På vägen till jobb idag mötte jag en kompis på gatan. Han hade varit och klippt sig igår. Han hade varit och klippt sig hos "en hipp innefrisör" enligt hans egen utsago. 690 spänn hade kalaset gott loss på. Jag tänkte en stund på det där.

30 minuters klippning där 15 minuter gick till något som kallas för "hårbottensmassage". Ja, men ok! Det låter vettigt. NOT!

Det där är ju så korkat att det fan är världsrekord. Om en frisör inte klarar att klippa mitt hår kort på femton minuter är det fan en riktigt dålig frisör. Vill de sedan klämma ur mig 690 spänn (!?) för det där för att salongen har ett hippt namn, för att de masserar min hårbotten och ligger mitt i centrum så kan de glömma det. Riktigt jävla löjligt, om ni frågar mig. Tänk er själva... det där ger en timlön på nästan 1400 spänn?! För ett jobb som en full apa hade klarat av. Allvar nu, det är inte "rocket science" precis. Det är inte ens "science"... frågan är faktiskt... om det ens är ett riktigt jobb.

Min frisör klipper mig på 15-20 minuter. För det besväret betalar jag 200 spänn. Tvätt ingår givetvis. Min frisör vet bättre att att hålla på att jiddra med mig med massa tilläggsgrejjor.

"Vet du... du är den första frisören som inte försöker få mig att färga bort mina vita hårstrån." sa jag till henne vid ett tillfälle. Jag är stolt över mina silverstreck på sidorna. Jag brukar kalla dem för mina livsfartränder.

"Äsch... klart jag inte ska färga håret på dig. Jag ser ju på dig att du inte är bög." bräker hon ur sig på breeeeed skånska och ler mot mig.

Hon har fattat vad det handlar om. Hon gör långt hår kortare. Utan tjafs. Jag hade gjort reklam för henne om det inte vore för det faktum att jag inte vill dela med mig. Hon är min effektiva superfrisör. Skaffa era egna frisörer för fan.

Men allvar... att betala nästan 700 spänn för att låta någon fjollig modefrisör pilla med ens hår under knappa tjugo minuter. Som korthårig kille? Nej, nej och åter NEJ!

Skärp er nu för helvete och sluta upp med att ge pengar till idioter.



Skriv en kommentar

har inte varit hos frisören sen jag var 7. har numera en vänlig granne som har sk. mad skillz med saxen. får klippning i utbyte mot dasspapper när det tryter, haha.

Pezster 
· Svar till tinky

Mot dasspapper!?! WTF?!

700 var dyrt. Det går köpa 2 spikkuddar till samma pris.

Pezster 
· Svar till Lars

Hahahhahaa.

haha jag menade som tjänster och gentjänster. det har bara råkat bli dasspapper hittills. har man ett nödfall så har man.

Pezster 
· Svar till tinky

Ok... nu blev det mer normalt ;)

nu är du ute och cyklar pezster för första gången ;) frisörer är rocket science. har klippt mig på många olika ställen och det har varierat från lite nöjd, till jättemissnöjd. nu klipper jag mig hos en av sveriges bästa frisörer, kostar väl ca 850 eller nåt sånt, men då får man en timme, även om han hade kunnat fixa det på en halv. sjuuuuukt nöjd :)

Pezster 
· Svar till Anonym

Men vad fan?! Skojjar du med mig?
Du är man?
Korthårig?
Då är 850 ett jävla överpris.
*host*
Enligt mig då alltså...
:D

Pezster 
· Svar till Anonym

Fast vad vet jag? Du kanske har ett helt knasigt hår... men ändå... 850 spänn... då hade jag hellre varit skallig :D

Skönt att höra att man inte är ensam om att vara så jävla ohipp att man inte fattar grejen med att pröjsa löjligt mycket stålar för en klippning.

Pezster 
· Svar till Guran

Jag har till och med klippt mig själv bara för att jävlas... med vem vet jag inte riktigt :D

ps: Apropå frisörer och klippningar

Ett bra sätt att skapa lite skum stämning mellan sig och sin nyklippta vän är att fråga "har du klippt dig?" och sedan inte direkt följa upp med något i stil med "vad snyggt", utan bara låta det vara tyst eller börja prata om något annat.

Pezster 
· Svar till Guran

Hahaha... ska provas :D

I morgon skall jag klippa mig. 11.00 startar sax och snack. Tjugo minuter senare är barret väck, världsproblemen lösta och allt för 250:-)!

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Låter helt klart överkomligt :D

Jag tar det här ett steg längre och säger, SHIT går folk till frisörer fortfarande?

Själv har jag helt lagt ner det helt och har istället utvecklat egna skills med klippern hemma. Det tar max en halvtimme, kostar mig kanske ett öre eller två i el och jag gråter av lycka var gång mina gudabenådade händer rört vid mitt fantastiska hår.

Är jag nöjd? min gissning är att få nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tombosto

Hahahhaha... hur i helvete...? Berätta nu! Lägg ut en guide eller något!
Lysande! Helt jävla lysande :D

Det inte Tombosto känner till är att hans frisyr går under namnet "Hela Havet Stormar" i hans vänkrets:)

Pezster 
· Svar till Guran

Och hans vänner undrar varför han har råd att dricka så mycket öl :D

Samma som Tombosto här, egen klipper inställd på 4 mm, bwwwwwmmm i början på sommaren och i slutet av augusti..klart till nästa sommar. :) Och du! man sparar ju in sjukt mycket på schampo och vatten med 4 mm snaggen. haha. Fukta en handen under duschen, stryk genom snaggen, ta en droppe shampo och gnugga in, återfukta handen, kör genom och voila, man är klar..tar max 5 min. Ja, lite överdrivet men du fattar :)

Pezster 
· Svar till Eduronflux

Fan... ska bli helgens projekt tror jag bestämt. :D

Jag har gått till flera olika frisörer i olika prisklasser genom tiderna och brukar oftast inte vara nöjd. 2 har varit superbra, en i min förra hemstad och en i nuvarande. Men jag klipper mig inte ofta, så döm om min förvåning när jag ringer och för att boka och hon stängt igen. NEEEEEEEEEJ! Nu sitter jag i dilemmat att ge bort mina pengar till någon som ändå klipper mig sämre än jag själv gör.....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... klipp dig själv. Jag ska testa som Tombosto här gör... jag menar... det kan ju bli riktigt kul!

