Sonen och flickvännen ligger och sover. Själv sitter jag och slökollar på en film och surfar runt lite. Läser i SvD om en berättelse som verkar helt sjuk. Även DN har tagit upp det.

En kille, Jesper Nilsson som har tagit bilder på några poliser nere i tunnelbanan blir tvingad av två civila poliser att radera bilderna. Läs artikeln, läs sedan bloggen här för Jespers version. Nyheter24 ställer frågor och namnger en av poliserna. Givetvis vill han inte kommentera utan lägger på luren.


Man hör tydligt att poliserna uppför sig vidrigt. Oavsett vad som utspelat sig innan filmen är sånt här beteende INTE ok av poliser.

Jag hoppas verkligen att det inte är som han skriver. För om det är så vet jag två poliser som ska sparkas. Inte få böter, inte få en varning, inte bli omplacerade utan bli av med jobbet. När det där är klart ska de fan raka vägen till rättegång. Jag applåderar Jesper som visar hur man med lite intelligens vinner över ointelligenta rötägg som tydligen slunkit igenom polisutbildningen.

Poliser ska sköta sitt jobb. De ska hjälpa och inte agera maktfullkomliga kryp i sådana här situationer. Jag blir så in i helvete förbannad. Polisen har redan enorma förtroendeproblem hos allmänheten och sånt här agerade av rötägg inom kåren gör det tio gånger värre.


Kling och Klang... bilderna på Jespers blogg.

 

Nu har poliserna anmält Jesper för brott mot PUL för att han lagt ut bilderna på nätet. God morgon där liksom. De "efterskänkte" anmälan om ofredande. Jävla sätt. Precis som dörrvakterna ska de anmäla offret för att dra bort fokus från sig själva. Jojo... lycka till med det. Den här gången räcker det inte med att era kollegor håller er om ryggen. Det har Jesper sett till. Bra jobbat.

Ser fram emot all bullshit från polismyndigheten under helgen. Förklara bort den här om ni kan. Dörrvaktsmentalitet hos poliser? Oj... smart. När ni ändå är i gång så se för fan över er urvalsprocess till polishögskolan. Som det ser ut nu verkar det vara dit alla idioter söker sig. Om ni dessutom har någon som är lite insatt i PR så kanske den personen kan förklara för er varför ni INTE ska anmäla Jesper. Fast... den insikten kräver iofs lite intelligens så det lär ju inte hända.

Samtidigt hoppas jag att det bara är ett skämt. Att Jesper bara har hittat på allting. För är detta verkligen vad som har hänt så är det en oerhörd skandal. Om de inblandade poliserna inte får sparken samt någon form av straff utöver det så åker den sista gnuttan respekt för polisen i Sverige all världens väg för min del.

Min mentalitet är som vanligt så här. På gott och ont.

Exp - SvD - Diskussionen på Flashback - 24 - AB - AB -

Skriv en kommentar

Trist med Polisers reaktion att hålla rötägg bakom ryggen, deras kåranda sätter krokben för de själva när de rapporteras i massmedia.
Det finns så många bra poliser, som de i Tunnelbanepolisen (OTU) de grabbarna kör med dialog hellre än våld.

Pezster 
· Svar till Pelle

Rötäggen är dock inte så få... det finns bra poliser... självklart... men rötäggen har på sista tre åren blivit alldeles för många.

Pez, läste just det här på Postvagnen.se, ett tågforum där flera fotografer blivit hotade-förjävligt!!!

Egentligen så hade poliserna rätt att sy in honom från första början. Inte ska man få fotografera civilklädda poliser och lägga ut bilderna och därmed försvåra polisiärt arbete. Så i själva verket var dom hyggliga mot honom som inte bara tog ned honom till stationen med en gång.

Pezster 
· Svar till Mats Eriksson

Du skojjar med mig, right? Hur kan du stödja dessa idioter? Är du helt jävla dum i huvudet? Var du en nazist i ditt förra liv?! Håll dig ifrån den här bloggen din fjant. Här är det intelligenskrav.

De civilklädda poliserna röjde ju sig själva.

Du tycker de var hyggliga? Att beteendet var ok?

Jisses.... Man kan alltså vara för dum för att ha en åsikt.

När jag läste det här (ca 15 min sedan) på SvD var jag helt säker på att du hade skrivit om det - och mycket riktigt.

Batongmissbrukare är ett löst begrepp just gärna yrkar på i det här fallet. Bra är att Jesper har JO-anmält dessa två individer. Dock blir nog inte konsekvensen mer än att båda anmälningarna stryks pga bristande bevis.. det tycks aldrig finnas bevis nog att fälla makt-skipare.

Pezster 
· Svar till Jacob

Sanslöst. Vi får hålla tummarna.

