Det här börjar bli riktigt roligt! Elisabet Höglund är nu ute och gnäller om att hon fått sparken. Kvinnan som är helt omöjlig att jobba med tycker än en gång synd om sig själv.

För inte så länge sedan fick hon problem med sin arbetsgivare SVT. Hon ville inte "springa runt och jaga nyheter" längre och förväntade sig att SVT skulle slänga ihop ett eget tv-program till henne där hon kunde agera programledare. SVT räddade saken lite snyggt men egentligen fick hon sparken. Det är bara en definitionsfråga.

"Jag har sökt flera interna jobb som programledare utan att få dem. Och vill de inte ha mig kan jag lika väl lägga ner, säger hon till Aftonbladet.

– De borde ha tagit bättre hand om mig. Min önskan har varit att få ett eget program, och det tycker jag inte är ett speciellt stort krav, säger hon."

Buhu... andra inser inte min storhet, typ. Med detta kunde det ju varit slut... men nej då... hon började på TV4 och programmet Förkväll. Efter ett tag blev hon inkallad och uppmuntrad till att ta en time-out efter att ha gjort sig fullständigt omöjlig i sin programledarroll. Poff! Så är hon ute i media och piper om att hon har fått sparken. Varför fick hon "sparken" (enligt tv4 fick hon en time-out) då? Hon berättar:

"Mina kritiska synpunkter. De väljer lugn och ro framför kompetens. Jakten på tittarsiffror är för dem så stark att de säljer sin själ på vägen. Jag kan inte vara en del av ett sånt program."

Hmm... nej, det kan du inte... för du fick sparken!

För er som inte är insatta... kvinnan är helt jävla omöjlig att arbeta med. Det har inte ett skit med åldersdiskriminering att göra.

SvD - AB - Exp - AB -

Skriv en kommentar

My point exactly. Skrev om det där också idag.

Vi får starta en bloggroll du och jag Pez. =)

Pezster 
· Svar till Roger

Yup. Det som slog mig dessutom var hur många gillar henne i vissa kommentarsfält... fast... det är nog hon som sitter och skriver om sig själv... jag menar... tid har hon ju nu för tiden... heh...

Ja att vara en bra programledare kan man inte anklaga henne för. Och jag misstänker att hon är svår att arbeta med. Det finns ju en anledning till Hipp hipps Robert Flycht (fotograf till ökände journalisten Morgon Pålsson) ringer hem till SVT från Egypten och säger:
- Jag jobbar till och med med Elisabeth Höglund, förstår ni då hur jobbigt jag har det?

Pezster 
· Svar till Candy

Hahahaha... sedan vet jag inte om jag vill se gamla fula människor på tv... det är liksom inte min grej. ;)

Att hon är omöjligt att jobba med, ser man på hennes ansikte. Hon kanske är bra på att skriva artiklar , men hon kan absolut inte prata på ett naturligt sätt. dessutom är hon ful.

Pezster 
· Svar till lulu

hahaha.... "dessutom är hon ful"...

Vad ni är elaka. Jag tycker Elisabeth Höglund är en frisk fläkt. Hon gör kvalitén i programmet. Bara för att de andra två är vackra innebär det inte att de är bra programledare. Bra med en blandad kompott. Vill ni bara se unga människor i tv kan ni väl titta på barnpgram eller skönhetsprogram.

Pezster 
· Svar till da silva

Nej. Inte elakt. Bara konstaterar faktum. Och vem har sagt att de andra två i Förkväll är vackra?!?! Det skiter jag väl stort i! Vem kollar på skiten, typ. Jag är bara glad att en omöjlig människa fått en knäpp på näsan.
Kanske inte bara unga människor... fy för den... nej... men fula människor ska hålla sig borta från linserna på kamerorna.

äntligen kan man titta på förkväll

Pezster 
· Svar till bitten 72

Precis. Erhm... vänta. Nej?

Äntligen! skriker jag som i Gert Fylkings anda! Man kan inte ha en programledare som läser mer i papper än ser på sina gäster och säger mm..hm..ahh..utanför bild när andra pratar som värsta störnings objekt . Tack! Nu kan jag också börja se på programmet fullt ut .

Pezster 
· Svar till mitt från sverige

Jag håller med. Hon kanske var bra som reporter (jag har inte en aning) men som programledare sög hon otroligt hårt.

Det har inget med Elisabeths ålder att göra att hon fick Time Out från Förkväl.TV4 kanske hade varit inne och tittat på diskutera Förkväll,det var klagomål efter varje program på Elisabeth,hennes hummande och intervjuteknik var irriterande

Pezster 
· Svar till tanten 69

Exakt. Jag vet inte varför folk tror på det där tramset. Hon är kort och gott DÅLIG!

