I somras skrev Stockholm stad på ett avtal med Volvo IT om den kommunala IT-driften. Kort och gott innebär det att staden inte kommer att äga en enda dator utan allting hyrs av just Volvo IT. Datorer, support och användarstöd... allting ska komma från Volvo IT. Om en skola till exempel har en väl fungerande datorpark och duktiga IT-anställda (som dessutom får gå) kommer det bli mer än dubbel så dyrt att behålla samma standard.

För helvete. Ni förbannade idioter bakom detta i Stockholms stad... Ni har alltså förbundit er att hyra allting av ett företag som Volvo IT? Dessutom GE dem alla nuvarande maskiner att göra vad de vill med?!? På sikt ska ni även göra er av med era egna IT-människor och er kompetens!!! De skolor t.ex som har byggt upp en ordentlig datorpark kommer inte att ha råd att bibehålla samma standard. De skolor som har varit dåliga får det bättre och de som har tagit det här med IT på allvar får det sämre... lysande! Typiskt svenskt på något sätt.

Jag har själv varit företagare innan och sådana här kommunjobb är rena drömmen! Man kan sälja saker till fett överpris till kommuner eftersom inköparna har lika mycket koll som en utter på LSD.

Jag ska ge er en liten "hint" om hur mycket man ska lita på Volvo IT. Året är 2009 och om man surfar till deras webbplats så kommer detta upp med jämna mellanrum:


Volvo IT´s hemsida berättar gång på gång (det poppar upp varje minut) för mig att webbläsaren jag använder INTE är IE .

No shit, Sherlock! Verkar som ett företag med koll...

Detta är en jävligt dåligt beslut. Faktum är att det överlag är så otroligt dåligt att någon från Stockholms stad borde stå i skampåle på Plattan där förbipasserade kan ge vederbörande en fet spark i röven. Snacka om att förstöra något bra man byggt upp och ersätta det med bajs.

Ni skulle knoppat av er kompetens till ett separat bolag och lagt driften där. Erbjudit ett företag med kompetens att gå in som delägare och lagt över driften på det nya företaget. Det hade blivit ett nytt bolag med era egen kompetens som vet hur allting fungerar samt ett externt företag som har vana att jobba stort. Finslipa driften under några år, sedan skulle ni kunna hjälpa andra kommuner göra samma sak. Det hade kunnat bli Sveriges största IT-företag inom datordrift.

Men nä... använd inte hjärnan... ge bort skattepengar till Volvo IT. De kommer väl ringa er med jämna mellanrum och berätta för er vilken telefon ni inte använder för tillfället.

DN -

Skriv en kommentar

För min del hade det räckt om man centraliserat IT-driften inom Staden för att komma tillrätta med spretigheten inom verksamheterna och behållit en decimerad personalstyrka.
Däremot vill jag lägga skulden, inte minst för de katastrofala följderna för skolorna, på Stadens IT-ledning (SLK-IT) som genom sin brist på visioner och kompetens leder Stockholms IT-drift rätt ner i ett svart hål!

Pezster 
· Svar till IT-hjon

SLK-IT... ja just det... var fan läste jag något om dem? Får återkomma... tror det var lite "hot stuff" om man säger så.
Men oavsett vad... VOLVO IT? Jisses... de där tomtarna... suck...

..."Malmö stad borde stå i skampåle på Plattan där förbipasserade kan ge vederbörande en fet spark i röven."

Sorry, kanske lite seg så här på förmiddagen, men vad har den stackars Malmöiten gjort för fel...Trodde det var Stockholms stad det handlade om?

Pezster 
· Svar till Guran

Hahahhaha... satt här och surade över en grej som hände i Malmö... skrev två inlägg... ett på datorn och ett i huvudet... hahaha... helt jävla lost liksom :D
Tack för påpekandet!
Nu går jag fan hem :D

Roflcopter på den. Satt fan och korrekturläste efter malmö i texten ,,, lät t.o.m. Firefox sökfunktion gå lös efter sökorden "malmö" "halvdanskar" och "infidels" men inte en endaste träff :D

Pezster 
· Svar till Vegetal

Guran skulle inte sagt något :D Fast det gjorde han. Så jag kunde ändra. :D
Alltså gillar vi Guran. :D

Ptzster! Dålig allmänbildning? SLK-IT vet ju alla att det står för StadsLedningsKontoret-IT med sin IT-direktör (lätt moderatanstruken) i den ledande och ansvariga rollen. Jag misstänker (sic!) att hon anser att allt som det privata gör görs bättre än i offetlig regi.. Skit samma om det blir dyrare!

Pezster 
· Svar till Draken

Det fattar jag med. Det var ett forum där folk snackade om deras kompetens jag menade. Postar snart länken (när jag hittat den).
Tänk efter innan du knappar iväg, tack.

Det är klart att jag fattar att Du vet vad SLK-IT står för men jag tänkte på alla andra malmöiter..... I Malmö Stad har man förresten centraliserat sin IT-drift i egen kommunal regi! Så skulle man gjort i Sthlm ......

Pezster 
· Svar till Draken

Exakt så. Hmm... fan.. ibland är det lite för enkelt att missuppfatta när man babblar i text.
;)

Ja, detta låter helt jäkla kocko!!!

Var det inte Försäkringskassan som för något år sedan köpte ett nytt IT-system för många miljoner? Inte gjorde någon som helst marknadsundersökning innan, för de köpte ett skitsystem, som var rätt allmänt känt som skit. Eftersom det jämt krånglade kom företagets konsulter och skulle fixa, konsulter som tar 2000 spänn i timmen! Smart! Mycket s... Visa hela »

...SAP hette visst systemet. (Kan inget själv om teknik. Sambon är sufflör nu...)

Jobbade 6 mån på VIT för ett tag sen, men slutade pga. den idiotiska kulturen där som uppmuntrar till revirpissning, hemlighetsmakeri och smutskastning. Aldrig mer.

Jag skrev följande till volvo it i deras webbaserade medelande system.

"Hej. Jag hörde att ni har fått avtalet att ta över IT driften för Stockholms stad. Grattis.

Det känns tryggt att ha ett så kompetent It företag som tar över driften och håvar in våra skattemedel.
Förresten vad betyder vad betyder fönstret som dyker upp hela tiden man är på er hemsida?

"The page at http:... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Killen

Hahahaha... jävligt bra gjort!

Och här kom svaret från Volvo it.

"Hej ***********,
Tack för upplysningen. Jag har inte hört talas om detta problem tidigare. Skickar det vidare till den som ansvarar för sidan.
När det gäller skattemedel så blir det mer över för Stockholms stad för andra ändamål, då IT kostnaden kommer att bli lägre än tidigare.

MVH
Jan Strandhede"

Hmmm. Har vi inte hört det... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Killen

Hahaha... koll de har då...

Word! Bra inlägg!

Kommentera