Läste att under ett tag under sändning av "Musikhjälpen" (ni vet när de stänger in några profiler i en glasbur) så visades ett felaktigt betalnummer i rutan under 21 minuter. Ett välkänt nummer som tidigare varit avstängt... även känt som ett "karibien"-nummer.

Detta är fan inte samma sak som folk som klickar på en länk i ett sms som de får till sin mobil och sedan blir blåsta på pengar. För att om man klickar på en länk i ett sms som man inte beställt är man korkad. På riktigt. Enda ursäkten är om ens unge glatt pillat lite och tryckt på länken.

Man är däremot INTE korkad om man försöker skicka pengar till välgörenhet genom att följa instruktionerna på ett program som SVT, SR etc ligger bakom. Statsfinansierade medier ska man väl ändå kunna lita på?!

Men varför ställer ingen frågan om hur i helvete fel nummer kunde visas i rutan? Att det skulle vara en slump tror väl ingen på? Alltså måste någon skum typ knappat in fel sms-nummer...

Och om det är möjligt för någon att få ut falsk information i tv-rutan är det riktigt jävla allvarligt. Vi snackar alltså om public service... kan man inte lita på dem är det otroligt dåligt. Vad är det för säkerhet de ligger inne med egentligen?

Håkan Sandberg är chef över betalteletjänster på SVT. Han säger att det verkar otroligt att någon ändrat numret under sändningen.

– Tittarna måste ha sett fel och slagit fel nummer helt enkelt. Ord står mot ord.

Men när produktionsledare Pär Nordahl tittar igenom materialet från den 20 december så upptäcker han att uppgifterna är riktiga.

– Under 21 minuter rullar ett annat nummer. Jag är chockad, säger han.

Det är nog bäst att de går till botten med det här. För jag vill ha svaret på hur i helvete det är möjligt att visa ett känt lurendrejerinummer på SVT... och vem som lyckades med det... och hur. Sedan kan de ju sparka alla inblandade! För någon måste ju aktivt både ha ändrat sifforna och efter 21 minuter rättat till det. Misstag? Förklara för mig hur det där kan bli ett misstag. Vilket scenario leder till att man ändrar ett nummer i direktsändning? Dessutom till ett välkänt bedrägerinummer?

Inte nog med att jag ska tvingas till att finansiera skiten... nu kan de inte göra jobbet rätt heller... erhm... vänta... jag betalar ju inget... det var inget.

Men det är ändå skandal.


Exp - SvD - DN - GP -

Skriv en kommentar

det var väl nån som smsade in ett meddelande heller nåt. herregud människa, tagga ner.

Pezster 
· Svar till kqll4

Erhm... jag citerar:
"Under 21 minuter natten den 20 december rullade ett annat sms-nummer än det korrekta i tv-rutan"

Låter det som ett sms?

Herregud käre snubbe, tagga upp!

:D

Precis vad jag tänkte! Jätteskandal om det går att mata in brottsliga nummer i direkt sänd public service.
kqll4: du förstår nog inte hur illa det är va?

Pezster 
· Svar till Johan Dahlström

Tack för kommentaren, Johan... men alltså... direktsänd är ett ord...
Sorry att jag kommenterar det.. särskrivningar och jag är INTE vänner.

Hört talas om inside information? Det är förstås någon inblandad anställd i SVT som på något sätt har tillgång till textmaskinen. Det är klart att det är någon maffia som som har grenar överallt och med kontakter i SVT så finns det många möjligheter. Det lär säkert hända igen!

Pezster 
· Svar till Janne The Rebel

Klart det är något sådant... jag vill bara att de sätter dit någon. Trött på alla smågangsters som ska tjäna pengar överallt.
Synd att de är för korkade för att tjäna pengar på vanligt sätt.
Morr.

Ska bli intressant att se hurvida SVT ersätter oss som drabbats. Det handlar ju inte om några engångssummor som hamnat i "fel händer" - själv har jag fått ett tiotal sms sedan det här hände, och för varje blir jag tvungen att hosta upp 50 kronor.

Pezster 
· Svar till Josefina

De skriver att de ska ersätta er. Låt oss veta hur det går med det där!

Det är dags att lägga ned SVT. De går ju inte lita på och är dyrare än andra betalkanaler.
Betalkanaler vet man i alla fall att man skall ta med en nypa salt. SVT har ju försökt framstå som någon sorts "kvalitetskanal" utan att vara det i flera år.

Haha "det är dags att lägga ned SVT". Oj...

SVT håller faktiskt hög kvalitet, utan 1an och 2an skulle jag sällan kolla på tv.

Sjukt konstigt att någon sån här incident kan ske.

Håller med Pezster - kicka alla inblandade. Det ska INTE kunna hända. Allvarligt talat, förstår inte varför det är så tyst om denna skandal, men som vanligt sitter väl alla o "tiger i stugorna". Sverige nummer 1 i flathet om det mesta!

Trist att de kommer ersätta med MINA pengar!
1'an och 2'an är ju rätt värdelösa - jag ser ett enda program om året - Grevinnan och betjänten på nyårsafton.

Jag fattar inte riktigt grejen med "ersättningspengarna". Det handlar om att de lyckades lura till sig pengarna under 21 minuter klockan två på natten en tisdagsnatt (vardag). Så det kan nog inte handla om några svindlande summor även fast det är jävligt illa att det kunde ske (jag fattar inte hur de kunde lyckas).
Men det jag har ännu svårare att förstå är varför man ska betala ut ersättning? Visst... Visa hela »

Guran - såvitt jag fattade var det alltså inte en engångsavgift som går iväg från de som velat donera, utan upprepade återkommande avgifter. kan vara så att jag är helt ute och cyklar, men jag har för mig att det var så det fungerade.

Du har helt rätt Guran! Ska ju inte bli -0 för de lurade välgörarna...

Men ni som tycker SVTs program är skit - pffft!
TV-program är så klart en smaksak. Men SVT sänder "finkultur", en chans att få se program som inte är styrda av störst "spridning" utan gör/visar program för flera segment människor. För mig är det kvalitets-TV att programmen har djup istället för bredd,... Visa hela »

Skönt slippa alla "flash backs" och "cliff hangers" innan och efter reklamavbrotten oxå!!!

Vadå reklamavbrott?
Vartifrån laddar du ner dina filmer?

Hahahaha! Touché...NOT...har ju redan deklarerat att jag inte vågar ladda ner...lite old fashion och håller mig till Antikrundan och Ett med naturen. Fast Helgmånsbön det zappas fetbort. : )

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Laddar du inte hem? Mes.
:D

Ja, jag vet...står där med dumstruten på i ett hörn

Kommentera