Gu vad somliga är barnsliga och bortskämda barnrumpor!

Måste varenda en vara vacker som en docka för att få synas på tv? Yrkesskicklighet och kunskap räknas alltså inte?

Själv tycker jag inte om E H men att bara de vackra får synas är vanvettigt. Ni lever inte i verklighet!

Ni kan ju titta på the Bold and Beutiful eller liknande om ni vill bara se snygga människor på tv. De programmen verkar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till lAALI

Hahahhaa... jag kollar helst INTE på tv. Och gör jag det blir det någon dokumentär eller något.
Försvarar man Höglund är man:
1. Antingen Höglund själv.
2. Inte riktigt klok.
Men tack för skrattet. Det värmde.

Hon är duktig som reporter men tyvärr har hon lika mycket utstrålning som en skärbräda. Att hon är lika klyftig som de andra två tillsammans gör tyvärr ingen skillnad så länge hon saknar all form av charm. Man behöver inte vara särskilt snygg i TV om man är hyfsat charmig.

lAALI - idag 10:08
Jag är bländad av din mogenhet. Hela ditt inlägg är så...jag vet inte vad jag ska säga...så vuxet på något sätt.

enligt Expressen avslöjar hon att TV4 förra veckan bad henne att skönhetsbehandla sig med restylane i direktsändning för att dra upp tittarsiffrorna...synd att hon inte gick med på det...

lAALI: Jag ber redan nu om ursäkt för min barnsliga kommentar som jag ska skriva, men jag skrattar så mycket så jag kan inte låta bli.

Var verkligen Bold and Beautiful rättesnöret när det gäller snygga människor?! Hahaha, jag smäller av! Vilken underbar humor!

Pezster 
· Svar till Roger

Jag vill också skratta men jag vet inte vad det är... ska googla och sedan återkomma :D

Jag har inte ens sett "Förkväll" men det är ju rätt övertydligt av bevakningen i media och bloggar att många som pekar finger åt Höglund gör det för att de vill ha lättsmält bimbo-tv (eller ser det som ett starkt värde att andra ska ha det) och är sura på Höglund för att hon vägrar stå still och truta på sin plats i det formatet. Uppenbart var hon den enda i gänget som hade lit... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mangan

Gör man sig jävligt jobbig att arbeta med så får man böta för det... ja... om man inte är enormt färgstark och duktig förstås... då kan folk ha överseende.
Men tro mig när jag säger att människan inte enormt svår att arbeta ihop med.

Pezster: det är skillnad på att "vara jobbig" för att man är inriktad på sin uppgift och inte tänker låta nån rullande Björn-Rosengren-typ förstöra jobbet (en typ av chef som det finns många av i mediebranschen, snackig men sakligt oduglig och stjäl cred så fort han/hon kommer åt) och att bara springa runt och växla spår från ena timman till den andra, dvs vara oprofesionell. Höglund... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mangan

Usch... få inte igång mig på chefer inom media... ;)
Men visst... ett program med rätt målgrupp för henne skulle nog fungera. Frågan är bara om den målgruppen är tillräckligt stor för att det ska vara ekonomiskt intressant för ett tv-bolag. Allt är ekonomi.

Jag tror inte alls att det hela är åldersrelaterat. Jag själv är supergammal jämfört med E H men har hela tiden retat mig på hennes hummande, bundenheten till textlapparna, avbrytandet av de talande - för att nu inte tala om den omoderna intervjutekniken! Jag ser fortsättningsvis med glädje på "flickorna" Yvonne o Karin - båda glada och öppna och som har växt enormt i sina uppgifter. Det är inte allom fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Eleonora

Nej... var det inte Viggo som sa att det gör ont när man inser att man har passerat sitt bäst-före-datum?

Hahaha, jag har skrattat hela dagen.

Pezster 
· Svar till http://emiljakobsson.wordpress.com

:D

Alltså det här engagerar verkligen folk (mig själv inräknad eftersom jag lagt ner hela tre blogginlägg på landsplågan).

Fick fyra hundra referals genom EH igår. Sjukt.

Kan bara folk ge upp nu. Det är ingen som ogillar henne för att hon är en kvinna över 23. Utan det är hennes prestation. Det spelar ingen roll om hon så hade varit 18 år och naken. Hade hon betett sig på samma sätt så... Visa hela »

Om det inte handlar om något annat än prestationen finns det väl ingen fucking anledning att jiddra om att hon är ful. Nätohyra!