Det är fasen omöjligt att inte bli förbannad när man hör att polisen bara låtsas undra om att Jesper är påverkad. Det är så uppenbart att polisen gör det för att jävlas. För att sedan hota med provtagning. Visst, jag kan förstå att man som civilpolis inte uppskattar att bli fotograferad, men det sätt som han använder för att hantera situationen är under all kritik.
Dessutom, varför ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Guran

Du har rätt. Inte funderat så mycket över det men precis så är det... Man kommer på sig själv att känna efter en gång till. Avsmak och äckel... Så här kan det inte gå till... Inte i Sverige...

jag är faktiskt inte ett dugg förvånad om jesper talar fullkomlig sanning. jag har tittar runt på en massa olika bloggar och olika tidningar på den här nyheten, och det finns en rejält korkad grupp som tycker att polisen gjorde RÄTT för att jesper kom och "tryckte upp" kameran i ansiktet på honom pga fjantig "journalistik". dessa människor vill jag ge en god-morgonörfil. för det första FÅR han fot... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tinky

Tja... Jag är med dig här. Jag fattar inte de som säger att polisen gjorde rätt. Det är de människorna jag hoppas aldrig någonsin hamnar i en position där de bestämmer över andra människor...

Hm, första tanken är att man ju självklart inte borde få fotografera civilpoliser för att lägga upp på internet sedan. Vad är poängen med att ha civilpoliser isåfall?

Men å andra sidan verkar de ju ha betett sig såpass svinigt att frågan är om de borde få vara poliser till att börja med.

Pezster 
· Svar till Björn

Alltså... idioterna till poliser röjde sig själva. Antagligen för att deras beteende när de "kontrollerade" några småkids redan då var käpprätt åt helvete.
Men dessa två ska INTE vara poliser. Tragiska ursäkter till väktare som tydligen lyckats ta sig igenom psykkontrollen.

alltså, egentligen spelar det ingen jätteroll exakt varför J-N skulle ta bilder på poliserna, civila eller ej. polisen ska i vilket fall som helst inte begå lagbrott själva och ställa krav de lagligen inte har rätt att ställa - med hot om repressalier. för de tror knappast att han är hög på allvar om de är redo att låta honom gå om han tar bort bilder...

röta.

Pezster 
· Svar till Tinky

Nej... i och med poliserna agerar som de gör håller jag med dig. Vad som har hänt innan spelar inte så stor roll.

Tänker anmäla dig din jävla anarkist!

Pezster 
· Svar till Polisen

Hahaha... om du nu är en riktig polis så är detta ju bara roligt. Ska du anmäla varje bloggare som länkar till hans blogg? Och anarkist?! För att jag tycker att detta är helt jävla fel?! Hahahhaaha...

Kort och gott...

Bring it.
www.youtube.com/watch?v=fkuOAY-S6OY#t=04m30s

Vilka jävla inkompetenta svin hur fan kom dom igenom polisskolan, Sverige är ett jävla skämt som sätter sådana här personer i maktställning hoppas dom får sparken! dem ska fan inte jobba som poliser, säker på att dom hade knarkat själva här också lyssna på dem... fyfan

Pezster 
· Svar till Den

Bra att det kommer fram att polisen har feta problem med mentaliteten hos sina anställda.

@den: det skulle EGENTLIGEN inte förvåna mig om de har testat nåt heller, har själv dragit lina med polisstudenter :>

men jag tror ärligt talat inte att just de här två poliserna är drogade. de är bara lite dumma i huvudet om infon stämmer.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahaha.. "de är bara lite dumma i huvudet"
:D :D :D
LITE?!!?!

jajaja. jag söker till landskampen för århundradets underdrift.

Pezster 
· Svar till Tinky

Hahahahahaha :D

De som har "förståelse" för vad snutarna gjorde, det är dessvärre det packet som ÄR och står för vad dessa två idioter gjort. Att detta inte kommer att gå längre (förutom att jesper möjligtvis åker på en dom) torde knappast vara något som förvånar. Så många idioter, på så höga positioner, att de få intelligenta som vandrar springer och gömmer sig, fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till J (PP)

Usch... Som du säger. Jag måste tro att smarta människor vinner i längden...
Om de inte får sparken efter sånt här uppenbart maktmissbruk är det inget annat än en skandal.

Det är bara en naturlig konsekvens av att det går att läsa till polis på distans...

Vill gärna tro att intelligens vinner över idioti, men det räcker med att titta ut genom fönstret för att inse att någonting gått *väldigt* fel, någonstans, någon gång.

Videon i slutet av inlägget sätter ju verkligen tonen för hur vi nog borde känna för polisväsendet i svenska storstäder nuförtiden. Detta är i princip hur vardagen ser ut i Stockholm, var inte det minsta överraskad när jag läste om det på Jespers egna blogg. I Sverige är det näst intill godtagbart för poliser att lura civila personer för att få sin vilja igenom, exakt som dessa två idioter förs... Visa hela »

Haha! Aldrig jäklas med en datanörd!

Kommentera