkat.

AB - SvD - DN - DN - SvD - SvD - DN - SvD - DN - SDS - GP -



Skriv en kommentar

Jag skrattar varje dag åt dessa vilseledda individer som vandrar dag ut och dag in i hopp om att deras så kallade gud ska uppenbara sig för dem och leda dem rätt i livet.
Skönt att höra att man inte är ensam om att vara förbannad på religioner och dess utövare som inte kan kallas annat än psykiskt instabila.

Pezster 
· Svar till Onkel Tom

Vi är minst två som sitter och skakar på huvudet åt allting.

Islam/muslimer = INTE en etnisk folkgrupp, ras eller nation. Det är en religion/ideologi. Är det rasism att kritisera kommunism/kommunister eller kristendom/kristna? Muslimer vräker dagligen ur sig inflammatoriska tal mot alla icke-muslimer världen över. Läs Haditherna, som jämte koranen är deras viktigaste text. Är inte de rasism, då vet jag inte vad som är.

Pezster 
· Svar till Olbap

Rasism är väl när man har något emot folk pga av ursprung. Detta är helt idiotiskt så klart.
Att idiotförklara folk på löpande band pga av att de är religiösa är, enligt mig, bara modernt tänkande.
Alltså...
Rasism = Dåligt
Dissa religiösa = Bra

:D

Skönt och uppfriskande inlägg i debatten! Tack! :)

Den största "andliga" utmaningen vi står inför är att förlika oss med tanken på att vi, den dag vi dör, kommer upphöra att existera, upphöra att vara medvetna och bli till ingenting. Svårt koncept att greppa. Men försök inte fly undan det genom att bekänna er till någon obskyr tro på ett liv efter detta bara av rädsla för tomheten!

Pezster 
· Svar till Anonym

Precis. Det gäller att njuta och leva sitt liv nu. Och acceptera att en dag är det slut.
Kanske är det lättare att acceptera med en saga som snuttefilt.

Viktigt naer man vill ha sin tro aer att man aer tolerant mot de med annan tro...daa blir det laettare foer dem/mig att lyssna och taenka sjaelv. www.aktivdemokrati.se/AD-forum/viewtopic.php?f=14&t=661

Pezster 
· Svar till Ateism aer en tro

Erhm... nej?

Jag håller med dig i sak, även om jag skulle kalla troende för vilseledda snarare än idioter. Religion är vidskeplighet och det är tragiskt att när Sverige äntligen börjat kasta av sig kristendomens ok så tar nästa idioti vid. Men frågan är om inte den värsta av alla religioner är övertron på den "fria marknaden".

Pezster 
· Svar till Stefan

Vilseledda är nog ett bättre ord. Det är bara det att jag skriver när jag är förbannad. ;D

Anonym: Det har att gora med att folk inte kan forestalla sig en varld dar deras medvetande inte existerar.
Det ar dock ganska fjantigt att kalla allt troende for korkat. Las Francis Collins - The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief. Jag var sjalv stenhard ateist, men har nu kommit till kompromissen att det kan finnas en gud, aven om jag inte kanner nagot behov av att tro pa den.
Sen ar sjalvklart inte religion nagot som ska blandas in i politiken, men nar en folkgr... Visa hela »

Haha. För övrigt tycker jag att religionsfrihet borde innebära frihet från religion.

Vad med et kompromis ? - Vilseledde idioter ?

Det är väl ingen andlig utmaning att inse hur biologin fungerar.
När man flipper knappen till off, så är det lights out.
Inte svårare än så.

A - titlen på din referens är skön: "A Scientist Presents Evidence for Belief".
Jaha, men det är väl bara att läsa på Snillets blogg, så är det klart.
Näh, han får återkomma när han har handgripliga bevis för att gud faktiskt finns.

själv blev jag uppfostrad så avskärmad från religion att jag inte ens fattade konceptet "Gud" förrän jag var... 10 kanske? visst läste de nån saga om nån gravid kvinna och en åsna (jag minns särskilt åsnan, selektiva jäkla barnminne haha) kring jul i skolan, men inte hajade att det var nåt folk tog på allvar :>. men åsnan gillade jag.

men jag tycker det är ett konstigt förhå... Visa hela »

Så dumt - "Ateism är en tro"! Vi tror inte, vi vet. Det är skillnaden.
Jag håller med en av föregående talare - om det skulle presenteras bevis för att någon av nutidens religioners gudar skulle finnas, då skulle jag inte välja att följa denna gud. Tro skulle jag, för det skulle vara bevisat, men följa - never. Kristnas, judars och muslimers gud, så som beskriven i deras heliga skrifter, är inte så... Visa hela »

Från religion till hillbillies....jag har på radion ibland på morgonen i bilen, och ibland lyckas jag få in Skånepartiets närradio. Lyckas ni ratta in en sändning så lyssna gärna. Gamla inavlade hillbillies som ringer in och klagar på det mesta (övervägande invandrare ) på rungande skånska. Aldrig något konstruktivt (mer än "di däuringa kan stanna däur di kommeur ifraun!)

Om Gud är kärlek kan man då klara sig utan Gud?
forlaten.blogspot.com/2009/03/klarar-vi-oss-utan-gud.html

Det är ju det som är det kukiga med invandringen; förövrigt får de gärna komma hit, men en skapligt stor mängd muslimer som väsnas och kräver speciell hänsyn p.g.a. sin tro har nu blåst liv i våra egna inhemska fårskallar - som nu tror att de ska utgöra ngn slags motpol till de nyanlända. Ngt hundratal års arbete med att kapa de kristna längs med fotknölarna måste snart göras om, problemet ä... Visa hela »

Hmm, missade att sign. "Stefan" skrivit nästan samma sak redan 18.38... Nåja, då är åtminstone vi överens:-) Förövrigt kan man ju hoppas att det ständiga kvidandet över Islamofobi m.m. beror på att de är utsatta för ett sekulärt tryck de inte är riktigt vana vid? Svensken i gemen är ju inte överdrivit imponerad, som tur är!?

