Hahaha... Warner är ju världens roligaste skivbolag. Kommer ni ihåg när de surnade till på Youtube och tog bort alla sina videos? Nu är det dags igen! Den här gången är de tjuriga på Spotify och Last.fm. 

Warner gillar inte att folk lyssnar på musik från deras artister gratis. Usch, nej. De vill istället fokusera marknadsföringen på att få folk att lyssna via siter som tar betalt för streamad musik. Erhm... hallå? Är det någon med en hjärna som kan (och vill) hjälpa Warner lite här? Det verkar inte som om de reder upp det här själva.

Man kan INTE ta 169 spänn för en cd år 2010. Man kan INTE förvänta sig att ta betalt enligt gammal modell när datorer, Internet och allt har gjort det väldigt mycket billigare att producera och distribuera musik. Folk står ut med Spotify och streamad musik för att det är lagligt och har ett relativt bra utbud.

Jag får känslan av att vi andra har upptäckt bilen och där står skivbolagen och försöker envist pracka på oss häst och vagn med hjälp av lagstiftning och andra fulknep.

Suck. Nu ska jag lyssna på Sades nya album i det fina formatet FLAC. Hmm... hur i all världen har jag fått tag på det? Tja... INTE med hjälp av skivbolag eller några av deras idéer om hur JAG ska skaffa mig musik... den saken är klar... men OM jag gillar musiken och OM hon har en konsert i närheten av mig så KANSKE jag köper en biljett. Där har ni er nya affärsmodell. Locka dit mig så betalar jag. Enkelt.

SvD - DN -

Skriv en kommentar

Vem fan använder spotify?
Personligen tycker jag att grooveshark.com är det vassaste när det gäller streamad musik. Mest för att allt är onlinebaserat och att deras utbud när det gäller ickekommersiell musik rockar.

Pezster 
· Svar till Vegetal

Jag håller definitivt med dig. Spotify är helt främmande för mig... tror jag hittat en eller två av mina favoriter där... men Grooveshark... där jävlar finns det :D

jag kör spotify, men blir irriterad när låtar jag lyssnar på helt plötsligt försvinner hela jävla tiden. då måste jag ju ödsla tid på att tanka >:C

Är Grooveshark ungefär samma som Spotify, fast med riktig musik?

Pezster 
· Svar till Jebus

Hahhaa... typ :D

Hatar Spotify. Eller hatar var att ta i. Det är det bästa alternativet om man vill köra lagligt.

Men iTunes is the shit

Pezster 
· Svar till Anonym

iTunes?!?!?! Hmm... fungerar alldeles SJUKT dåligt när man har massor med musik...

Ojojoj vad jag har ett inlägg på gång som du kommer gå i taket av om jag lärt känna dig rätt...återkommer, det här är ju ett ämne som verkligen är på min hemmaplan.

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Hahaha... bara du inte kommer med något tjafs om upphovsrätt och att skivbolagen på något sätt är rätt ute så är det nog lugnt... ;)

Nu så, whatsupsthlm.se/worldsapart/mofeta-and-jerre-ett-forsvarstal-for-stockholm-och-svensk-hiphop/3273/

Det är inte en kommentar för mig om att folk är idioter som bara kör digitalt, för det är det verkligen inte, eller om att man MÅSTE köpa skivor, för det handlar inte om det heller. Tycker att den oerhörda, vidriga bristen på respekt går att koppla till hur alldeles för många tänker och gö... Visa hela »

Nix. Warner bryter inte alls med Spotify. Det var någon journalist som sket i att kolla fakta och var lite sugen på en säljande rubrik. Däremot tror jag att Warner överväger att bara låta de som pröjsar för Spotify ta del av deras katalog.
Testade Grooveshark för typ ett år sedan, tyckte tjänsten sög. Eller har den blivit bättre?

En annan irriterande skitsak är att iTunes tar ca 169 kr för en AUDIOBOOK!?!? Har dom tappat det eller? Produktionen lär vara dyrare för den riktiga varan än en audiobook! Fan va sur man blir!

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Suck... "the death of the dragons" är det som sker nu.
Pfffft... bara ordet "skivbolag" säger ju allt.

Lite tydligare: twitter.com/eldsjal/statuses/8917518338

Bra, då vet man att Warner inte är helt dumma i huvudet. Än. Är ju inte så smart att dra sig från Spotify, hur dålig den tjänsten än är i dagsläget.

Kommentera