Pezster 
· Svar till Kasskus

Det handlar om prestationen. Att hon är ful är bara en kul bonus.

Mobbarpacket har fått luft.Fy f_n.

Pezster 
· Svar till Snodden

Ja... usch. Bara för att jag råkar tycka att det är helt korrekt att hon ska gå så är jag en mobbare.
Fy bubblan för mig.

Egentligen borde jag inte, men jag kan inte låta bli...

Inte någonstans har jag sagt något om människans utseende. Däremot garvade jag åt en kommentar där någon tyckte att skådespelarna i Bold and Beautiful var snyggast i tv.

Sen kan det ju ibland hända att man kan driva med offentliga personer. Välkänt fenomen som varit accepterat i alla tider. Tills nu tydligen.

Kumbaja!

Det finns en anledning till att hon har gjort sig omöjlig både hos SVT och hos TV4 och det beror INTE på att hon är 65! Hon fick ju jobbet hos TV4:as förkväll just på grund av sin ålder. Det handlar om att hon är svår att samarbeta med och förmodligen på att hon själv tycker att hon är bättre än hon är.
Som flera andra har kommenterat här är hennes intervjuteknik åt helskotta, hon avbry... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Dinosaurierna hade ju vett nog att lägga sig och dö när det var dags... Höglund är medias version av skivbolagen... vägrar att inse att det man gör inte duger längre...

Har du inget jobb? sitta hela dagarna o skriva illa om EH
man kan väl skriva En gång att man tycker någon är snobbig eller dålig journalist, men hon är inte värdig allt skit du skriver skulle din blogg vara en humorblogg så har jag nog aldrig skrattat i hela mitt liv o DU ful skall man aldrig skriva om nån! spegla dig själv

Pezster 
· Svar till www.kickilinanygren.blogg.se

Jävla tjat om humorblogg. Humor är mer vad folk som du kommenterar här.
Nej... har inget jobb alls faktiskt. Sitter mest och slappar, leker med plastgurkor och idag gav jag mig efter en gravt överskattad person som ljuger i media.
Förresten... har speglat mig själv och tycker fortfarande att EH är ful. Hur skulle det hjälpa?

Hahaha...shit..det där var roligt...

Först trodde jag att www.kicki gillade EH och ville försvara henne, ända tills jag läste;
"men hon är inte värdig allt skit du skriver"

hahaha...jag viker mig av skratt

Pezster 
· Svar till J (PP)

HAHAHAHA.. det där såg jag inte förrän nu... hahaha... shit... trillar av stolen av skratt här...
:D

alltså, hon har varit helt okej som reporter i tv och helt okej på att gräva fram egna nyheter. det vill jag inte tjafsa om. däremot är hon inget vidare som programledare och har ingen insikt om detta, vilket gör det löjligt. ingen är bäst på allt och förtjänar inte bästa omdöme på allt. de löjligaste människorna är de som inte inser och kan acceptera detta hos sig själva. då gör man sig... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Väldigt många som vet säger som du. Att hon var en ok reporter... det gör detta så tragiskt.

Ja brukar inte föra feministernas talan men hade det varit en man som stuckit ut hakan lite hade vart helt okej

Hm, som gammal och ful vänder jag mig mot att man inte skulle få synas som programledare pga utseendet, men det är väl knappast fallet när det gäller EH... Har mött henne som reporter efter en stor olycka, och maken till känslolös och hänsynslös person får man leta efter. Visst, hon tyckte säkert att det var hennes jobb, men efter den obehagliga upplevelsen tappade jag all respekt för henne som människa. Jag känner... Visa hela »

Sverige är ett skitland en bondhålla därför går inte EH hem

Pezster 
· Svar till Anonym

EH går inte hem någonstans...

Om du aldrig ser på TV, aldrig sett på Förkväll och inte vet något om EH förutom hennes ålder, varför häver du ur dej en massa synpunkter om henne?

Pezster 
· Svar till Britt

Va?! Knarkar du?
Jag har INGA synpunkter egentligen på hennes ålder... HON SUGER!
Hon är tråkig, avbryter folk och är allmänt pinsam.
Fett med dålig.
Kass.
Obra.
Tja... är det något som jag kläckt ur mig som kanske inte är snällt så är det nog det faktum att hon dessutom är ful.

Men åldern... DEN har ingen vikt i det här sammanhanget.
Britt... kära du... är... Visa hela »

She's baaaack!

Kommentera