JSC- helt rätt.
Kragen är bara att när man dissar muslimerna måste man vara snabb med att samtidigt dissa sd. (Som Pezster). Annars blir man kallad rasist. Men- trackning av religiösa är ett vällovligt ändamål, hoppas det sprider sig ordentligt. Även till mera olyckliga länder där religionen har starkare position än här. Tänk den hemska tanken att ha råkat födas som en intelligent och ifrågasät... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Gringubben

Det är ruskigt lätt att kritisera SD.
Det är ruskigt ROLIGT att tracka religiösa :D

Well, du vet vad jag tycker, så jag tänker inte säga så mycket. Mer än:
generalisering = korkat :)
(Apropå ateism och , "vi tror inte, vi vet"; det kan nog många religiösa säga också... Ateism är en livsåskådning, precis som alla andra.
Så länge man inte är överens om hur världen fungerar, så kan man iaf vara överens om hur man bör agera - behandla andra osv. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahhaa... så det är duuuuu! :D

Tinky: Ah men du, jag har samma minne!! Den där åsnan var ju grym ju!! Kommer ihåg att vi satt där i ett nedsläckt rum med levande ljus och lyssnade på frökens saga och just då var åsnor och transformers det coolaste som fanns i mitt liv!! Det roliga är att det bara är åsnan jag kommer ihåg, han gjorde ett starkare intryck på mig än jesus, maria och snubben bland molnen. Kul tanke, den där sagan kunde ha få... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tombosto

Hahahhaa...
Måste erkänna att jag trodde du skulle skriva Pezster där först...
Suck... jag vet PRECIS vad du menar.
Dålig stil att det inte finns digitala altare där man kan hylla mig.
Erhm... ja... och dig... lite.

anonym: njaeeae det funkar inte riktigt så. det är religiösa som kommer med det grundläggande påståendet att Gud finns, men sen liksom helt totalt misslyckas med att bevisa det - när bevisbördan faktiskt ligger på dem. vad du alltså vill att ateister lägger fram är... ickebevis? det är ju rätt enkelt när det inte finns nåt konkret man behöver motbevisa ;).

och nej jag är inte ateist, jag ä... Visa hela »

Jag blir vansinnig på många religösas attityd och självgodhet att de tror de är bättre och fromare människor med högre moral än gemene man. Att somliga behöver en bok för att vägledas genom livet och kunna skilja på rätt och fel är total hjärntvätt. För jag vägrar att tro att människan föds utan eget samvete och moral och en gnutta självinsikt om hur livet bör levas i samspel med... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Madde

Exakt! Ska det vara så svårt att leva och göra rätt UTAN en jävla bok?!?!

Gringubben!

Är detta nog dissning av SD?

grubbelzon.wordpress.com/2009/07/27/sd-och-yttrandefriheten/

Madde:

A man's ethical behaviour should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary. Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death. (Albert Einstein, Religion and Science, New York Times Magazine, 9 November 1930

ehm.. Anonym ovan är Polaris. Sorry.
Angående bok: Jag tror inte det behövs en bok, per se, men jag tror det behövs kunskap. Nu behövs det också kunskap för att ens förstå (eller tro sig förstå) stora delar av de felsta religiösa texter. Men det som spelar roll är inte boken, utan våra attityder. T ex det som beskrivs i bergspredikan - det är ganska värdefullt och ganska smart, och ganska svårt att fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polaris

Hmmm... man kanske skulle skriva en bok.
"Shut the fuck up" av Dr. Pezster. :D
Där tar vi upp gnäll och annat trevligt.
Jag gillar det där med att alla borde skriva sin egen bok. Vad vill DU ha ut av livet? Hur vill du bli ihågkommen när du dör?
Viktiga saker det där.
Tack för din kommentar. Intressant.

Tinky: Ok, låt oss tänka rent vetenskapligt här. En teori läggs fram. Folk överväger teorin. Teorin visar sig varken kunna bevisas eller motbevisas. Mao, det saknas tillräckligt med information för att kunna falsifiera eller verifiera, objektivt! Det roliga med teorin i vårt fall, är att i de flesta fall så anser BÅDA sidor sig ha bevis för sin ståndpunkt. Detta kan inte rimligen vara möjligt, om inte samma situation... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polaris

LÅter klokt och kanske något för alla att eftersträva.

polaris: jo ja, själv tycker jag bådas ståndpunkter och övertygelser (religiösa och ateister) är rätt ovetenskapliga och feltänkta. en teori som i grunden saknar bevis KAN inte motbevisas. i det resonemanget har ateisterna egentligen redan "vunnit" diskussionen, då de med det ursprungliga påståendet inte har nåt egentligt att komma med. lite som att jag skulle säga att det finns tomtar i mitt kylskåp när... Visa hela »

Det här med att skriva en egen bok/starta ny religion verkar inte vara så svårt i modern tid. Se bara på alla sekter. Finns tillräckligt många "får" som bara väntar på en ledare som ska tala om för dem vad de ska göra. Som bara väntar på att få strö sina surt förvärvade slantar i fickan på en psykopat eller narcissist.

Kommentera