HAHAHA min uppfattning av dessa "esteter" fan har haft dreads i 8 år och bestämde mig för att klippa dem och skaffa en "normal" frilla, 2 gånger gick jag och klippte mig och sista gången ville de ha 490 spänn för att gå lös i 30 min med en sax. Efter att jag såg hur fan jag såg ut i tv så gick jag raka vägen till netonnet och tjackade en trimmer för 400 pix och den har betalt sig själv tio gå... Visa hela »

Jag klipper mig redan själv. Har gjort det i 2 år nu. Har långt hår i etapper, så det är inte svårt att trimma. Men någon gång emellan hade jag nog velat ha en "frisyr", som jag sedan kan underhålla själv. Det ser i alla fall inte värre ut när jag klipper mig själv än att gå till en frisör. Ser man på alla "bak-o-fram-"frillor på tjejer nu för tiden så gå... Visa hela »

OCH vad tar de för att färga håret då?!!! Det har jag alltid gjort själv. Det kostar ca 90-100 spänn förpackningen och jag får alltid beröm för min hårfärg.

Det är däremot väldigt skönt att bli schamponerad, men har man en käresta kan man ju tvätta håret på varandra. Både gratis och romantiskt!

Tombosto. Har tagit din taktik steget längre, och kör på en millimeter. Tar mig runt fem minuter. Efter två-tre månader kör jag ett nytt varv över roten. Jag ruttnade på frisörerna för tio år sen. Undrar hur mycket deg jag spart?
För övrigt har jag klippt frugans lite längre hår med sax. Jag tyckte det blev ok, men inte frugan, :-) så det lär väl inte bli fler gånger.

haha. jag kör iof mest med syntetdreads. som jag gör själv. varför pröjsa över en tusing för en uppsättning när man kan göra en själv för 235 pix med hjälp av google, en gryta, borste och 40 cm aluminiumfolie?

Pezster 
· Svar till tinky

Syntetdreads?! Hmmm... det där blev man ju nyfiken på?!?! Posta en googlelänk!!! Vi plåtar ibland i jobb och detta låter som något för stylisterna!

delicstutorials.livejournal.com/

riktigt bra faktiskt. lyckades på första försöket.

Hey man behöver faktiskt inte begränsa sig till 4 eller 2 millimeter rätt av bara för att man kör egen trimmer. Själv kör jag ett första varv på 7 millimeter över hela huvudet, sen trimmar jag ned sidorna till en 3,5-4 millimeter och slutligen finputsar jag kalaset på absolut kortaste (alltså utan kåpan). Det här tar som sagt ca 30 minuter och frisyren håller sig jämn och slät tills det är dags nä... Visa hela »

Vilket gäng vi är. Vi har nog sparat in ett mindre lands hela BNP bara på våra frissor!!! : D

Då jag även kan sy har jag lyckats "lura" av modevärlden en hel del intäkter. Hehehe. Säsongshandlar skitmycket på Erikshjälpen, Myrorna och co. Ändrar lite och vips har jag nya snygga kläder varje säsong, mycket välja på. Samtidigt är jag miljövänlig då jag recyklar. Det jag trö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jag gillar din inställning. Fan... här ska det börja klippas mig själv. :D

Det här kanske blir värsta pyssel-bloggen i framtiden....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Nej... usch. Det blir ju helt... fel. med inlägg om virkade mössor, hur man viker sin egen Iphone i papper etc... vi får skärpa oss.

...hur man gör en egen spikmatta....

Pezster 
· Svar till Geniusloci

AAAAARGH! Vad fan säger du!?

och DÄR gick jag över gränsen! : D

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jupp.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Jag menar... spikmattor! Hahaha... jag får uuuuuutslaaaaaaaag!!!

Mohahahaha!

Håller faktiskt inte med dig där... jag är frisör och har jobbat i olika slags salonger där man verkligen ser skillnaden på hur frisörerna jobbar.
Te.x salongen med 30 minuters klippningar som kostar 300 spänn jobbar för stressigt, kommer kunder 5 min för sent blir det genast jobbigt för frisören som måste "hinna ikapp" de minuterna genom att prata mindre eller shamponera snabbare, eller inte spendera så myck... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Natalia

Jajajajajaaaaa... verkligen. Frisörer som inte kan klippa mig för 200 spänn på en kvart är ju helt sjukt.
Förresten klipper jag mig själv numera. Och har aldrig varit nöjdare...

och du tror inte att det finns någon hyra att betala, inga avgifter, inga lån utan du tror att det man känar på en timma går rakt ner i fickan. Har du någonsin hört talas som skatt??

man får vad man betalar för och om man inte bryr sig om hur håret ser ut så varför betala. det är inte possitivt för oss riktiga frisörer med de där frisörerna som tar 100 kr och inte vet vad det gör. De nerver... Visa hela »

Pezster 
· Svar till rebecka

blablablabla... jag lovar dig...en timlön på 1000+ för att klippa hår är fan överbetalt.
Gnäll inte.
Idiot.

Kommentera